Neko će morati da ide... Suso, Čalhanoglu ili najverovatnije Kesi?

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.03.19. | 14:31

Milan želi da proda vezistu

Poraz u derbiju od Intera je otvorio mnogo pitanja u Milanu, opet doneo opasnost izostanka iz Lige šampiona i otkrio neke neprijatne stvari iz kluba i svlačionice. Vrhunac je bio sukob saigrača Franka Kesija i Lukasa Bilje zbog kojeg su morali da se izvinjavaju. A nije im prvi put da varniče između sebe...

Upravo se Kesi ovih dana pominje kao najverovatnija prodaja Milana narednog leta. Čak i u slučaju da Rosoneri izbore plamsan u Ligu šampiona. Milan još nije otplatio Kesijev transfer iz Atalante i narednog leta treba da uplati preostalih 24.000.000 evra. Rukovodstvo kluba je u ozbiljnoj dilemi da li pomenuti novac vredi uložiti u Kesija. Oni će ga svakako otkupiti, ali sve je izvesnije da će taj novac ekspresno vratiti prodajom.

Izabrane vesti

Iako je Kesi mlad, ima mnogo prostora za napredak i na početku sezone je bio jedna od retkih svetlih tačaka, Milanovi direktori veruju da bi novac mogao da se uloži na pametniji način. Naprimer, u otkup ugovora Bakajoka za kojeg Čelsi insistira na unapred dogovorenoj ceni od 35.000.000 evra. Zbog poštovanja finansijskog fer-pleja, Milan teško da može sebi da prišuti luksuz otkupa obojice pomenutih vezista. A tu je i škola mišljenja da se oni ne slažu baš najbolje na terenu i da je Kesi bio najbolji kada Bakajoko nije igrao ili je igrao slabo. Kao i da je Bakajokov uspon forme vezan za Kesijev veliki pad. Ipak, finansijski razlozi su mnogo bitniji za dalji epilog od fudbalskih. Milan je pod strogom pažnjom FIFA i svaki evro će mu narednog leta značiti u potrazi za pojačanjima ako se plasira u Ligu šampina.

Spekuliše se da bi Milan pristao na ponudu u rangu od 40.000.000 evra. Podsetimo, za Kesijevu dvogodišnju pozajmicu je paltio 8.000.000 evra, otkup je pomenutih 24.000.000 pa bi Rosoneri na kraju mogli i da zarade na vezisti iz Obale Slonovače. Kao mogući kupci se navode Totenhem i još neki engelski klubovi, a u januaru je postojalo i veliko interesovanje bogatog kineskog kluba.

Ako Milan ipak odluči da zadrži Kesija, morać da proda nekog drugo. A najveće šanse za odlazak se daju Susu i Čalhanogluu. Obojica su u velikom padu forme, a vrednost na tržištu im je oko između 30.000.000 i 35.000.000 evra.

Neko od njih će morati da ode i da obezbedi finansijski plus u knjigama Milana pred prelazni rok. A ko će to biti, u mnogome će zavisiti i od partija do kraja sezone jer Milan čeka jako težak raspored i izazovi u Seriji A i Kupu Italije.

(FOTO: Reuters)


tagovi

SusoHakan ČalhanogluFrank Kesi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara