"Od Nikole Trujića se dosta očekuje"
"Od Nikole Trujića se dosta očekuje"

Nova Vošina evropska odiseja: Ne igra Antić, nema ni štopera iz Brazila, šta mogu Bureković i Mesarović?

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.06.17. | 10:30

Planiću traka protiv Ružomberoka, prenos na RTV Vojvodina

Od Nikole Trujića se dosta očekujeNije možda u igri za trofeje u Superligi, ali u Evropi je Vojvodina navikla navijače na povremene bljeskove. Štaviše, poslednjih par sezona donele su Novom Sadu sijaset razloga za radost, ali uoči ovog novog evropskog izleta situacija na izgleda tako obećavajuće.

Usled opšte besparice u srpskom fudbalu tim Vojvodine ovog leta su već napustili ponajbolji igrači iz protekle sezone Dejan Meleg (potpisao za Kajzeri), Aleksandar Paločević (portugalska Aruka), Darko Puškarić, pa i Siniša Babić, Filip Knežević i Emir Lotinac, dok je kapiten Nino Pekarić izgubio borbu sa povredama i završio karijeru...

Izabrane vesti

Neka su pojačanja stigla, mada je utisak da to nisu igrači na istom nivou. I da jesu trebalo bi im vremena da se uigraju. Vremena nema, pa će trener Radoslav Batak biti pod velikim iskušenjem, sa malim šansama da ponovi podvige prethodnika, a podsetimo da je u Voša u protekle četiri sezone tri puta stizala do plej-ofa za Ligu Evrope.
Mi u svakoj utakmici idemo na pobedu. Naravno, tako će biti i večeras. Prvi meč igramo kod kuće, potom putujemo u Slovačku i svaki pozitivan rezultat uz neprimljen gol daće nam nadu i mirnoću pred revanš. Kada se ne primi gol, igrači uvek dobijaju na samopouzdanju“, predočio je ambicije Radoslav Batak, šef struke Lala, uoči susreta s Ružomberokom (20.00, RTV Vojvodina 1).

Filip MalbašićZa prvi susret prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope stručni štab Novosađana ne može da računa na kapitena Nikolu Antića (povreda mišića), pa će levog beka igrati Dženan Bureković, novi braziski štoper Renan da Silva Alveš je bolestan, umesto njega u paru sa Bogdanom Planićem (za ovu priliku s trakom na ruci) dejstvovaće Nikola Kovačević, dok se pretpostavlja kako će ulogu organizatora igre, posle odlaska Dejana Melega u Tursku, preuzeti 18-godišnji Aleksandar Mesarović, sa zadatkom da dejstvuje iza špica.
Ružomberok je organizovana ekipa, kako u fazi napada, tako i u fazi odbrane i nisu slučajno tokom čitave prošle sezone bili na trećem i četvrtom mestu u slovačkoj ligi. Mi se spremamo još od 3. juna i mislim da smo za nijansu kvalitetnija ekipa, što valja pokazati i na terenu“, dodao je Batak.

MOZZART kvote --->>> 6535 Vojvodina - Ružomberok 1 (1,65), X (3,60), 2 (5,10)

Ružomberok nije toliko iskusan na međunarodnoj sceni. Štaviše, ovo mu je tek četvrti izlazak, prvi posle tačno decenije. Velikih uspeha nije imao, ali izaći na kraj sa ovakvom Vošom verovatno i ne bi predstavljalo toliku senzaciju. Opet, umela je Voša poslednjih sezona i te kako da iznenadi, pa nam ostaje samo da se nadamo da će tako biti i ovaj put. Bar na „Karađorđu“, jer Ružomberok je klasična „domaćinska“ ekipa.
Atmosfera u timu je dobra. Posle 11 godina klub je izborio plasman u Evropu i zbog toga je podignut moral kod svih igrača. S obzirom na to da nam je nedavno pristiglo dosta novih fudbalera, imamo mali problem da dođemo do stabilnosti i uigranosti, ali mislim da možemo da pariramo Vojvodini“, uveren je 34-godišnji kapiten slovačkog predstavnika Marek Sapara.

Radoslav BatakUlaznice za zapad prodavaće se od 16 časova na glavnoj blagajni stadiona, one za istok mogu nabaviti se 17 sati na blagajni na istočnoj tribini, dok će se za sever od 17 časova prodavati u prostorijama navijačke grupe „Firma“ na severnoj tribini stadiona. Ulaznice koštaju 300 (zapad), 200 (istok) i 100 dinara (sever), a jedna osoba može da kupi najviše tri ulaznice.

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE, PRVO KOLO

VOJVODINA - RUŽOMBEROK, 20.00

Novi Sad
Stadion: Karađorđe
Sudija: Halil Umut Meler (Turska)

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Planić, Kovačević, Bureković - Jovančić, Vukasović - Trujić, Mesarović, Subotić - Malbašić. Trener: Radoslav Batak.

RUŽOMBEROK: Macik - Maslo, D. Kružilak, Maslo, Kupec - Takač, Kohan, Sapara - Daniel, Kunca, Lacni. Trener: Norbert Hrničar.

(FOTO: Star sport)


tagovi

kvalifikacije za Ligu EvropeLiga EvropeRužomberokSrbijaSuperligaVojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara