Navijači Beitara (©Shutterstock)
Navijači Beitara (©Shutterstock)

Nevolje u Svetom gradu – Beitar ne vidi svetlo na kraju tunela

Vreme čitanja: 2min | pon. 08.06.20. | 14:33

Klub iz Jerusalima dočekuje neporaženi Makabi Tel Aviv srpskog stručnjaka Vladimira Ivića

Tamo gde je stao u ligaškom delu, Makabi je nastavio u plej-ofu izraelskog šampionata. Branilac titule neporažen je u dosadašnjeg delu prvenstva, vezao je pet pobeda, pa iako se velika četvorka izraleskog fudbala – Makabi Haifa, Beitar Jerusalim, Hapoel Tel Aviv, uz naravno Makabi Tel Aviv – po prvi put u ovoj deceniji zajedno našla u doigravanju, Žuti sa Blumfilda sigurno koračaju na putu ka odbrani trona, posebno posle prethodnog kola kada su “otkačili“ imenjaka iz Haife. Sledeći na tom putu biće Beitar (19.45).

Ako je četa Vladimira Ivića svoj posao praktično završila, iako do kraja ima još osam kola, klub iz Svetog grada čeka dug put do cilja. Lavovi iz glavnog grada startovali su plej-of remijem sa Hapoel Ber Ševom, zatim su poraženi od Hapoel Tel Aviva i samo zahvaljujući slabim rezultatima najbližih pratioca i dalje drže treće mesto koje garantuje kvalifikacije za Ligu Evrope.

Izabrane vesti

Međutim, oba Hapoela polako se približavaju, Ber Ševa je tri koraka iza, Tel Aviv pet.

Povrh svega, loši rezultati izazvali su nezadovoljstvo kod vlasnika Mošea Hogara, zbog čega je pred sudar sa najboljim timom Izraela trener Beitara Roni Levi održao sastanak sa igračima. Pritom su navijači i pored zabrane okupljanja na tribinama navijili moguć ulazak na stadion, o čemu je pravovremeno obaveštena i policija. Bespotrebno stavljanje dodatnog tereta na leđa igrača.

Beitar će izlaz iz trenutne situacije teško pronaći protiv Makabija. Dobio ga je samo jednom u poslednjih osam duela. Svetlo na kraju tunela se ne nazire...

IZRAEL 1, PLEJ-OF – 3. KOLO

Petak

Hapoel Ber Ševa – Hapoel Tel Aviv 0:0 (0:0)

Subota

Makabi Haifa – Hapoel Haifa 2:2 (1:0)

Nedelja

19.45: (5,10) Beitar Jerusalim (3,60) Makabi Tel Aviv (1,65)



tagovi

Izrael 1Makabi Tel AvivBeitar Jerusalim

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara