(© Reuters)
(© Reuters)

NAJAVA DANA (subota, 14. maj): Nole juri 1000. pobedu, a Liverpul drugi pehar u sezoni

Vreme čitanja: 4min | sub. 14.05.22. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

Izabrane vesti

(Tenis, ATP Rim)

Imao je problema Novak Đoković sa Feliksom Žilom Alijasimom, posle dva sata i 12 minuta slomio otpor Kanađanina, a na pretposlednjoj stepenici do trofeja u glavnom gradu Italije čega ga Holađanin Rud. Oba prethodna duela pripala su Beograđaninu, po 2:0. Najpre baš u Rimu pre dve godine, potom i u Torinu na završnom mastersu minule sezone. Ako Đoković pobedi postaće tek peti teniser u istoriji koji je zabeležio 1000 pobeda na ATP turu.

ČELSI – LIVERPUL, 17.45

(Fudbal, FA Kup, finale)

Čelsi nije favorit u ovom finalu. Liverpul je ove sezone klasa iznad Plavaca. Osvojili su Liga kup, u finalu su Lige šampiona, a sa Sitijem trče paklenu trku za titulu u Premijer ligu. Malo ih deli od sva četiri trofeja čime bi ušli u istoriju engleskog fudbala. Liverpul u FA Kupu ima trofej manje od Čelsija i Totenhema i želi da se izjednači sa njima. Jirgen Klop je tokom nedelje u prvenstvenom meču protiv Aston Vile odmarao Mohameda Salaha i Tijaga Alakantaru i uveo ih tek u drugom poluvremenu. I Tomas Tuhel je imao sličnu strategiju.

REN – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Ren ima možda i poslednju priliku da uhvati priključak za zonom Lige šampiona, jer je na trećem mestu doskoro otpisani Monako. Sve osim slavlja pulena Bruna Ženesija potencijalno bi osudilo tim iz Bretanje da ostane bez izlaska na međunarodnu pozornicu. Ren je samo jednom savladao Marselj na osam minulih prvenstvenih okršaja, a na poslednja dva radovao se Olimpik. Prvi susret u kampanji okončan je na Velodromu pobedom domaćih 2:0.

LEVERKUZEN – FRAJBURG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Frajburg bi napao RB Lajpcigovo četvrto mesto, ali na nogama Aspirindžijama napad može da im se obije o glavu. Biće im teško protiv tima koji je poslednji put poražen baš od pomenutog Lajpciga. Ako je za utehu gostima, oni imaju pozitivan skor sa poslednja tri meča para. Reč je o dve prvenstvene pobede i jednom prijateljskom remiju.

ŠTUTGART – KELN, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Viši, evropski ciljevi vode Keln, dok Štutgart pokušava da sustigne Hertu i izađe iz crvene zone dba tabele. Dakle, motiva ima s obe strane, mada je domaćin nervozniji. U poslednja dva kola uzimao je po bod Volfsburgu i Bajernu, a Keln ih je savladao na poslednja dva susreta. Četiri puta uzastopno na mečevima para dolazi 0-2 igra.

LOK. MOSKVA – DIN. MOSKVA, 15.30

(Fudbal, Rusija 1)

Da se ide u Evropu, Dinamo bi se grčevito borio da sačuva drugo mesto i plasira se u Ligu šampiona, dok bi Lokomotiva bila na samoj granici za mesto u Ligi konferencije kao šesta na tabeli, sa tri boda manje od četvrtoplasiranog CSKA. Na RZD areni bi se igrao meč pun naboja, samo da UEFA nije izvršila atentat na ruski fudbal zbog rata u Ukrajini. Koliko god se pravili u Evropskoj kući fudbala da je to zabranjeno, politika je ponovo povukla okidač, pa očekujte otvoren meč.

ŠEFILD JUN. – NOTNGEM, 16.00

(Fudbal, Engleska 2, plej-of)

S obzirom na to da se igraju dve utakmice, na Šefildovom Bramal Lejnu danas ne bi trebalo očekivati goleadu. Revanš 17. maja na Notingemovom Siti Graundu mogao bi da bude mnogo uzbudljiviji. Notingem je kroz 46 utakmica Čempionšipa bio treći najefikasniji tim lige, ali je u plej-of ušao sa jednim bodom iz dva meča, dok je Šefild vezao tri pobede i mogao bi biti u boljoj formi za prvi duel.

METALAC – MLADOST, 19.00

(Fudbal, Srbija 1, plej-aut)

Oba tima su u dugim serijama bez trijumfa: Metalac šest, a Mladost pet kola. Od pet poslednjih međusobnih susreta četiri su završena bez pobednika, dok su Lučanci jednom slavili i to jesenas u Milanovcu. Očekuje se tvrd meč, a kvalitet i voljni momentat na strani Mladosti.

BUDUĆNOST – SUTJESKA, 19.00

(Fudbal, Crna Gora 1)

Pod Goricom ništa se ne resave! Sutjeska je sa 74 osvojena boda prva, a Budućnost ima 61, na drugoj je poziciji, a pred ovaj susret odigrala je nerešeno sa Zetom (2:2). Sutjeska za sobom ima poraz od Dečića (1:2). Budućnost je dobila poslednja dva meča para na kojima je prolazila 3+ igra. Pre toga imali smo dve utakmice završene nerešenim ishodima.

BORAC – MLADOST ZEMUN, 20.00

(Košarka, Superliga, polufinale)

Uprkos činjenici da je domaće takmičenje započeo samo tri dana nakon okončanja baraža za opstanak u ABA ligi, Borac je bio na visini zadatka, pa je u 48 sati dva puta bio bolji od Dinamika. Iako znatno oslabljen, jer su iz tima otišli Duda Sanadze i Hanter Hejl, čačanski tim je opravdao svoj renome abaligaške ekipe, pa je izborio nastavak takmičenja. Maladost je opasna, a Borac uprkos jadranskog iskustva mora ozbiljno da shvati tim koji je Zlatibor dobijao sa 90:103 i 106:71.

MEGA MOZZART – VOJVODINA, 17.00

(Košarka, Superliga, polufinale)

Košarkaši Mega Mozzarta su uspešno prebrodili prvu prepreku u plej-ofu Superlige pošto su u četvrtfinalnoj seriji slavili sa 2:0 protiv Slobode. Pred prvi duel protiv Vojvodine, trener Mege Vladimir Jovanović izjavio je da njegova ekipa mora da pazi da im brzina ne pređe u brzopletost i neke neiznuđenje greške. Inače, Mega je tri puta uzastopno pobedila Vojvodinu, koja je ovaj susret zakazada pobedama protiv Sloge.



tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara