""
""

Murinjo, imaš 72 časa! Kupuj!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 18:49

Stouns, Dante, Garaj, Markinjos... Samo su neka od imena u opticaju za dovođenje u poslednja dva dana prelaznog roka

Dileme više nema, a i vremena je sve manje: Žoze Murinjo mora hitno da interveniše na fudbalskoj pijaci i da do kraja prelaznog roka dovede štopera! Od početka sezone Čelsijeva odbrana deluje katastrofalno. Tako je izgledala i danas protiv Kristal Palasa. Ivanović, Teri, Kejhil, Zuma, Apsilikueta... Ne zna se ko je gori.

Izabrane vesti

Romane, vadi pare za kompletnu odbranu! Kristal Palas uništio Čelsi na Bridžu, Pedro asistirao, Falkao se budi... (VIDEO)

Defanzivna linija koja je delovala kao armirani beton prošle sezone, sada izgleda kao razbijena banda. Jasno je svima zašto Murinjo celog leta kuka za dovođenjem štopera. One njegove priče sa početka prelaznog roka da Čelsi ima šampionski tim kojem su potrebne samo kozmetičke promene bile su samo kupovanje vremena i komfora pred finiš pijace.

Levi bek je doveden, ali potraga za štoperom pretvara se u pravu agoniju. Everton je doveo Portugalca do ivice očaja odbijanjem da proda Džona Stounsa. Nisu bile dovoljne ni tri ponude od kojih je poslednja iznosila 46.000.000 evra. Pokušao je Portugalac i sa dimnom zavesom u vidu Garaja, ali nije prevario Karamele koje se ostale pri čvrstom stavu da Stouns ne može sa Gudisona bez 56.000.000 evra.

Sada je Čelsi baš u teškoj situaciji. Do kraja prelaznog roka ostala su tri dana. Pijaca na Ostrvu se završava u utorak u 19.00 časova, što znači da Murinjo u ovom trenutku pred sobom ima 72 časa za kupovinu štopera koji će pojačati konkurenciju Teriju, Kejhilu i Zumi.

Ako Abramovič ne potpiše ček na 56.000.000 evra za Stounsa, Murinjo mora da se okrene alternativama. Garaj je na početku delovao kao varka i mamac da bi Everton rekao „da“, ali sada je postao konkretno rešenje. Međutim, Zenit ne želi da ga proda jer nema vremena da nađe zamenu. Treća opcija je bio Ajmen Abdenur ali dok je Murinjo jurio Stounsa, Valensija ga je prestigla i kaparisala Tunišanina iz Monaka kao zamenu za Otamendija.

Murinjo je tri dana pre kraja prelaznog roka došao u slepu ulicu. Francuski mediji su danas sa oznakom „hitno“ preneli vest da je još tokom utakmice sa Kristal Palasom iz Čelsija otišao poziv na adresu Pari Sen Žermena. Čelsi je pitao za cenu Markinjosa koji je rezerva Davidu Luizu i Tijagu Silvi, ali im je Naser al Kelaifi poručio da ne treba da gube vreme i da Markinjos nije na prodaju.

Kao poslednje rešenje ostaje opcija o Danteu iz Bajerna kojeg bi Gvardiola rado prodao za nekih desetak miliona evra. Ali to nije rešenje kakvom se Murinjo nadao.

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoze MurinjoValensijaPremijer ligaprelazni rok 2015MarkinjosEzekijel GarajEvropaEvertonEngleskaDžon StounsDanteČelsiBajern MinhenAjmen Abdenur

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara