Ne, to nije dečko koji obećava, to je svetska klasa - Sančo uništio Bajern (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.08.19. | 22:29

Mladi Englez s dva slaloma po 50 metara, asistencijom i golom, doneo prvi trofej Borusiji u novoj sezoni...

Bio je to trenutak inspiracije mladog velemajstora... Pardon, dva trenutka. I to taman kada su pomislili da su ga "uškopili". Džjedon Sančo nije više klinac kome predviđaju veliku karijeru - Džejdon Sančo je svetska klasa! S dva brutalna slaloma od po 50 metara završena - jedan asistencijom, drugi golom - 19-godišnji Englez, verovatno najtalentovaniji još od Gaze i Krisa Vodla, zadao je snažan udarac Bajernu na startu sezone - 2:0

Borusija je uzela trofej koji ne vredi mnogo u konačnom zbiru, kada se tamo u maju podvuče crta, ali jedna ovakava pobeda bila je preko potrebna mladom timu Milionera da uvidi da može da se nosi sa moćnim Bavarcima, ako ništa drugo. Naravno, ništa ovaj rezultat ne mora da znači. Niti je ovo najjači Bajern (nije bilo Gnabrija, Lukasa Ernandeza, Pavar je ušao tek u drugom delu, čeka se i to veliko pojačanje u liku Leroja Sanea), niti je ovo tim Borusije koji će istrčati u prvom kolu (treba napraviti mesta za Branta, možda i za Torgana Azara, Hakimija). Na kraju krajeva, ovakvi porazi aždaju iz Minhena mnogo ne bole, ali mogu da učine da "dečurlija" Lusijana Favra u nju prestane da gleda kao u nešto nedokučivo. 

Izabrane vesti

Nakon odličnih prvih pola sata tokom kojih smo videli fudbal u top ritmu i dobrih desetak udarac ka oba gola, gde su Manuel Nojer i Marvin Hic u više navrata isticali vrhunskim odbranama, usledilo je zatišje i priprema za oluju u režiji mlađanog Sanča. Vihorno krilo Dormunda u prvom delu više je provelo na svojoj polovini štiteći leđa svojim štoperima od opasnog Davida Alabe, da bi ga Favr tek u nastavku gurnuo napred. I kao da je naredio: napadaj! 

A kada je Džejdon počeo da napada Bavarcima nije bilo spasa. Svi oni koji su govorili posle aprilske "petarde" u Minhenu da će morati još mleka da popije kako bi igrao velike utakmice (i zaista ga tada nije bilo nigde), imali su uporište i u večerašnjem prvom poluvremnu. Ali šta ćemo sad rugim? Džejdon Sančo bukvalno je rašrafio bavarsku mašinu u ta dva prodora. 


Taj prvi pogodak u 48. minutu posebno je atraktivan. Od Sančovog nadmudrivanja sa trojicom, četvoricom pratilaca, preko "tunela" kroz Tolisoa, sve do pasa za Paka Alaksera koji će probiti "tunel" i kroz Zulea do mreže Nojera.  

U drugoj situaciji, u 69. minutu, stradao je i sam Nojer. Još jedan "tunel"! Treći...

Bajern je u nekoliko desetominutih perioda večeras pokazao da je i dalje tehnički jači, da ume bolje i duže da "davi" loptu, ali Borusija je očito izvukla neke pouke iz prethodne sezone. Ako je već tako, mora se više rizikovati i ići agresivnije već u korenu napada. Upravo tako palo je prvi gol, kada su Rojs i Sančo uhvatili u "sendvič" Tijaga Alkantaru. Kada se taj visoki presing dobro odigra, onda loptu gube i njeni najbolji čuvari. A Alkanatara spada u takve. Drugi gol jeste nešto drugo, ali je takođe izvučena pouka. Ovaj i onaj Akanđi od pre šest meseci nisu isto. Plus, čeka se zdrav Mats Humels. Mada je Toprak, ruku na srce, lavovski obavio svoj deo posla. 

Sve to ide u prilog čelnicima Dortmunda koji su verovali u Favra, dali mu novi ugovor i evo - dobili prve rezultate. Ako ove sezone i ne bude konkurentnija u trci sa Bavarcima (titula je projektovana za 2021), Borusija sigurno neće prolaziti kao bosa po trnju u međusobnim okršajima... 

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara