Njukasl bi da se okoristi: Za Mitra traži 22.400.000 evra! Postaje najskuplje pojačanje Fulama ili se vraća u Premijer ligu

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 10:11

Nije mu mesto u Čempionšipu, smatra trener Šefild junajteda

Pet komada na sedam utakmica. Rafalno puca Aleksandar Mitrović. Mora biti zadovoljan zbog toga selektor Srbije Mladen Krstajić, smeška se šef struke Fulama Slaviša Jokanović, a u Njukalsu sede, trljaju ruke i smišljaju kako da naplate dobru formu snažnog centarfora.

Prema navodima loklalnog Kronikla, gazda Svraka Majk Ešli podigao je cenu za Mitrovića i zaokružio je na 20.000.000 funti, odnosno oko 22.400.000 evra. To je 5.000.000 funti više od onoga što je klub uložio u njegovu kupovinu iz Anderlehta pre dve i po godine i skoro duplo više nego što je tražio za slobodu u prethodnom prelaznom roku.

Izabrane vesti

Tad se Brajton pominjao kao najozbiljnija premijerligaška opcija, međutim, nije mogao da dobaci ni do 10.000.000 funti, poslednjeg dana transfer pijace na volšeban način izjalovila se pozajmica u Brisel, da bi u završnim satima Fulam ugrabio Mitra i doveo ga na zajam do kraja sezone.

Ono što je jasno na osnovu poslednjeg zahteva Njukasla jeste da sadašnji tim Slaviše Jokanovića neće moći da plati onoliko koliko Majk Ešli traži. Čak i pod uslovom da Fulam izbori plasman u elitni rang. Mediji na Ostrvu podsećaju da je rekordni transfer kluba sa Kraven kotidža iznosio 13.500.000 za potpis Kostasa Mitroglua pre pet godina i Englezi uveravaju da Fulam neće prebaciti taj iznos u skorije vreme.

S obzirom na to da se Mitrović neće naigrati fudbala u Njukaslu dok je Rafael Benitez trener, logično bi bilo da Ešli spusti zahteve i omogući nekadašnjem centarforu Partizana i Anderlehta da ode makar po (približnoj) ceni po kojoj je i došao. A to je 18.000.000 evra. Bilo u neki drugi premijerligaški klubu, bilo da ga Fulam otkupi po nižoj ceni.
Mitrović ne bi trebalo da igra u Čempionšip, nego u Njukasl. A odlučio je da se spusti jedan rang niže, kako bi se dokazao. Odličan je igra i hvala Bogu pa nećemo s njim da igramo u preostalih 11 kola. Dečko ide na Mundijal, Njukals ga je platio 15.000.000 funti i trebalo bi da igra Premijer ligu“, ocenio je Kris Vilder, trener Šefild junajteda kome je Mitar u utorak veče spakovao dva gola.

FOTO: Action images


tagovi

Aleksandar MitrovićMajk Ešli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara