Srbi u Dohi (©Mozzart Sport/Aleksandar Gligorić)
Srbi u Dohi (©Mozzart Sport/Aleksandar Gligorić)

Ne može im niko ništa, čuju se kô kalaši, hoće Brazil da se igraju (FOTO i VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.22. | 14:18

Više je navijača iz dijaspore nego iz Srbije

Došao je i taj dan!

Marširali su Dohom prethodnih dana Meksikanci, Argentinci, Marokanci, Brazilci, Velšani, armije od više desetina hiljada navijača, pa je došao red i na Srbe.

Izabrane vesti

Nismo možda najbrojniji, ali - ima nas. I svakim minutom sve nas je više. Uostalom, kako je rekao Lazar da nije važna sila koja ga prati, već koliku svetinju brani, tako i mi treba da budemo ponosni na srpske navijače koji su iz svih krajeva sveta došli u Katar da bodre Orlove.

Po slobodnoj proceni, najviše ih je iz Australije, ali ih ima i iz Amerike, Švajcarske, Nemačke i naravno iz Srbije. Beograd, Novi Sad, Kragujevac, ali i Ježevica i Mramorak. Svi su dobro raspoloženi, ljubazni, a nekima je i drago da se fotografišu i pričaju za Mozzart sport jer nas čitaju.

Mesto okupljanja je bar na plaži u sklopu hotela Hilton. Koliko je moglo, proširilo se Dohom, ali izgleda da nije doprlo do svih... Ili je jednostavno rano i vruće. Za početak, ima alkohola! Prvi preduslov svakog srpskog navijača.

Ima, ali je skup kao otrov. Mali hajneken ili korona 19 evra!

"Ma vidi... Ništa nije skupo što može da se plati. Najbitnije je da se skupimo, budemo u dobrom raspoloženju i da večeras pobedimo. Kada mogu Saudija i Japan, možemo i mi", kaže nam Marko iz Novog Sada.

Ima tu naravno i naših koji žive u Dohi. Neki su tu već i po sedam-osam godina. Milena pleni izgledom u crvenoj kombinaciji. Ona živi tu i jedva čeka da meč počne. Njen dečko je jedan od organizatora...

Zagrevaju se polako, sakupljam ih sve za zajedničku fotku. Hoćemo neki video? Peva li se ovde šta?

Naravno, odmah kreće “Marš na Drinu“. Posle toga i domaća muzika. Tu već ide malo drugačiji repertoar.

Koktel ljubavi diže atmosferu, pustio je Srbin grlo. Ide svakakav miks. Naravno “Ne može nam niko ništa“, pa malo “Ginem, ginem“, “Čuju se kô kalaši“. Usput se peva i “Dajte Brazil da se igramo“...

Kako to obično biva kod Srba, svaka sledeća čašica ili flašica podižu temperaturu. Na početku su bili malo stegnuti, ali uz koje pivo i domaći repertoar, to je ona prepoznatljiva atmosfera...

Ovo je tek šest sati pred utakmicu, a ima ih dobro zagrejanih. Treba izdržati do večeras i Lusaila. Ali deluju kao čvrsti momci... I onda potpuni trans na “Mitro’s on fire“. E, to je to! Kad Srbin poludi.

Krenuo je i naš dan u Dohi. Nadamo se da će biti i naše veče.






tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara