Najbolji igrač Malatije: Opasni su Suma i Tošić, ali mi smo bolji - idemo dalje

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 08:34

Adis Jahović, strelac dva gola protiv Olimpije, ne sumnja u prolaz turskog tima...

Iskusni napadač turske Malatije Adis Jahović (32) poručio je uoči gostovanja u Beogradu da očekuje dva uzbudljiva meča. On je u mini intervjuu za Večernje novosti istakao da su crno-beli u blagoj prednosti kada je u pitanju prva utakmica, ali u zbiru smatra da je njegov tim bolji, te očekuje prolaz u narednu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope. 

Podsetimo, makedonski reprezentativac stigao je ovog leta u Malatiju i već u prvim evropskim utakmicama pokazao da se radi o klasnom golgeteru. U oba susreta protiv ljubljanske Olimpije postigao je po gol, s tim što je je onaj drugi, u Sloveniji, značio i prolaz dalje za Turke...
"Predviđam dve baš dobre utakmice. U Beogradu će biti teško, Partizan ima interesantne igrače, opasni su Tošić i Suma i trebalo bi da obratimo pažnju na njih dvojicu. Jedina prednost Partizana za ovaj meč su domaći teren i navijači, koji svakako daju vetar u leđa i mogu mnogo da utiču na rezultat. Međutim, mislim da imamo bolji kvalitet igrača od njih. Dolazimo da ostvarimo dobar rezultat i onda u Turskoj da napravimo sve kako treba, jer stvarno smatram da imamo bolji tim". 

Izabrane vesti

Jahović smatra da ambijent u Humskoj neće uplašiti ni njega ni njegove saigrače, jer...
"Turski navijači su takođe veliki fanatici, atmosferu kao što će, očekujem biti u Beogradu, doživeo sam gostujući Galatasaraju, Bešiktašu, Fenerbahčeu, Trabzonu... Publika neće uticati loše na naš tim. Ako se dogodi taj negativan uticaj, onda nas čeka baš teška utakmica".

Reč dve i o načinu igre Malatije...
"Igramo ofanzivno, ali kompaktno. Ne srljamo napred, pomeramo se svi po linijama. Imamo dobar sistem koji forsira trener Jalčin, a dobro mi je poznat jer sam sa njim radio dve godine u Konji. Ipak, o taktici odlučuje trener, ja mogu samo da kažem da će biti veoma interesantan dvomeč".

PARTIZAN U GRUPNOJ FAZI LIGE EVROPE - KVOTA 3,80!

Zna Jahović jako dobro na koga će se nameriti u četvrtak.
"Kad pričamo o Pavloviću i Ostojiću, to je nezgodan spoj za napadača. Mladi štoper se dokazuje, a ovaj drugi igra na iskustvo. Ali dovoljno sam toga prošao u karijeri, uradiću sve što se od mene očekuje da napravimo pozitivan rezultat i onda u Turskoj, pred našim navijačima, obezbedimo prolaz u plej-of Lige Evrope", zaključio je Adis Jahović uz podsećanje da je u jednom susretu reprezentacija Srbije i Makedonije (u Jagodini 2013) uspeo da savlada Vladimira Stojkovića.

Doduše, rezultat je bio 5:1 za Srbiju...

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara