Nagelsman bez milosti, budućem klubu otežao put ka Ligi šampiona (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.02.19. | 22:37

Hof odigrao 1:1 u Lajpcigu...

Najperspektivniji trener Nemačke Julijan Nagelsman od naredne sezone sedeće na klupi RB Lajpciga, ali to ga nije sprečilo da večeras otkine vrlo važna dva boda svom budućem timu. "Dokle god me Hofenhajm plaća braniću njegove interese", kazao je uoči utakmice mladi stručnjak i evo ispunio obećanje. Štaviše, umalo da njegov Hof odnese "njegovim" Bikovima ceo plen i značajno im oteža put ka Ligi šampiona. Ovako, može se reći da sve tri strane mogu da budu zadovoljne: RB Lajpcig - Hofenhajm 1:1. 

U većem delu utakmice gosti su bili bolji. Lakše ulazili u šanse i više pretili. Lajpcig se nekako prekasno probudio, krenuo "jako" tek negde od 60. minuta, pa je izjednačujući gol stigao kasno. Treba ipak imati u vidu da su domaći igrali bez svog najboljeg igrača - Tima Vernera, čime je oštrica njihovog napada bila značajno otupljena. 

Izabrane vesti

Hof je poveo u 22. minutu pogotkom hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića. Posle pokušaja Brazilca Žoelintona lopta se odbila do Kramarića, a njemu nije nije bilo teško da je sa nekoliko metara ćušne u mrežu. 

I posle vođstva gosti su bili konkretniji. Lajpcigu je falilo kreativnosti na sredini terena. Njihov najistureniji igrač Jusuf Poulsen dobro je markiran sve vreme i gotvo da nijednom za 90 minuta nije ušao u šansu. 

Ulaskom Kevina Kampla i mladog Ogustana domaćin je dobio na brzini. Krenuli su Bikovi na sve ili ništa, podigli bekove i upravo jedna takva akcija, preko defanzivca MarcelaHalstenberga urodila plodom. Povremeni nemački reprezentativac lepo je ubacio usrce šesnaesterca, a na pravom mestu našao se kapiten Vili Orban - 1:1.  

Lajpcig je sada na bod zaostatka od trećeplasiranog Menhengladbaha, a od petoplasiranog Volfzburga ima četiri koraka prednosti. Da je dobio i Hof bi se uključio u borbu za Ligu šampiona, ovako - realnost je Liga Evrope, bez obzira na seriju od devet utakmica bez poraza u gostima, što je najduži niz u klupskoj istoriji. Zapravo otkako se ovaj tim takmiči u Bundesligi...    

BUNDESLIGA - 23. KOLO

Petak
Verder - Štutgart 1:1 (1:1)
/Klasen 45 - Cuber 2/

Subota
Frajburg - Augzburg 5:1 (3:0)
/Petersen 9, 43, Grifo 30, Valdšmit 64, Niderlehtner 85 - Kedira 52/

Bajern - Herta 1:0 (0:0)
/Havi Martinez 62/

Majnc - Šalke 3:0 (1:0)
/Onisivo 18, 83, Mateta 73/

Menhengladbah - Volfzburg 0:3 (0:1)
/Gerhart 38, Mehmedi 68, 83/

Fortuna Dizeldorf - Nirnberg 2:1 (0:1)
/Everton 63ag, Ahjan 84 - Lovren 41/

Nedelja 
Hanover - Ajntraht 0:3 (0:0)
/Rebić 54, Jović 63, Kostić 90/

Dortmund - Leverkuzen 3:2 (2:1)
/Zagadu 31, Sančo 38, Gece 61 - Foland 37, Ta 75/

Ponedeljak 
RB Lajpcig - Hofenhajm 1:1 (0:1)
/Orban 89 - Kramarić 22/


tagovi

Bundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara