OCENE – SRBIJA: Bravo, golmane! Uragan po bokovima, nervozni štoperi, nije ovo bilo veče kreativaca

Vreme čitanja: 4min | pon. 17.06.19. | 21:20

Radunović oduševio odbranama, Jović i Radonjić jedini u polju dobacili do šestice, ni izmene nisu pomogle

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Trsta)

BORIS RADUNOVIĆ 8 -  Bez svake sumnje najbolji igrač Srbije u današnjem meču što, nažalost, dovoljno govori o tome kako smo igrali. Nemoćan kod gola, ali bar u četiri situacije je spasavao mrežu Orlića i pokazao da povreda zbog koje nije igrao takmičarsku utakmicu od novembra nije ostavila traga. Radunoviću svaka čast. Šta je skinuo Ksaveru Šlageru kad je imao 30 metara da smisli kako će da ga savlada retko se viđa. Zato je nagrađen ovacijama naših navijača i pokličima „bravo, golmane“.

Izabrane vesti

MILAN GAJIĆ 5,5 – Po njegovoj strani manje je duvalo. Posebno u prvom poluvremenu držao je desni bok zaključanim, ali u napadu ga nije bilo, da bi u nastavku su Austrijanci i nega dezorijentisali. Po našim bokovima – ne promaja, nego uragani. Neuverljivo u najmanju ruku. Hanes Volf je bio nerešiva enigma.

VUKAŠIN JOVANOVIĆ 5 – Na početku je to delovalo solidno, ali kako se utakmica odvijala sve je više rupa bilo u odbrani Srbije, pa je i Jovanovićev posao postajao sve teži. Jesu i on i Nikola Milenković ispadali nekoliko puta, međutim, možda su bili i najmanje krivi pošto su ih saigrači prečesto ostavljali da se sami trkaju sa bržim protivnikom. Nedopustivo je, doduše, kako je pustio Šlagera da mu se prišunja iza leđa i izbije sam pred Radunovića već na 30 metara od našeg gola. Za čistu peticu kriv je i crveni karton u 75. minutu.

Orlići tresnuli o pod, Radunović sprečio debakl protiv Austrije, polufinale je samo san (VIDEO)

NIKOLA MILENKOVIĆ 5,5 – Nervozan od početka meča, kasnije je samo postajao sve nervozniji. Sigurno i sam svestan koliko je sve u odbrani danas bilo loše. Defanzivna četvorka Srbije kao da je prvi put igrala zajedno, mada su joj saigrači samo otežali zadatak. Apsolutno svaka kontra Austrijanaca značila da je da će njihovi napadači brojčano jednaki trčati na naše štopere, a svi znamo ko u takvim situacijama ima prednost.

MIROSLAV BOGOSAVAC 5,5 - Dva puta je na početku probio po levoj strani, nije se kasnije ponavljao, ali ono što je zabrinjavalo je što nije krpio u odbrani. Većina austrijskih napada išla je po njegovoj strani. Posle su se, nažalost, ravnomernije rasporedili, jer je duvalo i na drugoj.

SAŠA LUKIĆ 5,5 – Na početku meča je gestikulacijama pokušao da saigračima objasni da se mora agresivnije, da se izađe u presing, kad je video da ne štima ni u organizaciji probao je sam da povuče loptu napred, ali... Ni Lukić se nije proslavio u Trstu. Kasnio je, u nekoliko navrata izgubio duele što za njega baš i nije karakteristično, bar ne na U21 nivou. Uklopio se u sivilo, najblaže rečeno.

ERHAN MAŠOVIĆ (do 58. minuta) 5,5 – Imao je u jednom trenutku u ranim fazama meča dva snažna uklizavanja u istoj akciji kojima je pobrao aplauze. Umesto da mu podignu samopouzdanje ono je neumitno curelo. Nekoliko puta mu se lopta upetljala u noge, pa onda i par nepreciznih dodavanja i onda među prvima za klupu. Nije bilo njegovo veče.

DANILO PANTIĆ (do 58. minuta) 5,5 – Kada njegov tim za celo poluvreme ne stvori nijednu šansu onda ne može da bude da je plejmejker dobro igrao. Danilo Pantić je jednu loptu napadačima – Luki Joviću konkretno – spremio baš pre no što ga je selektor izveo iz igre. Trudio se da stane na loptu, nije uspevao. Probao je da gurne nekoliko pasova, opet nije uspeo.

ANDRIJA ŽIVKOVIĆ 5,5 – Isticao se na početku time što se vraćao nazad u odbranu i nije zanemarivao defanzivne zadatke. Tada ga, razumljivo, nije bilo u napadu. U nastavku je pokušavao i napred – bezuspešno. I u njegovim reakcijama videla se nervoza.  Sam ju je i stvarao sa nekim izgubljenim loptama u opasnoj zoni. Na ovom nivou uvek je pravio ozbiljnu razliku. Danas ne.

LUKA JOVIĆ 6  - Dobrih 50 minuta činilo se da je Jović na jednom terenu, a Srbija na sasvim drugom. Toliko je odsečen bio od saigrača. Austrijanci su mu spremili klopku, navukli mu visoke igrače za vrat i uspeli da ga isključe iz igre. Šteta za onu prečku sa početka drugog poluvremena. Mogla je barem da učini završnicu zanimljivijom. Nije ovaj poraz do Jovića.

NEMANJA RADONJIĆ 6 – Nervirao je u nekim trenucima brzopletošću i time što je jeftino gubio loptu, međutim, kad podvučemo crtu, Radonjić je barem pokušavao. I sve ono konkretno što smo uradili u napadu uglavom je išlo preko njega. Ima brzinu koja ga čini neuhvatljivim za rivale, Danso u jednom trenutku ni očima nije mogao da ga stigne, ali kad bi još samo naučio da bira bolja rešenja.

SELEKTOR

GORAN ĐOROVIĆ 5 – Ozbiljan posao obavio je u kvalifikacijama, ali moramo da konstatujemo da mu se ekipa danas jednostavno raspala. Odbrane nije bilo, organizacije u igri nikako, izostala je i ideja kako da promeni ritam meča. Nije samo do njega, jer srpska reprezentacija je kolektivno podbacila, ali selektor je uvek najodgovorniji, a čini se i da je ovog puta  Verner Gregorič dobio taktičku bitku. Visokim prsingom isekao nam je napad, po krilima su nas Austrijanci ubili.

IZMENE

UROŠ RAČIĆ (od 58. minuta) 5,5 – Kad je ušao očekivali smo da će malo više od Erhana Mašovića učestvovati u kreiranju akcije, ali nismo mnogo toga dobili sa Račićem. Mada je u tim trenucima igra Srbije već delovala toliko apatično da ju je bilo teško razmrdati.

LAZAR RANĐELOVIĆ (od 58. minuta) 5,5 – Ozbiljno se razmišljalo o njemu i kao o starteru, ali jedva da smo primetili kad je ušao u igru.  

FOTO: UEFA


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara