Novi ugovor za Vernera, duplo veća plata i klauzula za 10 klubova

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.01.19. | 10:44

Izazovno, nema šta...

Napadač RB Lajpciga Timo Verner izuzetno je tražena "roba" na fudbalskom tržištu. Nemački reprezentativac već treću sezonu u nizu igra vrlo dobro, postiže golove i potajna je želja mnogih evropskih velikana.  

Bilkovi zbog toga daju sve od sebe da što pre potpišu novi ugovor sa Vernerom, pošto mu aktuelni ističe 2020. i već na leto ne bi mogli da računaju na astronomsko obeštećenje koje priželjkuju. Sa samo 12 meseci ugovora teško da će neko iskeširati svotu srazmernu kvalitetima 22-godišnjeg napadača... Zbog toga čelni ljudi Lajpciga imaju ideju da pred Vernera stave ponudu sa duplo većom platom i zanimljivom klauzulom, a sve kako bi ga privoleli da stavi paraf na novi sporazum. 

Izabrane vesti

Bild piše da je Ralf Rangnik spreman da brzonogom napadaču platu podigne na 6.000.000 evra (sa 3.100.000) i da u ugovor ubaci klauzulu o mogućnosti da Verner ode za fiksih 70.000.000 u deset TOP klubova. Ta lista, tvrdi Bild, uključuje i Bajern, pored Barselone, Reala, Liverpula, oba Mančestera, Pari Sen Žermena, Juventusa...

Timo Verner u decembru je navodno odbio jednu ponudu Lajpciga o nastavku saradnje, a na televiziji je indirektno priznao da ako ostane u Nemačkoj, postoji samo jedan klub u koji može da pređe - Bajern. 

U vezu sa Vernerom dovodili su se Dortmund i Liverpul, međutim Hans Joakim Vacke kazao je kako Borusija nema para za igrača takvog kalibra i da se neće upuštati u trku za evropskim bogatašima.

Podsetimo, RB Lajpcig je juče pazario ofanzivnog vezistu Hanesa Volfa iz Salcburga za 12.000.000 evra. Pre toga iz bratskog kluba stigao je Amadu Hajdara i to za 18.000.000 evra. 

Foto: Reuters


tagovi

Timo VernerZimski prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara