OCENE: Opet je golman jedina svetla tačka, opet je Đorović neprijatno iznenadio

Vreme čitanja: 4min | ned. 23.06.19. | 23:17

Ni rezervisti nisu pokazali da zaslužuju šansu

(Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta sa Evropskog prvenstva)

DRAGAN ROSIĆ 6,5 - Za golove nije kriv, dva puta nas je spasio i ubedljivijeg poraza. Ponovo je golman bio naš najbolji igrač. Protiv Austrije Boris Radunović, u sudaru sa Danskom Dragan Rosić. Nema boljeg opisa našeg učinka na Evropskom prvenstvu. Posebno kad uzmemo u obzir da smo obe utakmice izgubili. Rosić nema čega da se stidi, svoje je obavio, siguran je bio u istrčavanjima.                   

ALEKSA TERZIĆ 5,5 – U startu hendikepiran jer je igrao na slabijoj strani. Nazad nesiguran, napred neupotrebljiv. Terzić bar ima alibi. Levi bek na desnoj strani – jednostavno ne ide. Posebno ne kad tu igra prvi put u životu. Kad bi dobio prostor za centaršut desnom nogom prosto nije mogao. U finišu se još i popravio.

Izabrane vesti

SRĐAN BABIĆ 5,5 – Bolji deo našeg štoperskog tandema. Nisu Danci previše pretili preko Babića, ali šta vredi. Dobio je nekoliko vazdušnih duela, imao jedan zakasneli start na ivici kaznenog, ali sve u svemu od Babića – korektna partija.

ERHAN MAŠOVIĆ 5 – U startu se videlo da neće ovo biti njegovo veče, mada je u 17. minutu uklizavanjem sprečio siguran gol. Ali u 20. je kasnio za Joakimom Meleom, u 50. je baš Mašoviću pobegao Jakob Rasmusen za 0:2. Vrlo loša partija, iako su i vezisti delom odgovorni pošto nije bilo komunikacije među njima i štoperima.

MIROSLAV BOGOSAVAC 5 - Mučio ga je Andreas Skov Olsen od samog početka utakmice. Posle ona dva šamara protiv Austrije i Danske isparilo je sve samopouzdanje u igri Miroslava Bogosavca. Danas ga nije bilo napred, pozadi je par puta ispadao, petljao... Kao da je u meč ušao sa željom da se ovo gorko iskustvo što pre završi.

LAZAR RANĐELOVIĆ 5,5 – Mnogi su navijači po društvenim mrežama tražili više minuta za Lazara Ranđelovića, govorili su da je gladan igre, gladan lopte, ali... Večeras skoro pa neprimetan, mada je Terzićeva kontra pozicija i njega izbacila iz igre. Imao je i jedan zicer posle odlične lopte Uroša Račića, nije je pretvorio u gol.

UROŠ RAČIĆ 6 – U nekoliko situacija je bilo sporno njegovo postavljanje u odbrani, ali kad podvučemo crtu – bio je među boljima u doduše još jednom vrlo slabom srpskom timu. U drugom poluvremenu se oslobodio, spakovao šanse Ranđeloviću i Luki Adžiću i zaslužio prelaznu ocenu.

SAŠA LUKIĆ 5,5 – Delom i zbog promene sistema, opet se sticao utisak da Račič i Saša Lukić baš i nisu znali gde tačno treba da stoji i šta treba da rade. Više puta su im štoperi, mada je pitanje ko je tu više kriv, gestikulicijama pokazali kako nisu tamo gde im je mesto. I Lukić se popravio tek kad smo primili i drugi gol, u 44. minutu je proturio loptu do Bogosavca... Beležimo to, jer ne pamtimo da smo tokom celog turnira imali jedan završni pas kroz sredinu.

NEMANJA RADONJIĆ (do 60. minuta) 6 – Najbolji naš igrač u polju. Kao na tacni je servirao loptu Ivanu Šaponjiću, potom i sam zagrejao dlanove Danijela Iversena, pride nije imao preteranu podršku Miroslava Bogosavca. U igri bez sistema to je bilo sve što je mogao. Na individualni kvalitet smo uostalom igrali ceo turnir, a iako je to Radonjićeva jača strana, ni ona ne dolazi do izražaja kad se nema plana.

IVAN ŠAPONJIĆ (do 80. minuta) 5,5 – U 20. minutu je propustio svoju šansu da se upiše u listu strelaca, ispostavilo se svoju jedinu. Dobio je svoje minute, ali je uglavnom bio skoro pa neprimetan na terenu. Uostalom, navikli smo već u Trstu da gledamo naše napadače usamljene, bez upotrebljivih loptu. Ta jedna Radonjićeva bila je sve što je Šaponjić dobio.

IGOR ZLATANOVIĆ 5,5 – Ni Radnikovog napadača se nismo nagledali. Pohvalno je to što odigrava brzo, ali sve je to ipak bilo prilično nekonkretno. Zlatanović je uglavnom igrao nešto iza Šaponjića, pokušavao i da se vrati po loptu, ali opet se vraćamo na ključnu konstataciju: u sistemu koji smo prvi put igrali nisu se tačno znala šta su čija zaduženja. Sve na improvizaciju, Zlatanović nije baš ta klasa da u takvoj utakmici može da oduševi.

IZMENE

LUKA ADŽIĆ (od 60. minuta) 5,5 – Izgubio je jednu loptu na centru terena i stavio saigrače iz defanzive u problem. Na drugoj strani uzdrmao prečku. Odigrao je deo utakmice u kojem je Srbija uspostavila ravnotežu na terenu, ali bio je to ujedno i period kada je morala da u rezultatskom deficitu krene po izjednačenje.  

DEJAN JOVELJIĆ od 80. minuta – Premalo vremena za konkretan učinak.

SELEKTOR

GORAN ĐOROVIĆ 5 - Eksperiment sa formacijom 4-4-2 je propao. Kao i Đorovićev mandat na selektorskoj klupi. Utakmica sa Danskom samo je podvukla utisak soa celog turnira – pripreme su očajno odrađene, ma šta rekli u stručnom štabu. Probao je da iznenadi Dance sa dva špica, ali i večeras se, kao i na svim dosadašnjim mečevima videlo da Srbija jednostavno nije uigrana ekipa.

(FOTO: UEFA)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara