OCENE: Kakvi su ostali kada je najbolji golman koji primi šest golova? Đorović nije ni za peticu

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.19. | 23:20

Još jedno očajno izdanje

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Italije)

BORIS RADUNOVIĆ 5,5 – Protiv Austrije je čuda činio, večeras nije, ali golovi ne idu njemu na dušu. Opet je u statistički listić upisao po koju odbranu. Ali na ovom Evropskom prvenstvu je glumio glinenog goluba. Ostavili su ga saigrači na strelištu.

MILAN GAJIĆ 5 – Posle njegove kombinacije sa Andrijom Živkovićem sevnula je kontra Nemaca za 3:0. I pre toga su ga mučili brzonogi nemački spoljni igrači. One izgubljene godine u Bordou ostavile su ozbiljnog traga. Ko se sada seća da su još pre neku godinu oduševljeni navijači tražili od selektora da Gajića i Nemanju Antonova gurnu u seniorsku reprezentaciju?

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 5,5 – I večeras nervozan, u ranim fazama meča dobio je žuti karton zbog kojeg neće igrati protiv Danske. Kako smo prošli u ove dva prva meča neće mu to teško pasti. Šalu na stranu, Milenković protiv Nemačke i nije bio tragičan kao ostatak ekipe. Za golove, bar ne one bitne kad se utakmica lomila, nije bio kriv. Ali u ovakvom sistemu – tačnije u igri bez sistema – svi trpe.

SRĐAN BABIĆ 5 – Vrlo dobro je počeo, odlično ulazio u duele, nekoliko puta odneo nemačke napadače iz kadra. A onda se desio taj 16. minut kad mu se Marko Rihter školski ubacio iza leđa i ode sve dođavola. Taj je gol promenio dalji tok utakmice. Mada ni Babić nije jedini krivac za to... O tome, nešto kasnije.      

MIROSLAV BOGOSAVAC 5 – Vidi se, zaista, fudbalski je pismen igrač, ali objektivno – fizički limitiran za ozbiljan evropski fudbal. U mlađim selekcijama to je nekako i uspevao da zamaskira, nismo sigurni da će moći i na seniorskom nivou.

SAŠA LUKIĆ 5 – Direktan krivac za drugi gol Nemačke, koji nas je dotukao kao udarac maljem u glavu. Ali nije samo to, sveukupno loš utisak na ovom turniru, mada to važi za celu ekipu, ne samo za Lukića. Nije mnogo pružio napred, a nije baš ni zakrpio pozadi. U stvari, osim laganog koraka nije za 180 minuta u Trstu pokazao bilo kakav fudbalski kvalitet.

UROŠ RAČIĆ 5 – Čim se zaleteo u tom 16. minutu zapitali smo se: Kuda? Ispostavilo se u noge Nemaca za 0:1. Taj momenat nas je ostavio ranjivim za kasniji sparing meč Pancera. Izigravali smo džak za udaranje, a baš je Račić u saradnji sa Lukićem trebalo da bude osigurač. Ni napred nije doneo ništa. Ta greška ostavila ga je bez zrna pouzdanja za nastavak meča. Samo su se množile. Jedna za drugom.

DANILO PANTIĆ (do 45. minuta) 5 – Jedna dobra kombinacija sa Nemanjom Radonjićem na početku meča i to je to od igrača koji je igrao plejmejkera. Ili je bar trebalo da ga igra. U oba meča prvi izmenjen, govori to da ni Goran Đorović nije bio zadovoljan Pantićevom igrom. U dva poluvremena u kojima je Pantić igrao pleja nismo šutnuli u okvir protivničkog gola.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5 – Trudio se, trčao koliko je mogao, ali za njegovo dobro - pod hitno mora da ide iz Benfike. I da ne juri novac ili nekakav ozbiljan projekat, već samo klub u kome će da odigra 40 utakmica po sezoni. Ne tako davno se poigravao sa vršnjacima. Nemci su ga  u Trstu pretrčavali na način koji je bio nezamisliv. Izgubio je na hitrini. Baš primetno.

LUKA JOVIĆ (do 69. minuta) 5 – Ponovo odsečen od ostatka ekipe s tim da se posle brzo primljenih golova protiv Nemačke nije sticao utisak da je preterano zainteresovan da se uključi u meč, pa mu je manji dao srpskih navijača na stadionu “Nereo Roko“ poručio: “Luka, izlazi“. U drugom poluvremenu se možda i zato više vraćao po loptu, ali kad je izmenjen u 69. minutu druga grupa navijača svejedno ga je izviždala. Kao igrač Reala morao bi da preuzme i ulogu lidera, igrača koji će da povuke ekipu kad joj ne ide. Toga nije bilo ni u nazanakama.

NEMANJA RADONJIĆ 5 – Opet je bilo sijaset izgubljenih lopti, a tek poneki prodor. Jedan je od najbržih belih igrača na planeti, ali vreme mu je da shvati da sama brzina nije dovoljna. Vreme mu je da odraste. Ili će uskoro da izgubi mesto i u A timu.

IZMENE

LAZAR RANĐELOVIĆ (od 46. minuta) 5 – Uneo je neku svežu krv. Možda je trebalo i da počne ispred Danila Pantića. Mada kad se uđe u meč na 0:3 ne može tu bog zna šta da se popravi.

DEJAN JOVELJIĆ 5 – Tek da oseti atmosferu iz Trsta. Imao je jedan udarac, ne baš divan. Njegovo vreme tek dolazi.

ALEKSANDAR LUTOVAC – Premalo vremena za konkretnu ocenu. 

SELEKTOR

GORAN ĐOROVIĆ 4,5 – Šuškalo se da na Terazijama priželjuju uspeh u Trstu i baš kako bi Goranom Đorovićem rešili upražnjeno mesto selektora A reprezentacije. To više niko neće smeti da naglas izgovori u narednih 10 godina. Barem. Prosto je neverovatno kako je dozvolio da mu se ekipa ovako raspadne. Teško je i napisati komentar o Đorovićevom timu, kad mi fudbal, realno, nismo ni igrali. Pitamo se samo šta su radili na tim mini-pripremama u Portorožu? Nijedne akcije, ničeg!


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara