Niko Kovač ponovo na mestu uspeha

Vreme čitanja: 3min | pet. 28.09.18. | 09:23

Hrvat protiv bivšeg kluba, ali ovoga puta kao trener Bajerna

Priredio je Bajern navijačima neprijatno iznenađenje u vanrednom kolu, pošto u utorak na Alijanc Areni nije uspeo da savlada Augzburg. Ništa bolje nije prošla ni Herta, koja je na gostovanju Verderu doživela prvi poraz u sezoni. Sudarom ekipa iz najpopularnijih gradova u Nemačkoj počinje 6. kolo Bundeslige (20.30, TV Eurosport). Dakle, i jedni i drugi će probati da poprave utisak u Berlinu, a trijumf nad "večitim šampionom" svakako bi opet napumpao balon euforije u taboru Stare dame iz prestonice koja je malo splasnula posle poraza na Vezeru. 

Ipak, retko se događa da Bajern ne pobedi na dva meča uzastopno u Bundesligi, a o tome da je mnogo kvalitetniji od domaćina suvišno je govoriti. Augzburg je iskoristio opuštanje Bavaraca, što će Herti samo dodatno otežati posao, jer će Niko Kovač zahtevati maksimalno ozbiljan pristup. Ruku na srce, otežavajuća okolnost za Bajern biće i povreda Leona Gorecke, koji će zbog povrede zgloba propustiti utakmicu.
"Rotiraću ekipu u odnosu na onu koja je igrala protiv Augzburga. Levandovski će biti u prvoj postavi umesto Vagnera. Ne zanima me da li je igrač zadovoljan ili ne, meni je važno da budu spremni za važne mečeve", rekao je Kovač i dodao da će biti promena i protiv Ajaksa u Ligi šampiona i protiv Menhengladbaha u prvenstvu.

Izabrane vesti

Okršaj na Olimpijskom stadionu u Berlinu dobiće još jednu notu, budući da će se Pal Dardai i Niko Kovač susresti prvi put otkako je Hrvat preuzeo Bajern. Podsetimo, njih dvojica su zajedno branili boje Herte, odnosno bili direktna konkurencija jedan drugom. Kovač je punih osam godina proveo u Herti, rođeni je Berlinac, tako da će ovaj meč i te kako biti emotivan za njega. Kovačeva poslednja poseta Herti u decembru minule godine okončana je na najbolji mogući način, s obzirom da je kao trener Ajntrahta stadion napustio uzdignute glave (1:2). Ipak, Berlinci su mu se snažno osvetili u aprilu, kada su protutnjali Frankfurtom (0:3).
"Bio je srčan i beskompromisan na terenu. Uvek je davao sve od sebe. Baš kao i ja. Takođe, bio je i selektor svoje zemlje. Opet, kao i ja. Svaka mu čast na dosadašnjim rezultatima, veoma su dobri", pohvalio je Kovač kolegu.

Sa druge strane, trener Herte ne smatra rezultate svoje ekipe pukom slučajnošću.
"Promenili smo profile fudbalera, imamo mnogo igrača - Duda, Grujić, Kalu, Majer, Lazaro, Platenhart i Dilrosun - koji su sposobni da postignu pogodak, što nije bio slučaj prethodnih godina. Zato smo zaigrali dobro, zato je naša igra smislena. Ipak, protiv Verdera nismo uspeli, iako smo statistički bili izjednačeni. Nismo bili dobri na lopti i zato smo primili golove. I dalje smo u procesu učenja, važno da igramo dobro u poslednje vreme. Pola Berlina navija za Bajern, a druga polovina za Hertu. Biće slavlja bez obzira ko postigne gol", našalio se Dardai.

Bilo kako, smatramo da ovde nema govora o kecu, da je dvojka realna, te da bi Herta mogla da zatrese mrežu, što će verovatno doneti meč s dosta golova.

NEMAČKA 1 - 6. KOLO

Petak
20.30: (9,00) Herta (5,70) Bajern (1,30)

Subota
15.30: (2,20) Nirnberg (3,40) Fortuna Dizeldorf (3,30)
15.30: (2,05) Hofenhajm (3,50) RB Lajpcig (3,60)
15.30: (2,40) Volfzburg (3,35) Menhengladbah (2,95)
15.30: (2,70) Štutgart (3,25) Verder (2,65)
15.30: (1,70) Šalke (3,70) Majnc (5,20)
18.30: (2,75) Leverkuzen (3,40) Dortmund (2,50)

Nedelja
15.30: (2,00) Ajntraht (3,45) Hanover (3,80)
18.00: (1,95) Augzburg (3,45) Frajburg (4,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Herta

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara