Dani Alves ©Reuters
Dani Alves ©Reuters

Dani Alves, kao primer prave agresije! Krespova lekcija Abelu Fereiri (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.04.21. | 05:22

Gosti nisu uspeli da zaustave žestoke nalete domaćina na stadionu Mojzes Lukareli - 3:0

Ernan Krespo je sa svojim Sao Paulom dobio popularni Kraljevski dvoboj i očitao lekciju Abelu Fereiri, iako smo gledali okršaj bez mnogo izrazitih prilika - 1:0 (0:0).

Ipak, Sao Paulo je bio taj koji je više želeo pobedu, daleko je opasnije napadao i na kraju iznudio grešku domaće odbrane. U ključnom 62. minutu veliku nepažnju Gustava Skarpe iskoristio je sjajni Dani Alves, koji je potom asistirao slobodnom Pablu pred golom.

Izabrane vesti

Iako ima 37 godina, Dani Alves svim mlađim igračima na terenu demonstrirao na kakav način se igra moderan fudbal. Veteran je bio jedan od najaigilnijih i najagresivnijih pojedinaca meča, što je pokazao u više navrata tokom utakmice, a bio je odlučujući faktor kod jedinog pogotka na meču.

Santos je u naletu pozitivnih emocija bio u situaciji da potpuno demolira domaćina, ali su gosti dosta toga promašili u samoj završnici meča.


Kanonada u režiji fantastične Ponte Prete! Santos je doživeo pravo uništenje u jednom od derbija Pauliste. Domaćin je odigrao fantastično prvo poluvreme na stadionu Mojzes Lukareli, što mu je bilo dovoljno da dođe do ubedljivog trijumfa i u potpunosti se uključi u borbu za plasman u plej-of - 3:0 (3:0).

Sve je bilo rešeno za 34 minuta utakmice. Domaći je silovito napadao i nije se zaustavio dok i definitivno nije rešio pitanje pobedika. Prva dva pogotka u uraganskim naletima Ponte Prete postigao je mladi golgeter Žoao Veras, koji je mrežu Džona Furtada tresao u devetom i 33. minutu, dok je konačan rezultat postavio Vijeira de Veiga samo minut kasnije.

Santos je u prvom poluvremenu imao i sreće što nije primio još neki gol, jer se domaćin dosta ispromašivao, dok je u drugom poluvremenu uspeo da se konsoliduje, pa je propustio nekoliko dobrih situacija da smanji rezultat. Gosti će najviše žaliti zbog situacije iz 54. minuta, kada je odlično iz slobodnog udarca gađao Lukas Lurenco, ali je sjajno odbranio Igor. Vrlo dobru šansu u finišu meča imao je i Žan Mota.

Ponte Preti je ovo bilo drugo uzastopno slavlje, pa sada zaostaje tri boda za Feroviarijom u Grupi B, dok je Santos još uvek drugi u Grupi D, ali je osvojio samo bod u poslednja dva kola.


BRAZIL, PAULISTA - 5. KOLO

Subota

Ponte Preta - Santos 3:0 (3:0)

Palmeiras - Sao Paulo 0:1 (0:0)



tagovi

Ponte PretaSantos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara