Zvezdinih 11 iz duela sa Liverpulom na Marakani
Zvezdinih 11 iz duela sa Liverpulom na Marakani

OCENE SEZONE – CRVENA ZVEZDA: Benovi visoki standardi, Marinova umetnička dela, Pavkov za sve generacije

Vreme čitanja: 15min | uto. 01.01.19. | 10:48

Sjajne kupovine Degeneka i Jovančića, podbacili Ebesilio, Čaušić, Stojiljković...

Bajkovita godina. Malo je nedostajalo da se već na njenom početku napravi podvig eliminacijom CSKA u ledenoj Moskvi, međutim, što nije uspela u Rusiji, jeste Crvena zvezda ove sezone.

Posle titule najpre je izborena još jedna evropska jesen, pa Liga šampiona prvi put u ovom formatu, pa u njoj i prvi bod protiv Napolija, onda i veličanstven trijumf nad Liverpulom. Dovoljno razloga da Delije budu srećne, jer ih greje plus na superligaškoj tabeli i nagoveštaj da će i u 2109. gledati evropsku Zvezdu.

Izabrane vesti

A kako je bilo u 2018. sa stanovišta ocena...

MILAN BORJAN 8,5 – Najbolji pojedinac u 2018. po izboru navijača, golman sa najviše odbrana u Ligi šampiona. Kraj. Nema više. Kad ovo ili neko buduće rukovodstvo, Vladan Milojević ili njegov naslednik, budu sklapali mozaik nove evropske Zvezde moraće da imaju golmana približnog kvaliteta Milana Borjana. A takvih dostupnih je malo. Skoro 18–mesečna bajka najtrofejnijeg srpskog kluba ne bi ni postojala da reprezentativac Kanade nije zadužio „jedinicu“. Bez slabog dana, prirodnim refleksom indijanskog poglavice i brzinom mačke terao je suze na oči napadačima Salcburga i Liverpula, spasao saigrače istorijske bruke u Parizu. Prava je šteta što se pod svetlima velike pozornice našao u 29. godini života. Nemoguće je naslutiti dokle sežu njegovi limiti. Još kada mu je dan… Jedan od najbolji poslovnih poteza Zvezdana Terzića, uz svo poštovanje talenta njegovog porethodnika Manojlovića. Golmančina.

ZORAN POPOVIĆ 6 – Menjao je Milana Borjana u utakmicama slabijeg intenziteta. Ocena bi bila veća da je bio više prisutan na golu srpskog šampiona. Na šest od devet mečeva sačuvao je mrežu. Delovao je stabilno i hladnokrvno. Videćemo kako će to izgledati kada bude dobio šansu umesto Borjana. Ako je bude dobio.

NEMANJA SUPIĆ bez ocene – Bez zvanične utakmice u ovoj polusezoni i naravno bez ocene. Nekoliko puta je sedeo na klupi.

FILIP STOJKOVIĆ 6,5 – Kada su izvučene grupe Lige šampiona Zvezdin desni bek je verovatno pomislio da je gađao svevišnjeg kamenjem. Mane, Nejmar, Di Marija, Insinje, Mario Rui bili su igrači koji su delovali po njegovoj strani. Imao je velikih problema, kao što bi ih imali i bekovi mnogo većg iskustva i kvaliteta. I pored toga što u pojedinim mečevima nije bio konkurentan mora se zapamtiti njegov doprinos u kvalifikacijama, posebno detalj iz Trnave kada je posle vodećeg gola domaćina ščepao loptu i inicirao izjednačenje. To je bio Filip Stojković iz prošle sezone. Krpio je rupe i na mestu štopera, više nego zadovoljavajuće partije u domaćem prvenstvu.

MARKO GOBELJIĆ 7 – Da krenemo od sledeće primese: da je pre dve sezone bio pod komandom Vladana Milojevića sigurni smo da bi bio izlečen od povremenih taktičkih manjkavosti i sa obe ruke kucao bi na vrata reprezentacije. Momak lavljeg srca nije zaslužio da mu se apostrofiraju mane. Pričaće unucima kako je volej udarcem probušio Bufona pred krcatom Marakanom. Pričaće još mnogo toga. On nije više verni Milojevićev vojnik, ni Zvezdin univezalac, već ozbiljna snaga po desnom boku. Svaki od njegovih pet golova u prvenstvu predstavljao je lepoticu.  Igrao je i na suprotnoj strani. Kao što smo već napisali personifikacija dobre kupovine iz domaćeg prvenstva. Bolnu inicijaciju na Ligu šampiona prošao je na Enfildu, već protiv PSŽ-a je pokazao da može da dostigne nivo elitnog klupskog takmičenja.

VUJADIN SAVIĆ 6,5 – Ocena bi bila veća, možda i znatno veća, da tokom cele jeseni nije kuburio sa povredama mišića i tetive. Propustio je tri meča Lige šampiona, odigrao poluvreme u Parizu… Njegovo svedočanstvo predstavljaće perfektne utakmice u Beogradu protiv Napolija i Liverpula, kao i start u Salcburgu posle jedine sezonske greške Milana Borjana. Duh Marakane očigledno od kapitena crveno-belih pravi mnogo boljeg igrača. Na mesto svog odrastanja ne zna da pogreši, niti da odigra slabo. Mnogo je nedostajao u oproštajnoj utakmici od Lige šampiona. Naučio je da sakriva mane i kada se sudara sa brzanjcima poput Salaha. Kada je spreman, Vladan Milojević zna da ga neće izdati. To mora da bude lajt motiv odgovornih iz Zvezde kada budu pričali sa njim o novom ugovoru. El Komadante ovog tima i Marakane – dobitna kombinacija.

Miloš Degenek

MILOŠ DEGENEK 7,5 – Ne, ne plače se više za Le Talekom u redovima srpskog šampiona. Zvezda je dobila kninsku tvrđavu, o čije zidine će se tek u budućnosti odbijati napadači svetske klase. Bilo je i grešaka, čak i protiv Spartaksa, ali reprezentativac Australije se školovao na mestu zadnjeg veznog, igrao je i desnog beka… Štoper visokih dometa postaće pod komandom Vladana Milojevića, jer ima sve atribute: dovoljno je mekan prilikom predaje lopte, dovoljno čvrst u duelima, dovoljno brz i inteligentan da čita igru. Opasan na prekidima što smo najbolje videli u epskoj noći u Salcburgu. Dobro je što je već iskusio Ligu šampiona i shvatio šta ne sme da radi (da ispadne posle vertikalne lopte kao u Napulju).  Dobra, dobra kupovina za simboličnih 200.000 evra.

SRĐAN BABIĆ 6 – Ne treba mu suditi za greške u Napolju, Parizu, Enfildu… Nešto tu drugo muči Zvezdine navijače. Zlatni omladinac sa Novog Zelanda kao da već dugo hoda po ravnoj liniji. Ne oseća se u njegovoj igri napredak, niti da može da se ponavlja u kontinuitetu. Kada bude podvlačio crtu ove sezone Srđan Babić trebalo bi da pogleda drugo poluvreme beogradskog duela sa Salcburgom. To je ta žustrina koja se traži. To je patroliranje iznad Marakane, to je samopouzdanje svetskog šampiona. To je štoper kakav je potreban Crvenoj zvezdi. Pred njim je krucijalan period karijere. Mora da pokaže da je spreman za najviše domete, posebno što ima ubitačan instinkt u suparničkom šesnestercu. Stalno je blizu lopte.

RAŠID SUMAILA 5 – Katastrofalna greška na Voždovcu, zatim autogol u sudaru sa TSK-om. Blago rečeno nije ispunio očekivanja. Kob kiksa ga je stalno vrebela i na kraju ubila. A što je za potencijalnog reprezentativca Gane pogubno imao je svetle trenutke. Da pojednostavimo: 50 minuta lepog delovanja, demonstracije brzine, snage i tehnike i onda – propast. Veliki su to kiksevi za Zvezdin dres.

MILAN RODIĆ 6,5 – U sezonu je ušao praktično bez dana odmora, jer je branio boje reprezentacije Srbije na Mundijalu u Rusiji. Otuda nedostatak svežine u letnjim mesecima. Kiksirao je u beogradskom meču protiv Trnave kada ga je Erik Jirka probio. Mnogi su tada konstatovali da će se Rodić teško vratiti na prošlogodišnji nivo, ali se on polako dizao. Kao i kompletan tim odigrao savršene mečeve protiv Napolija i Liverpula, čupao loptu sa gol-linije. Znao je da vidi unapred i prepozna trenutke kad sme da krene u napad. Videlo se da je zasićenu pojedinim domaćim mečevima. Trenutno blizu odlaska.

STEFAN HAJDIN 6 – Izgleda da nije ubedio Vladana Milojevića da može da se osloni na njega. Odigrao svega osam utakmica, jer je bio u debeloj senci Rodića, pa i Gobeljića. Pristojno je to izgledalo. Izgleda da mu je glavni greh igra u defanzivi i da će na tome morati da radi, jer je po vokaciji bek.

ALEKSA TERZIĆ bez ocene – Pored Dejana Jovljića, najveći Zvezdin kapitalac. Odigrao samo dva meča u Superligi. Više pomagao vršnjacima u Ligi šampiona. Uskoro će da dobije šansu u kontinutetu na velikoj sceni. Mali broj utakmica uticao je na to da ne dobije ocenu.

BRANKO JOVIČIĆ 6,5 – Medeni mesec njegove karijere predstavljala je prošla sezona. Ove stabilan i standardan, ali sa nekoliko uočljivo lošijih partija. Klubovi iz Lige šampiona su ga targetirali kao momka koji ne može da izdrži jak presing. Mučio se i sa povredom članka, ali to ne menja činjenicu da je imao jak uticaj na Zvezdin prolaz u eminentno takmičenje. U beogradskom duelu sa Salcburgom „pojeo“ je Volfa i Hajdaru. Igrač sa kojim Crvena zvezda ima fizonomiju ratničke ekipe. Znao je da podbaci, ali je lepo podelio minutažu sa Jovančićem i Čaušićem.

Dušan Jovančić protiv Pari Sen Žermena

DUŠAN JOVANČIĆ 7,5 – Kakva kupovina, kakav pogodak u centar mete Mitra Mrkele i Vladana Milojevića. Pitanje je da li je do juna ove godine rođeni Beograđanin, isklesan po nižim rangovima, znao koliko zapravo može. Ono što je Krstičić radio u prošloj, ove sezone je nastavio nekadašnji kapiten Vojvodine. Apsolutno najuticajniji igrač Zvezdinog veznog reda. Njegovo pojavljivanje u Trnavi i Salcburgu dalo je srpskom šampionu dodatan kvalitet. Dominirao u Superligi, dok je u Ligi šampiona terao Maarakanu da otvorenih usta priča o natprirodnoj inteligenciji i prefinjenoj tehnici tihog momka sa Crvenog krsta. Posramio je Lalanu, taj beogradski meč sa Liverpulom napojio ga je velikom količinom samopouzdanja. Udarao je lažnjake i Veratiju, njegovim ulaskom Zvezda je uspostavila ravnotežu u Napulju. Dovoljno hitar i snažan da nazad mnogo toga pokrpi, dovoljno jak na lopti da predstavlja aduta više u ofanzivi. Šteta zbog povrede zadnje lože. Može da bude jedan od predvodnika renoviranog tima. Apsolutni heroj.

NENAD KRSTIČIĆ 7 – Za sve što je uradio u crveno-belom dresu zaslužio je ovacije. Fletertovao je sa zasićenjem u domaćoj ligi i baš zbog toga je dobro što je prihvatio ponudu AEK-a. Pamtiće ga svi po odličnim izdanjima i onoj večeri u Salcburgu kada je doprineo da grogirane crveno-bele ponovo udari krv u glavu. Bio je mozak ovog Zvezinog tima, neko zbog koga su se saigrači osećali i jače i spremnije. Nije mogao brzinom u Parizu da parira Nejmaru, Veratiju i Rabiou, ali… Velika rupa nastala je njegovim odlaskom, Vladan Milojević će biti na ozbiljnim mukama da nadoknadi izostanak bivšeg člana Alavesa i Sampdorije. Rođeni borac koji je karakterom terao celu svalčionicu da bude bolja. A tu refenrencu ne pokazuju suve brojke.

GORAN ČAUŠIĆ 5,5 – Ne, nema opravdanja. Nisu to ni problemi sa povredama, ni malo vremena za adaptaciju… Prosto, 1.000.000 evra koliko je Crvena zvezda platila za obeštećenje zveče u ušima svih navijača. Za te pare Čaušić mora da „jede“ loptu i travu istovremeno, ili da ima u budućnosti ulogu sličnu Krstičićevoj. Prosto, bio je neupadljiv, čak i uplašen. Pamtiće sa samo jedan gol protiv Surdulice i loše partije na velikim utakmicama i derbiju. Brine što se u njegovim igrama nije osećao pomak, mada ima jedna stvar koja teši sve onde koji redovno prate crveno-bele. Kroz sličnog „toplog zeca“ kritika prošao je i Aleksandar Kataiji, pa je vremenom postao magičan. Od Čaušića se očekuje da bude stabilan, uticaj i racionalan. Da bude mozak tima.

Od Melega i Ebesilija se očekivalo više

LORENCO EBESILIO 6 - Da bi se o njemu sudilo moraće da prođe jedne spartanske pripreme pod komandom Vladana Milojevića. Nesumnjivo je da mnogo zna fudbala i da je u domaćem prvenstvu sposoban da pravi razliku. O tome svedoči i šest asistencija. Ipak, očekivalo se više. Mnogo više. Pogotovo što je u duelu sa Suduvom najavio ostvarenja na nivou Kange, međutim, povreda trbušnog zida i loša partija u beogradskom meču sa Trnavom izbacili su ga iz ravnoteže. Nije sporna ni borbenost, ali ponekad deluje da igra mekano, niti da trpi agresivnost rivala na granici faula. A takvi kod Vladana Milojevića ne prolaze. Zna da „carini“ loptu, što se u Evropi kažnjava golom. Neka se Ebesilio priseti prvog gola Liverpula na Enfildu.

DEJAN MELEG 5 – Odigrao je mali broj mečeva (samo pet u prvenstvu), ali sama činjenica da nije naterao Vladana Milojevića da mu i pored silnih rotacija da važniju ulogu dovoljno govori. Očigledno je i da na treninzima nije ubedio šefa stručnog štaba da mu podari minute. I za njega važi kao i za Ebesilija. Igrači velikog tehničkog potencijala koji ne osećaju glad, niti imaju dovoljno agresije, teško prolaze kod Vladana Milojevića. Nije položio šestomesečni ispit. Pitanje je hoće li zlatni omladinac imati šansu da popravi utisak, jer crveno-bele na proleće očekuje manji broj mečeva.

NENAD MILIJAŠ bez ocene – Polako završava karijeru. Igrao je samo baš kada je morao. Njegova uloga je više savetodavna. Tu je da opomene mlađe igrače kada skrenu sa puta ili da im prenese iskustvo tokom kritičnih situacija. Pomoćnik Vladana Milojevića u svlačionici odigrao je svega šest utakmica. Nedovoljno za ocenu.

MARKO MARIN 7,5 – Sunce njegove karijere nije u zenitu, ali i dalje ima sjaj dovoljan za nivo Lige šampiona. Kada je potpisao za crveno-bele poslednjeg dana prelaznog roka, bilo je sumnje, čak i govorkanja da je „bivši fudbaler“. Forma je kod njega prolazna, ali klasa nije. Da nije bilo umetničkih radova nekadašnjeg reprezentativca Nemačke crveno-beli bi teško stigli do velika četiri boda u Ligi šampiona. Prirodni talent sposoban da odigra mađioničarsku partiju sa štoperom klase Kulibalija i ne da mu da vidi loptu pre ubitačnog pasa. Lako rešava kritične situacije, još lakše razmišlja pod presingom i bira najbolja rešenja. A to je u fudbalu najteže. Ako bude zadržao motiv iz Lige šampiona crveno-beli će na proleće biti izuzetno kreativan tim. Marin ima petlju, Marin zna kako se probiju protivnički bunkeri, Marin je ekstremno talentovan. Trebalo bi da predstavlja prioritet rukovodstva Crvene zvezde i povede drugove u nove evropske pobede.

MILAN JEVTOVIĆ 5,5 - Na početku je to bilo dobro, čak bismo rekli vrlo dobro. Postigao je dva gola, ali bio bi greh da dobije prelaznu ocenu kao neki igrači koji su osetili barut Lige šampiona. Kuburio je sa samopouzdanjem u pojedinim utakmicama. Možda mu je potrebno vreme. Kao igrač za kojim je Zvezda žudila skoro tri prelazna roka morao je da se nametne. Posebno, što je Kafu brzo zaribao.

VELJKO SIMIĆ 6,5 – Ima aristokratsko držanje, potrebno svakom fudbaleru Crvene zvezde. Doveden je kao velika želja Vladana Milojevića, koji ga je brzo implementirao u sistem. Sedam golova i šest asistencija u domaćem prvenstvu govore o potencijalu. Baš je bio superioran. Bilo ga je svuda, podvaljivao lopte u stilu Marka Marina, kršio protivničke bunkere, ali... Moraće hrabrost sa superligaških terena da prenese u Evropu. Jer se po novim Zvezdinim standardima više to vrednuje. Do jula naredne godine ima vremena da se još više podigne, biće veliki zadatak Vladana Milojevića, jer očigledno poseduje potencijal da rešava najvažnije utakmice. Očekivanja su ogromna – da u narednim kvalifikacijama bude ono što je u prošlim El Fardu Ben. Kao i reprezentativac Komorskih Ostrva igrao je na tri pozicije. Ima onih koji tvrde da će ga Milojević „namestiti“.

DŽONATAN KAFU 5 – Toliko je ostavio loš utisak da se oko Marakane čuju komentari da u Statut kluba treba uneti član prema kojem ne treba za Brazilce davati silne novce. Nije to ono vihorno krilo iz Ludogoreca, spremno da reši situacije „jedan na tri“. Ponekad je delovao kao da je u stanju hibernacije, nije ni na treninzima pokazivao volju da promeni status. Kažnjen je i suspenzijom od 20 dana. Jako bi voleli na Marakani da mu vide leđa i oslobode se astonomske plate od 70.000 evra. Bio je otrov za svlačionicu tokom prvih godinu dana u Bugarskoj, Ludogorec je hteo da ga se reši po svaku cenu. A onda se to promenilo. Varljiva brazilska ćud možda nagoveštava da ga ne treba otpisivati. Mada Vladan Milojević nije neko ko trpi nedisciplinui samoisticanje.

SLAVOLJUB SRNIĆ 6,5 – Koliko je samo nepravdi na svojim plećima izdržao ovaj momak iz Šapca. Očigledno da Vladan Milojević kod njega zna da probudi bunt. Kad se lomilo i kad je bilo teško trener je po kratkom postupku izazvao bunt nekadašnjeg đaka iz Čukaričkog. Pregazio je sve konkurente u timu, Arnoldu iz Liverpula se verovatno danas smuči kad pomisli na Zvezdinog hrta. Uništio ga je agresijom. Zaslužio je pristojan inostrani angažman. Primer je kako se jedan profesionalac bori za minute i status. Nije se snašao na poziciji zadnjeg veznog u Napulju, ali jedini je bio sposoban da zakrpi rupe.

EL FARDU BEN 8,5 – On nikada nije umoran, čak i kada doleti sa Komorskih Ostrva. On je sposoban da pravi razliku na tri pozicije, mada nije atraktivan. On daje golove i asistira, on je primer pravog stranca koji se podređuje kolektivu, a usput puni sve statističke kolone. On je uvek nasmejan i lako se uklapa u međuljudske odnose u svlačionici. On se ne štedi ni u defanzivi. Koktel nabrojanih kvaliteta uticao je da ga Milojević dovede na Marakanu. Ben mu je to višestruko vratio. Na 26 utakmica ove sezone postigao je 17 golova. Od toga je šest postigao u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Najbolji i najproduktivniji igrač Zvezde. Biće u budućnosti jačih individualaca na Marakani, ali El Fardu Ben je postavio standarde ponašanja i učinka. Odigrao je tek nekoliko slabih utakmica, kada je podbacila cela ekipa. O svemu što je uradio u Trnavi i Salcburgu da ne pričamo.

NEMANJA MILIĆ bez ocene – Najpoštenije je ne oceniti ovog momka. Odigrao je pristojne kvalifikacije, za više od prelazne šestice. Kasnije je precrtan sa spiska licenciranih igrača za Ligu šampiona. Ratnik, tihi junak iz prošle sezone, možda nije zaslužio takav tretman od Vladana Milojevića, ali kada trener ima rezultate. Pred kraj 2018. zadužio dres BATE Borisova.

RIČMOND BOAĆI 6 – Da bi se vratio na nekadašnji nivo, kada je pogađao u kontinuitetu, mora ponovo da postane gladan. Došao je praktično na „gotovo“, posle plasmana u Ligu šampiona, kao najskuplje pojačanje u Zvezdinoj istoriji (2.500.000 evra). Na domaćim terenima ima vrlo dobru statistiku: osam utakmica, šest golova. Uključujući i kontroverzni u večitom derbiju, ali... U mečevima Lige šampiona bio je totalno inferioran. Bez pogotka i bez opiljive šanse. Nije znao da se izbori sa Kulibalijem i Van Dajkom. Verovatno u Kini nije imao adekvatan rad na treninzima, niti mečeve visokog naboja. Povreda ga je usporila, pa će tokom narednog pripremnog perioda imati šansu da se adekvatno spremi. Da bi opravdao uložena sredstva (mada je Zvezda sa njim i dalje u debelom plusu) moraće na proleće da rešeta u kontinuitetu, pa i da bude inspirativan u predstojećim kvalifikacijama. Pre svega moraće da probudi golgeterskog lava u sebi. Ili će to da uradi Vladan Milojević na teži način.

Pogodak Pavkova za sva vremena

MILAN PAVKOV 7,5 – Tog 6. novembra 2018. godine snažni napadač iz Begeča postigao je dva gola protiv Liverpula i postao ikona navijača. Pamtiće se decenijama „ručni rad“ Milana Pavkova iz duela sa Redsima, ali njegov učinak ne bi trebalo poistovetiti samo sa tom utakmicom. Žaoka potcenjivačkih komentara počela je da ga zaobilazi posle Salcburga kada je iskrvario za crveno-bele. Uneo je nemir u odbranu domaćina i krvave glave zaslužio da se na njega obrati pažnju. Kad je dobijao šansu nešto se dešavalo oko njega. Skočnost, fizička dominacija u duelima jedan na jedan i odličan udarac su sveto trojstvo Milana Pavkova. Zaslužio je da bude prvi napadač crveno-belih na proleće. Znao je da istrpi brojne udarce, ali se uvek dočekivao na noge. Ovo je bila jesen Milana Pavkova koji je dobio i novi ugovor. Uz antologijske partije postigao je i pet golova u Superligi.

NIKOLA STOJILJKOVIĆ 5,5 – Kroz veliko mučenje i patnju prošao je nekadašnji napadač Čukaričkog. Pamtiće se samo asistencija Benu u Trnavi i ništa više. Očigledno je da je dugo neigranje u Bragi i Kajzeriju ostavilo traga na snažnom centarforu koji je na jednogodišnjoj pozajmici na Marakani. Bilo je lako uočljivo da nema samopouzdanja, a još više rutine. Dobro parirao Pongračiću i Ramalju u prvom meču protiv Salcburga. Kuburio je i sa povredama koje u nisu dale mogućnost da dobije šansu u kontinuitetu. Njegov hod po mukama počeo je još u Letoniji. Na kraju skupio 15 utakmica i pet golova.

DEJAN JOVELJIĆ 6 – Ove jeseni prisustvovali smo krštenju najvećeg Zvezdinog kapitalca na velikoj sceni. Dve utakmice u Ligi šampiona značiće revolverašu sa Marakane više nego svi golovi među vršnajcima i u Superligi. A već je pokazao da može da bude ubojit među seniorima. Postigao je dva gola u prvenstvu i još toliko u Kupu. Nema sumnje da ćemo ga češće gledati na terenu na proleće. O njemu se već mnogo toga zna. Videlo se u Ligi šampiona mladih da je mnogo talentovaniji od konkurentata iz redova Liverpula i PSŽ-a. Zvezdina sadašnjost i budućnost.

TRENER VLADAN MILOJEVIĆ 8,5 – Kada pogledate statističke parametre i šta je sve uradio ovaj čovek ocena bi morala da bude – deset. Tako će reći svi koji čitaju ove redove, ali Vladan Milojević je već istakao kako je njegov tim mogao i morao bolje u Ligi šampiona. Takav stav učinio je od aktuelnog šefa stručnog štaba najboljeg Zvezdinog trenera još od Barija. Uvek traži mane, pa na stradanje u Parizu gleda na svojevrsnu fleku perfektnih šest meseci. Napravio je sistem na Marakani, pa crveno-beli vizualno i karakterno izgledaju kao tim iz Lige šampiona. Sve je pod konac. Kao posledica spartanskog rada stigla su i četiri boda u najelitnijem takmičenju na svetu. I opet nešto što Milojevića izdvaja od ostalih. Mnogi će reći da je sa Zvezdom udario u plafon, ali Milojević veruje da može da produži sjajne intervale igre crveno-belih u sudarima sa jačima. A takve 20 – minutne trenutke  smo videli i na Enfildu i u Beogradu protiv PSŽ-a i u Napulju. Sigurni smo da Milojević već vidi 11 najboljih za predstojeće kvalifikacije.

FOTO: Star sport


tagovi

FK Crvena zvezdaMilan BorjanZoran PopovićFilip StojkovićStefan HajdinMarko GobeljićMiloš DegenekVujadin SavićRašid SumailaSrđan BabićMilan RodićAleksa TerzićBranko JovičićMilan JevtovićDušan JovančićEl Fardu BenLorenco EbisilioGoran ČaušićMarko MarinMilan PavkovDejan JoveljićRičmond BoaćiNikola StojiljkovićVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara