©AFP
©AFP

Nastavlja se uspon Bastije, bod u Orleanu dovoljan za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.03.21. | 13:31

Fudbaleri Bastije su na dobrom putu da drugu godinu uzastopno izbore promociju, ovoga puta u drugi rang takmičenja

Nisko je pala Bastija zbog finansijskih problema. Posle ispadanja iz elite doživela je krah, pa je umesto u drugu, morala da se preseli u četvrtu ligu. Ekspresno je došla do trećeg ranga, a na dobrom je putu da izbori i učešće u Ligi 2 naredne sezone. Pred gostovanje u Orelanu (20.45) sedi na drugom mestu na tabeli, a i remi će joj omogućiti da zauzme čelnu poziciju.

20.45: (3,05) Orlean (3,00) Bastija (2,40)

Izabrane vesti

Sastav sa Korzike će zaključno sa predstojećim gostovanjem do kraja sezone odigrati devet duela. U prethodnih 25 mečeva osvajao je dva boda po susretu i samo mu je jedan dovoljan da sedna na prvo mesto. Toliko je udaljen lider Kevili, ali zbog slabije gol razlike će u slučaju da Orelan ne priredi iznenađenje u 27. kolu prepustiti lidersku poziciju Bastiji, koja je u seriji od 11 mečeva bez poraza (sedam pobeda). U minulom kolu puleni Matjua Šabera su ubedljivo savladali Kretej kod kuće (4:1) i u dobrom raspoloženju čekaju poslednji meč tekućeg kola protiv Orleana. Za Šaberov sastav je još bitniji podatak da ima čak 12 bodova više i dve utakmice manje od trećeplasiranog Šolea, pa je već napravljena velika zaliha u borbi za direktnu promociju.

Naredni rival je u slaboj formi, bez pobede je u tri poslednja kola, pretrpeo je poraze od Kevilija i Ansija, remizirao sa Red Starom. Puleni Kloda Robina još uvek nisu odustali od promocije, sede na petom mestu na tabeli, sa 14 bodova manje od današnjeg rivala, ali svega dva od trećeplasiranog Šolea, koji bi prema trenutnom plasmanu igrao baraž za plasman u viši rang.

Prethodni duel ovih ekipa okončan je remijem (1:1), pa je tako trener Bastije Šober svestan da je pred njegovim pulenima težak zadatak.

"Pred nama je važna utakmica protiv tima koji nam je zadao puno problema u prvom susretu i koji može da napravi veliku razliku u fizičkoj igri. Na nama je da odradimo ono što je neophodno i da sa ratničkim stavom uđemo u meč".

Korzikanci imaju i problema sa povredama, van stroja su Stiven Kemper, Maget Dajon i Kristofer Vensan, dok je dobra vest da se u tim vratio Benžaman Santeli, posle nekoliko meseci odsustva.

FRANCUSKA 3 - 27. KOLO

Ponedeljak

20.45: (3,05) Orlean (3,00) Bastija (2,40)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BastijaFrancuska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara