Foto: CEV
Foto: CEV

NAJAVA DANA (subota, 4. septembar): Sve u znaku odbojke

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.09.21. | 07:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

U Luksemburgu i te kako imaju razloga da lupaju glavu oko toga kako da zaustave Aleksandra Mitrovića, najboljeg strelca Srbije, u isto vreme prvog golgetera evropskih kvalifikacija. Dragan Stojković Piksi neće biti na mukama, makar što se sastava tiče, a verovatno će izaći na teren sa dvojicom klasičnih napadača, kao protiv Katara. Biće ovde i opreza, odnosno maksimalne ozbiljnosti, budući da je Luksemburg u kvalifikacijama poražen jedino od Portugalije.

KIPAR – RUSIJA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Kost u grlu Baćuški su Kockasti, isti oni s kojima su u sredu remizirali na utakmici bez postignutog gola. Kipar će za Valerija Karpina, selektora Rusije biti selekcija koja mora da se popije kao čaša hladne vode, budući da njegov tim trenutno ima sedam bosova na tabeli Grupe H, baš kao i Hrvati koji su do sada primili gol jedino od Slovenaca. Kipar je trenutno poslednji na tabeli kvalifikacione grupe.

REP. IRSKA – AZERBEJDŽAN, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Irci su u sredu bili vrlo blizu trijumfa, sve do 89. minuta imali su tri boda protiv Portugalije, ali im je Kristijano Ronaldo sa dva gola u razmaku od sedam minuta naneo i treći poraz u kvalifikacijama, a selektora Stivena Kenija ostavio na samo jednoj pobedi iz 14 mečeva otkako je preuzeo selektorsku funkciju. Duel sa Azerbejdžanom biće idealna prilika za Kenija da upiše prvenac na svom terenu, jer selekcija Đanija de Bjazija je od svog osamostaljenja u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo dobila tek sedam mečeva, poslednji 2017. protiv San Marina.

LETONIJA – NORVEŠKA, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Nismo uvereni da će Norvežani lako sa Letoncima, koji su u sredu dobili Gibraltar sa 3:1. Sigurno je jedino da je selekcija domaćina isplativa za tipovanje na GG3+, ali i znatno jače partije. Što se tiče Norvežana, mora se reći da su dali sve od sebe, te da su sa Holandijom prvog dana ovog meseca časno remizirali na utakmici koju su igrali na svom terenu.

IZRAEL – AUSTRIJA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Ovo je bitka za drugo mesto kvalifikacione Grupe F. Danska je već odmaglila sa 12 osvojenih bodova, ali Izraelci i Austrijanci sa po sedam osvojenih moraju da odluče ko je spoobniji da zadrži drugo mesto. Izrael trenutno ima nešto bolju gol razliku, a mi se sećamo i kvalifikacija za EP, kada je Austrija 2019. godine slavila sa 3:1.

HOLANDIJA – CRNA GORA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Holanđani su u sredu odigrali nerešeno sa Norveškom, a Crna Gora je slobodni smo da konstatujemo napravila pravi podvig kada je sa Turskom uspela da remizira pri konačnih 2:2. Naime, Crna Gora je sredinom prvog poluvremena bila već prežaljena, pošto je domaćin imao dva gola prednosti. Ipak, perfektan slobodnjak Rista Radunovića u sedmom minutu nadoknade bacio u je trans Sokolove. Sada je gotovo iluzorno nadati se da će tako nešto biti moguće sa Holandijom.

SLOVAČKA – HRVATSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Hrvati su sa Rusima u sredu igrali bez golova, a ni Slovaci nisu postigli ništa više od remi ishoda na utakmici sa Slovenijom. Bio je to njihov treći nerešen ishod na ovim kvalifikacijama. Zlatko Dalić će ovde sigurno igrati na pobedu, a verujemo da je na protekloj utakmici nešto posle 70. minuta iz igre izveo Kramarića i Perišića kako bi ih odmorio za ovaj susret.

UKRAJINA – FRANCUSKA, 20.45

(Fudbal, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Trikolori su lideri sa osam bodova, mada utisak kvare dva remija, naročito poslednji protiv Bosne i Hercegovine minule srede. Predstojeći okršaj u Kijevu bi otuda mogao da determiniše dalji tok borbe u grupi, u kojoj Finska, BiH i Kazahstan očigledno nisu rekle završnu reč. Više razloga za ogorčenost i isfrustriranost imaju žuto-plavi koje predvodi Oleksandr Petrakov, koji posle četiri duela u Grupi D nisu ni blizu potvrde onome čemu su se nadali.

SRBIJA Ž – ITALIJA Ž, 20.00

(Odbojka, finale Prvenstva Evrope)

Posle velike drame, najboljeg meča na turniru, odbojkašice Srbije plasirale su se u finale Prvenstva Evrope. Bila im je to osma pobeda na takmičenju, ali tek treći put da su nam protivnice uzele najmanje set (prethodno Ruskinje dva, Francuskinje jedan). Rival u finalu, za treću uzastopnu medalju na kontinentlanim šampionatima, biće Italija, koja je u polufinalu bila bolja od Holandije (3:1), a koju smo u poslednje dve godine dobili sedam puta. Prethodno na Olimpijskim igrama u Tokiju.

SRBIJA – POLJSKA, 20.30

(Odbojka, Evropsko prvenstvo)

Srbija je u prvom kolu savladala Belgiju sa 3:1 u setovima, dok su Poljaci bili bolji od Portugalije, i slavili identičnim rezultatom. Priznajemo da razloga za bojazan ima! Naime, Poljaci su Srbiju pobedili pet puta uzastopno, a poslednji poraz doživeli smo u maju, na utakmici okončanoj sa 3:1. Dakle, očekuje nas tvrda, teška utakica.

N. ĐOKOVIĆ – K. NIŠIKORI, 17.05

(Tenis, US Open)

Novak Đoković rutinski je savladao Holanđanina Talona Grikspura sa 3:0 u setovima i plasirao se u treće kolo US Opena, gde ga očekuje Kej Nišikori, Japanac koji serijski, godinama gubi od najboljeg tenisera sveta. Poslednji put, Nole ga je tukao sa 2:0 na OI, tako da ne očekujemo nikakva iznenađenja.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara