""
""

OCENE - PARTIZAN: Leković i Stevanović nisu pojačanja!

Vreme čitanja: 4min | sub. 12.09.15. | 20:43

Novajlije nisu smele ni da počnu derbi, Blažic očajan, gde se izgubio Ćirković koji je sučuvao Kejna?

ŽIVKO ŽIVKOVIĆ 5 - Od prvog udarca Kataija, koji mu je prošao kroz noge, videlo se da nije dovoljno pažljiv. Primio je tri gola, od kojih je, doduše, samo šut za treći mogao da brani, ali je zapanjujuće da golman Partizana na derbiju nije imao nijednu intervenciju.

Izabrane vesti

MIROSLAV VULIĆEVIĆ 6 - Bio je najmanje loša karika u, na param parčad, raskomadanoj odbrani Partizana. Uspeo je u osnovnoj nameri da uštopuje Slavoljuba Srnića, ali to je bilo sve. U napadu se nije proslavio. Slabo je sarađivao sa Andrijom Živkovićem, zakazao je i na planu centaršuteva.

GREGOR BALAŽIC 5 - Očajno izdanje slovenačnog štopera. Apsolutno zbunjen i u prostoru i u vremenu, praktično je poklonio prvi gol Zvezdi, katastrofalnom postavkom, dozvolivši Vijeiri da mu prođe iza leđa. Nesmotren u situacijama kad su se na njega zaletali Katai ili Plavšić. Ni u skoku se nije proslavio.

LAZAR ĆIRKOVIĆ 5 - Tek za nijansu bolji od Balažica, ali bi mladi reprezentativac morao da objasni trenerima Partizana zbog čega se plaši duela i zašto nije bio ni približno otresit kao prošle godine u ovo vreme kad je zaustavio Harija Kejna iz Totenhema. Delovao je kao da jedva čeka da se utakmica završi, međutim, verujemo da će se danima sećati kako su ga mučili Katai i Vijeira.

NIKOLA LEKOVIĆ 5 - Debi za Partizan ostaće u lošoj uspomeni novajliji iz Lehije jer je za 90 minuta po njegovoj strani duvala promaja i skoro da se nije osetila promena na poziciji koju je u dosadašnjem toku sezone bezuspešno pokrivao Nemanja Petrović. Katai ga je u prvom delu prolazio na različite načine. Igrao je, što kažu starine, "do kofe". Valjalo bi prebrojati izlete na suparničku polovinu. Vladimir Volkov je za sadašnje leve bekove Partizana pojam fudbalera!

DARKO BRAŠANAC 6,5 - U prvom poluvrmenu, dok Babović i Ilić nisu zamenili pozicije, bio je uz Oumarua najkonkretniji fudbaler crno-belih, požrtvovan, agresivan, igrao je napred, baš onako kako su činili njegovi rivali. U drugom je za kratko vreme napravio dva bespotrebna faula, rizikovao isključenje, ali nije bio ni približno opasan po Kahrimana, kao na nekim evropskim utakmcama.

STEFAN BABOVIĆ 6 - Do 25. minuta igrao je na, za njega, neprirodnoj poziciji zadnjeg veznog, ali čim se sa Sašom Ilićem dogovorio da pređe bliže Zvezdinom golu postao je opasniji i konkretniji, što je rezultirao asistencijom za pogodak Stevanovića. U drugom delu je manje grešio, ali je bio daleko ispod nivoa potrebnog za jednu od ključnih figura derbija.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 6 - Čim je promašio prvu priliku, a igrao se šesti minut, kao da je pao na polju samopouzdanja i sve do 70. minuta praktično "nije se video na terenu", osim kad je za nervozu kažnjen žutim kartonom. Tek posle Zvezdinom trećeg gola, kad je ceo Partizanov tim jurnuo napred, počeo je kvalitetno da sarađuje sa Oumaruom.

SAŠA ILIĆ 5,5 - Kapiten Partizana je večeras izjednačio rekord Momčila Vukotića po broju derbija (25), ali ovaj 149. neće pamtiti po dobrom i za to nema koga drugog da krivi do - sebe. Previše pasova unazad, neprepozatljivih za iskusnog vezistu, a malo kreacija napred i skoro nijedna spremljena šansa Oumaruu ili Živkoviću. Videlo se, ipak, da Saša razume falinke u igri crno-belih, pa je na njegov zahtev sredinom prvog poluvremena zamenio poziciju sa Babovićem, kad je Parni valjak postao malo opasniji.

ALEN STEVANOVIĆ 5,5 - Postigao je novajlija iz Torina gol u završnom minutu prvog poluvremena i kad bi se po tome merilo ispalo bi da je zaslužio aplauz Partizanove publike, međutim... Svako ko je primetio kako se od bivšeg reprezentativca odbija lopta skoro pri svakom prijemu i kako je reagovao prilikom dva zicera postalo je jasno da uopšte nije psihički bio spreman za utakmicu ovakvog značaja.

ABUBAKAR OUMARU 6,5 - Najopasniji i najkonkretniji fudbaler Partizana u 149. derbiju. Sve šanse koje je gost imao posledica su snage, brzine i fudbalskog umeća kamerunskog napadača, kome je možda bio potreban saradnik u prvom minutu da i sam bude bolji. Mada, morao bi i on kao i ostatak tima da vežba realizaciju, jer je promašaj u situaciji "jedan na jedan" sa Kahrimanom nedopustiv.

TRENER ZORAN MILINKOVIĆ 5 - Poraz u derbiju ide na dušu strategu crno-belih, jer je u svim važnim odlukama pogrešio. Najpre u izboru igrača, pošto je nedovoljno pripremljene Lekovića i Stevanovića gurnuo u startnih 11 i nametnuo im pritisak sa kojim nisu uspeli da se nose. Lošim se ispostavila i postavka sa Babovićem kao zadnjim veznim, jer je na taj način Partizan izgubio kreativnost. Razumljivo, mora se postaviti pitanje zašto Ivan Šaponjić sedi na klupi i zar nije logično ubaciti ga na teren makar kad mu ekipa gubi.

IZMENE

VALERI BOŽINOV (od 64. minuta) 5,5 - nije bio toliko loš kao na prethodnim utakmicama, uspeo je jednom sa distance da namuči Kahrimana, ali ono kad leđima okrenut ka golu u petercu ne zna šta će s loptom slika je i prilika bugarskog napadača koji bi kod svakog drugog trenera odavno bio poslat na tribine, samo kod Milinkovića ima neograničen kredit.

MARKO JEVTOVIĆ (od 72. minuta) 6,5 - Uneo je malo "krvi" u igru Partizana, od trenutka kad je on ušao crno-beli jesu bili znatno opasniji i ne toliko porozni na sredini terena, međutim, bez pravnih saradnika ni debitant u derbijima nije mogao bolje.

NIKOLA NINKOVIĆ (od 85. minuta) - igrao nedovoljno da bi bio ocenjen.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zoran MilinkovićŽivko ŽivkovićValeri BožinovSuperligaStefan BabovićSrbijaSaša IlićFK PartizanNikola LekovićMiroslav VulićevićLazar ĆirkovićGregor BalažicDarko BrašanacAndrija ŽivkovićAlen StevanovićAbubakar Oumaru

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara