Kevin de Brune u akciji (©Reuters)
Kevin de Brune u akciji (©Reuters)

NAJAVA DANA (utorak, 16. mart): Gvardiola overava M`gladbah, Atalanta izaziva Madriđane, a tu je Zvezda na ABA parketu

Vreme čitanja: 3min | uto. 16.03.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – M`GLADBAH, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga šampiona)

Građani su bezbrižni sa zalihom od 2:0, a Menhengladbah bukvalno razapet, budući sa je nakon remija s Volfsburgom vezao čak šet poraza na svim frontovima. Marko Roze bi na ovom meču iz čiste pristojnosti mogao da se nada jedino da Gvardiola neće biti okrutan, budući da njegov tim u prvom osmofinalnom meču ni kao domaćin nije uspeo da pokaže ništa obećavajuće.

REAL MADRID – ATALANTA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Atalanta je u prvom susretu poražena sa 0:1, ali to je još uvek aktivan rezultat koji može da donese pre svega dobar fudbal u Madridu. Dakle, Zinedin Zidan nema račun da brani minimalnu prednost od starta, a Atalanta će svejedno morati da zaigra otvorenije nego kod kuće gde je dobar deo utakmice morala da igra sa 10 igrača bez šuta u okvir gola.

KARDIF – STOUK, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Stouk je imajući u vidu četiri poraza sa proteklih pet mečeva definitivno u minus putanji. Kardif je ušareneo, ali je bolji, uprkos poslednje utakmice na kojoj je poražen od Votforda. U svakom slučaju, sada igra kao domaćin, a Stouk na gostovanje ide sećajući se decembra gde je na svom travnjaku na poslednjem meču para poražen sa 1:2.

MIDLSBRO – PRESTON, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Nesolidne partije oba tima obećavaju egal bitku. Međutim, Preston je tri puta uzastopno pao kao gost, odnosmo četiri na pet utakmica u nizu. Teši ih što su Midlsbro u decembru dobili sa 3:0, ali to sada zaista ne mora da znači apsolutno ništa.

BORNMUT – SVONSI, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

U decembru su igrali bez golova, a od 2017. godine nisu radovali nikoga ko je na tiket uplatio da će na meču biti više od dva gola. Kako sada stvari stoje, Svonsiju se žuri za Votfordom, odnosno drugim mestom na tabeli Čempionšipa. Bormut to želi da osujeti, a kao kec u rukavu ima domaćinstvo koje mu na poslednjoj utakmici sa Barnslijem nije pomoglo da ne izgubi s konačnih 2:3.

MONCA – REĐIANA, 19.00

(Fudbal, Italija 2)

Posle poraza proteklom kolu, Monca za vodećim Empolijem kaska za čitavih šest bodova. Nije malo u borbi za čelo tabele, pa je pobeda protiv Ređijane koja zauzima 16. mesto na tabeli gotovo imperativno postavljena. Gosti će po svim karakteristikama rivala bodove za beg iz crvene zone morati da jure na nekom drugom terenu.

BEŠIKTAŠ – BAŠAKŠEHIR, 18.45

(Fudbal, Kup Turske)

Bešiktaš je u strašnoj seriji pred istambulski derbi. Posle poraza od Trabzonspora, usledio je remi sa Antalijom u ligi, a onda serija od sedam pobeda. Najefikasniji tim turskog šampionata, predvođen strašnim tandeom Abubakar - Larin (29 od 62 pogotka u ligi), na dobrom je putu da osvoji duplu krunu, na koju čeka od 2009. godine. Bašakšehir je sa druge strane minule sezone osvojio prvu titulu, ali je ove postao jedan od najgorih branioca trofeja u istoriji turskog fudbala. Posle 29. kola se nalazi u zoni ispadanja.

MAKABI T.A. – EFES, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Efes je jedini Evroligaš koji ima pet pozitivnih brojanja u nizu. To Makabiju koji gubi po difoltu u poslednje vreme, izuzmemo li epizodu sa Valensijom ne uliva naročite nade. Konkretno, poslednji meč para, Efes je dobio sa 91:89. To znači da su Izraelci imali roster sposoban da igra sa timom kalibra postavljenog rivala, a kako će se sada snaći zavisi isključivo od njihove motivacije koja je definitivno na niskim granama.

ZADAR – BUDUĆNOST, 16.00

(Košarka, ABA liga)

Podgoričani mogu gordo da se nose nakon pet vezanih ABA pobeda. Dvorana „Krešimir Ćosić“ zbog toga će drhtati, budući da je Zadar tri puta uzastopno kapitulirao, a da su ga poslednji tukli Panteri sa 63:76. Po prikazanom na tom meču, Budućnost ne bi trebala da ima veće probleme. Inače, meč para početkom ovog meseca dobili su Podgoričani sa 98:75.

CRVENA ZVEZDA – CIBONA, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Nije bilo drame u derbiju… Ovog puta, Zvezda je stabilnom igrom savladala Partizan sa 73:64, pa tim Dejana Radonjića mirne duše može da sačeka Cibonu. Imar razlog rival za groznicu, jer ako se setimo oktobarskih 66:104 za Beograđane u gostima, postaje jasno da će razmišljanje o postavljenim marginama biti udarno na ovom paru. Naravno, ne treba zaboraviti da je Cibona poražena samo na dva od poslednjih pet mečeva, pa da će se iz sve snage truditi da kožu proda što skuplje.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara