NAJAVA DANA, (četvrtak, 22. novembar): Na fudbalskoj turneji od Portugalije do Brazila… Košarka u komplet priči Evrolige

Vreme čitanja: 3min | čet. 22.11.18. | 08:05

Pogledajte koji nas to zanimljivi parovi čekaju danas

4161: BENFIKA – ARUKA, 21.45
(Fudbal, Kup Portugalije)

Benfika u ovaj duel ulazi kao izraziti favorit. Uprkos neočekivanom porazu od Moreirensea u prošlom kolu, i razočaravajućem četvrtom mestu u Primeiri trenutno, razlika u kvalitetu ovih rivala je velika. Aruka već dve godine nastupa u Segundi gde zauzima 13 mesto. Na prethodna dva međusobna duela Orlovi su postigli ukupno pet golova, a na osam od poslednjih deset viđeno je najmanje tri. 

Izabrane vesti

1522: ŠAPEKOENSE – SPORT RESIFE, 23.55
(Fudbal, Brazil 1)

Ovo će biti borba za „goli život“ s obzirom da samo bod razdvaja ove rivale koji su u donjem delu tabele uz tri utakmice preostale do kraja. Za Šapekoense pobeda bi bila od velike važnosti. Gosti su pre poraza od Flamenga prošlog vikenda bili u seriji od pet mečeva bez poraza. Teško postižu golove, ali ih još teže i primaju. S obzirom na važnost meča veliki broj pogodaka teško da ćemo ovde videti, a poslednja dva međusobna susreta završena su identičnim rezultatom (1:1). 

5541: MARIJENLIST – BRONDBI, 19.00
(Fudbal, Kup Danske)

U osmini finala ovog takmičenja ne bi trebalo da bude iznenađenja. Marijenlist je posle 16 kola poslednji na tabeli u trećoj ligi Danske. U tom periodu ostvario je samo jednu pobedu i remi uz čak trinaest poraza. Brondbi je šesti i igra prilično promenljivo, međutim ovde ne bi trebalo da ima većih problema. Ovi rivali jednom su odmerili snage i to u martu prošle godine takođe u Kupu. Brondbi je tada slavio kao gost rezultatom 4:1.

5481: LUNDS – MALME, 19.00
(Fudbal, Kup Švedske)

Lunds je sezonu u trećoj ligi Švedske okončao na sredini tabele, a u završnici prvenstva pružao je nešto bolje partije. Ipak, teško da će to biti dovoljno za Malme koji je u najjačoj ligi ove zemlje završio na trećem mestu i koji je poslednji put poražen još krajem septembra. Ovi rivali nisu se ranije sastajali, ali ovde bi sve osim pobede gostiju bilo senzacija. 

7428: DARUŠAFAKA – EFES, 18.15
(Košarka, Evroliga)

Čist zicer gostujućeg Efesa, s obzirom na činjenicu Darušafaka čvrsto drži fenjer sa čak sedam poraza. Uostalom domaći se ni na parketu šamponata Turske ne snalaze najbolje, dok Efes ima samo bod zaostatka za vodećim Tofasom, i izjednačenu situaciju u odnosu na drugoplasirani Fenerbahče. Takođe, Efes je dobio i poslednja četiri susreta ovoga para, od kojih je najsvežiji zabeležen rezultatom 75:72 u Superligi matične države.

7452: OLIMPIJAKOS – REAL MADRID, 19.45
(Košarka, Evroliga)

Osrednji, polovični Olimpijakos dočekuje besprekorni Real Madrid. Tako bi u jednoj rečenici mogli opisati fantastičan niz Španaca od osam pobeda u Evroligi, naspram koga Grci izlažu satistiku od po četiri pobede i poraza uz ostvarenu koš razliku od 624:622. Real je postigao 731 poen, što samo po sebi ukazuje na znatno bolji učinak u reketu. To je razlog više za uverenje Reala u konačni trijumf protiv Grka koji su ih u februaru tukli s minimalnom, ali neugodnom razlikom pri konačnih 79:80.

7479: MAKABI T.A. – FENERBAHČE, 20.05
(Košarka, Evroliga)

U društvu najboljih, Fener Željka Obradovića je zadužio treću poziciju, i to sve zbog jednog, ali dovoljnog poraza od Efesa koji ga spušta na lestvicu niže u odnosu na Real Madrid i CSKA. Izraelci kraj takvog sastava zaista kao da nemaju šta da traže. Naime, oni su u Evroligi do sada pobedili jedino podgoričku Budućnost sa 68:78, i to u jako čudnom meču koji je Makabi na juriš dobio u poslednjoj četvrtini. Inače, poslednja tri zajednička susreta, od čega je jedan bio prijateljski završeni su pobedama Fenera. Makabi na mečevima ovoga para nije slavio još od 2017. godine, pa je realno očekivati da se čudo ni ovoga puta neće desiti.

7508: GRAN KANARIJA – BAJERN, 21.30
(Košarka, Evroliga)

Poprilično bi moglo biti neizvesno na okršaju timova ispod zamišljene crte sredine tabele. Naime, Bajern ima dva slavlja sa proteklih pet evroligaških susreta. a Gran Kanarija samo jedan, i to iz sedmog kola kada je Makabi iz Tel Aviva kapitulirao s konačnh 84:78. Španskoj ekipi ne ide naročito ni na parketu ACB lige, pto samo po sebi ukazuje na to da bi bavarski tim iz svega mogao da profitira. Inače, Bajern je tri puta na poslednjih pet utakmica bio zadovoljan učinkom na gostovanjima. Naravno, časni minusi protiv Barse, a naročito protiv Fenera ne mogu se previše zameriti Bajernu.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara