NAJAVA DANA (ponedeljak, 22. jul): Od Bosne do Danske, pa sve do Delfina sa Špancima

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.19. | 08:18

Pogledajte šta nam na igrački meni servira sportski ponedeljak

ŠIROKI BRIJEG – ČELIK ZENICA, 21.00
(Fudbal, BiH 1)


Čelik nije uspeo da dobije Široki na šest poslednjih utakmica, a na Pecari je umeo da doživi i te kako teške poraze 2017. i 2018. godine - 4:0 i 6:0. Goleade su uobičajene u duelima ovih rivala, često dolazi i GG.

Izabrane vesti

ODENZE – LINGBI, 19.00
(Fudbal, Danska 1)


Na šest od sedam poslednjih okršaja ovih ekipa došlo je 3+, a na pet od prethodnih osam GG. Odenze je izgubio prvi meč u novom šampionatu, Lingbi dobio. Od 2008. gost ima samo jedan trijumf u sudarima ovih ekipa.

JENA – INGOLŠTAT, 19.00
(Fudbal, Nemačka 3)


Početak sezone u trećem rangu nemačkog fudbala i za jedne i za druge... Oba tima trebalo bi da pretenduju na visok plasman. Do sada su se samo dva puta sastajali i to pre devet sezona, takođe u trećoj ligi. U Ingolštatu 2:2, u Jeni 2:0 za domaćina... 

PLOK – GORNJIK, 18.00
(Fudbal, Poljska 1)


U poslednjih deset godina u duelima ovih ekipa samo dve pobede domaćina. Jednom Plok, jednom Gornjik. GG dolazi često, ali na prethodna dva susreta nije ga bilo - 1:0 za Plok i 4:0 za Gornjik, obe kao gosti.

SEPSI – FCSB, 20.00
(Fudbal, Rumunija 1)


Četiri pune godine FCSB čeka na titulu, a takav post prava je retkost kada je ovaj velikan u pitanju. Sepsi ne bi trebalo da bude naročita prepreka. FCSB redovno tuče ovog rivala (na pet od šest mečeva koje su odigrali) i samo je na dva susreta primio gol.

SRBIJA – ŠPANIJA, 07.00
(Vaterpolo, Svetsko prvenstvo)

Delfine čeka ozbiljan posao u četvrtfinalu Svetskog prvenstva gde će odmeriti snage protiv Španije koja je u doigravanju ubedljivo savladala Japan. Izabranici Dejana Savića imali su četiri dana za odmor. Španija je ove godine već jednom savladala Srbiju u četvrtfinalu Evropa kupa sa tesnih 13:12. I tada je Srbija bila u podmlađenom sastavu.

VOLFZBURG - FENERBAHČE, 18.30
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Fenerbahče je nastavio tamo gde je stao na kraju prošle sezone i u dosadašnjim pripremama vezao dve pobede identičnim rezultatom – 2:0. Volfzburg je već odigrao četiri prijateljska meča i slavio u tri, a svaki put je davao tačno dva gola. Ovo je prvi susret ovih klubova.

AJAKS – PANATINAIKOS, 19.00
(Fudbal, Prijateljska utakmica)

Ajaks s novim snagama dočekuje meč s Panatinaikosom, a od dosadašnje četiri pripremne utakmice slavio je u tri i svaki put dozvoljavao bar jedan gol. Zeleni su ubedljivo savladali Fajenord na početku priprema, a onda izgubili od Beršota, ali ne treba zaboraviti da će oba sastava biti mešovita.

SRBIJA M21 – TUNIS M21, 18.30
(Rukomet, SP M21)

Borba za treće mesto u grupi. Orlići je dočekuju nakon dva vezana poraza, od kojih je poslednji proknjižen u četvrtom kolu protiv Slovenije 28:30 (15:16). Sa Tunisom mora biti bolje, imajući u vidu da su Slovenci bili dosta žilaviji rival, odnosno rerezentacija sposobna da serijiom od 4:0 preokrene meč. Trebalo bi očekivati da izabranici Borisa Rojevića sada sve drže u svojim rukama, pa ne treba očekivati neprijatna iznenađenja.

A. KRUNIĆ - DŽ. PIERI, 21.50
(WTA, Palermo, zemlja)

Imajući u vidu da je naša Aleksandra Krunić 101. teniserka WTA sveta, a Italijanka tek 340. na listi, ne bi trebalo očekivati previše iznenađenja. Srpkinja je svesna svoje tehničke superiornosti, pa bi rivalka morala da bude lagano savladana.  Naravno, Džesika Pieri je do pozicije na turniru došla kroz kvalifikacije, pa treba očekivati, odnosno računati na njen umor koji bi Krunićeva trebala da upotrebi kao adut svog potencijalnog uspeha.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara