Brun Larsen i Van Dajk
Brun Larsen i Van Dajk

Novi Milioneri! Dva poluvremena, dve različite taktike i pade Klop (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 20.07.19. | 08:53

Borusija u Indijani bolja od Liverpula u vatrometu golova

Kad igraju Borusija Dortrmund i Liverpul zagrantovana je – goleada. Tradicija susreta bivšeg i sadašnjeg kluba Jirgena Klopa nije izneverena u Indijani, gde su Milioneri, pred 40.000 gledalaca manje-više sve vreme kontorlisali dešavanja na stadionu „Notr Dam“ i slavili treću pobedu u pripremnom periodu – 3:2.

Šampion Evrope pao je, između ostalog, usled saznanja da nije igrao u najjačem timu. Nedostajali su mu Firmino, Alison, Mane i Salah, zbog obaveza prema reprezentacijama, ali to ne umanjuje uspeh nemačkog tima, pokazao je da je sklopio sasvim pristojnu ekipu i da bi naredne sezone mogao da bude još atraktivniji za gledanje. Pogotovo što je strateg Lusian Favr u potpunosti nadmudrio Klopa koristeći dve različite formacije u oba poluvremena.

Izabrane vesti

U prvom se opredelaio za varijantu 4-1-4-1, tako što je Julijana Branta, u odnosu na prethodna dva kontorlna meča, povukao u sredinu, upario sa Mariom Geceom, a novajlija iz Leverkuzena pokazao da može sjajno da odgovori i na toj poziciji, kreirajući već od početka napade koji su sastavu sa Vestfalena doneli inicijalnu prednost. Doduše, posle akcije Branta i mladog Rejne, ali i brljotine odbrane Crvenih, te snalažljivosti Paka Alkasera.

Favr je početkom drugog dela napravio čak devet izmena, na terenu su ostali samo golman Hic i povratnik iz Bajerna, Mats Humels, ali je Borusija i u nastavku delovala ozbiljnije i uspela da kvalitetiniju igru, ovoga puta u rasporedu 4-2-3-1, pretoči u još dva gola. Prvo je Dilejni podmetnuo nogu na pas Torgana Azara, da bi ubrzo Jakub Brun Larsen prvi kontakt s loptom okončao pogotkom.

Liverpul je imao periode dobre igre, naročito posle Alkaserovog gola, pokušavali su Matip, Oks Čemberlejn, mladi Kent i talentovani Hari Vilson, pa je povratnik sa pozajmice iz Derbija iskoristio pravovremeni pas Fabinja da poravna na 1:1 malo pred kraj prvog dela. Rezervista Bruster je pogodio sa bele tačke 15 minuta pre kraja posle faula nad još jednim izdankom akademije, Benom Vudbornom. No, i Klopu je jasno da će morati bolje, već sutra protiv Sevilje.

----------------------------------------------

BORUSIJA DORTMUND –LIVERPUL 3:2 (1:1)
/Alkaser 3, Dilejni 53, Larsen 58 – Vilson 35, Bruster 75 pen/

Borusija Dortmund: Hic – Pišček, Toprak, Humels, Gereiro – Vajgl – Sančo, Brant, Gece, Rejna – Alkaser. Od 46. minuta: Šulc, Balerdi, Vitsel, Morej, Brun Larsen, Azar, Rosj, Dilejni, Volf. Trener: Lusijan Favr

Liverpul: Minjole - Klajn, Matip, Gomez, Laruki - Okslejd Čemberlejn, Fabinjo, Milner - Vilson, Origi, Kent. Od 60. minuta: Van Dajk, Vajnaldum, Lovren, Henderson, Bruster, Robertson, Luis, Džouns, Vudborn, Aleksandar Arnold. Trener: Jirgen Klop.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara