Nejmar kvari Ospinin jubilej

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.09.19. | 13:00

Nema sumnje da će čuvar meže Napolija biti izuzetno motivisan

Ovih dana bilo bi lepo naći se u Majamiju, ali ne zbog sunca i mora, nego zbog fudbala. U noći između petka i subote na Hard Rok stadionu odigraće se prijateljska utakmica između Brazila i Kolumbije, prva za obe reprezentacije posle Kopa Amerike. Selesao stiže u SAD kao pobednik tog takmičenja, sa željom da potvrdi da titulu nije osvojio slučajno, dok će Kafeterosi nastojati da pokažu čitavom svetu, ali i sebi samima da je prerana eliminacija u četvrtfinalnom duelu sa Čileom na penale posle 0:0 bila samo splet nesrećnih okolnosti.

Brazilski selektor Tite za ovaj i susret sa Peruom četiri dana kasnije računa na većinu fudbalera koji su izneli kontinentalno prvenstvo, ali sa jednom bitnom dopunom: na spisku se posle dužeg vremena našao i Nejmar. Glavni junak najveće letošnje transfer-sapunice koja se završila njegovim ostankom u Pari Sen Žermenu (iako je bio "već viđen" u Barseloni ili Realu) nije bio na terenu puna tri meseca, ali potpuno se oporavio od povrede članka zadobijene protiv Katara i prema brojnim informacijama Tite planira da stavi Nejmara u startnu postavu kako bi ga što pre uveo u takmičarski ritam.

Izabrane vesti

Poslednja prepreka za PSŽ-ovu „desetku” i ostale brazilske majstore biće golman David Ospina kojem će ovo biti 100. nastup u nacionalnom timu. Nema sumnje da će čuvar meže Napolija biti izuzetno motivisan, ali šanse da jubilej upamti po dobrom značajno su mu umanjene zbog izostanka povređenog kapitena i golgetera Radamela Falkaa, te glavnog kreativca Hamesa Rodrigesa. Brazil bi morao da trijumfuje, a keca bi mogli da isprate 2-4 i 1+I&1+II.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara