Nije isto bez De Lihta i De Jonga: Ajaks strepeo na Tumbi, PAOK sam sebi dao dva gola! Karabag šokirao APOEL (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 06.08.19. | 21:03

U Solunu 2:2, u Nikoziji 0:2

Ekipu koja je prošle sezone igrala polufinale Lige šampiona napustila su samo dvojica igrača, ali večeras se jasno videlo koliko su Frenki De Jong i posebno Matijs De Liht značili za Ajaksovu igru. Šampion Holandije pošteno se namučio na gostovanju kod PAOK-a u treće kolu kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje i samo zahvaljujući dve kardinalne greške domaćeg tima stigao do više nego povoljnih, a svakako nezasluženih 2:2 pred revanš u Amsterdamu.

Jesu Kopljanici poveli već posle 10 minuta igre kada je Dimitris Janulis loše procenio situaciju posle oštrog centaršuta Hakima Zijeha i glavom prevario golmana grčkog predstavnika Aleksandrosa Paskalakisa za vođstvo Holanđana od 1:1, ali do kraja poluvremena na terenu je postojao samo jedan tim, a on je igrao u crno-belim dresovima.

Izabrane vesti

Prosto je neverovatno koliko su se izabranici Erika ten Haga pogubili posle vodećeg gola. I da je PAOK bio malo koncetrisaniji u završnici mogao je sigurno da do pauze stekne dva ili tri gola prednosti. Međutim, na kraju su pogađali samo Čuba Akpom, nekada velika nada Arsenala, te Leo Matos, koji je na asistenciju Dijega Bisesvara preokrenuo rezultat na 2:1 za Grke.

U tim trenucima Ajaks nije uspevao ni da zadrži loptu u nogama, kamoli da s njom uradi nešto pametno. Kidisali su Grci sa svih strana, Kopljanici su se klatili na konopcima. Izgledali kao u finišu majskog revanša  sa Totenhemom. Samo što PAOK ipak nije taj kvalitet da ume da dokrajči rivala kad je nokdaunu. Pomilovali su Grci rivala, a Ajaks je to umeo da iskoristi.

Iako očigledno ne potpuno spreman, Ajaks je do remija stigao na hladnu glavu i iskustvo. A vala i na sreću. U jeku napada domaćeg tima, Dušan Tadić je centrirao sa leve strane, lopta je stigla do Donija van de Beka – igrao je uprkos spekulacijama da će ovog leta napustiti Amsterdam – on ju je vratio na peterac, a Fernando Varela je poput pravog šeptrlje napucao Klas-Jana Huntelara, koji je ni kriv ni dužan pogodio za 2:2.

Bilo je to sve što je trebalo Ajaksu. Da umrtvi ritam meča, svestan da će lakše do prolaska u plej-of pred domaćom publikom u Amsterdamu. A PAOK je nakon dva ispaljena hica u sopstvena kolena izgubio sav elan u igri. Verovatno je i do fizičke spreme, ali ona u ovakvim mečevima ne bi smela da posluži kao opravdanje. Na kraju je Ajaks imao i dve ili tri dobre prilike da stigne do pobede, ali je Paskalakis bio oprezan.

Opravdanje svakako ne postoji za APOEL, koji je na žrebu za plej-of bio nosilac, ali je večeras u Nikoziji doživeo brodolom. Karabag je šokirao Kiprane i golovima Mahira Madatova i Magaja Geja stigao do sasvim neočekivanih 2:1!

A i taj je rezultat odličan za Kiprane, pošto su do utešnog gola stigli preko Jorgosa Merkisa tek u petom minutu sudijske nadoknade, taman kad se učinilo da je ovde sve gotovo i da će baš Karabag sačekati boljeg iz dvomeča Ajaksa i PAOK-a. Neverica na Kipru, verovatno da ni sami ne mogu da objasne kako su uopšte došli u tu situaciju.

Pomenućemo samo još da je Andrija Pavlović odigrao svih 90 minuta za APOEL, dok je Uroš Matić počeo, ali je izmenjen u 65. minutu.

LIGA ŠAMPIONA, KVALIFIKACIJE - 3. KOLO (PRVI MEČEVI):

Utorak

PAOK - Ajaks 2:2 (2:1)
/Akpom 32, Matos 39 - Janulis 10, Huntelar 57/

APOEL - Karabag 1:2 (0:1)
/Merkis 95 - Madatov 54, Gej 69/

20.00:  (1,45) Dinamo Zagreb  (4,00)  Ferencvaroš (7,00) 
20.30:  (1,95) Klub Briž  (3,45)  Dinamo Kijev (4,00) 
20.45:  (2,05) Crvena zvezda  (3,30)  Kopenhagen (3,80) 

Sreda

19.00:  (2,75) Krasnodar  (2,90)  Porto (2,70) 
19.45:  (2,40) Bašakšehir  (3,00)  Olimpijakos (3,05) 
20.00:  (2,85) Kluž  (2,85)  Seltik (2,65) 
20.00:  (1,55) Bazel  (3,90) LASK (5,60)
20.15:  (2,25) Maribor (3,00)  Rozenborg (3,30) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara