OCENE - SRBIJA: Za golmana ne treba da brinemo, Matić je pravi šef na sredini, a Mitroviću još rano za egzibicije

Vreme čitanja: 3min | sub. 17.11.18. | 17:23

Rajković, Matić i Ljajić iznad ostalih, Kolarov, Tadić i Mitrović na visini zadatka, ostali mogli i morali bolje

PREDRAG RAJKOVIĆ 7,5 - Nije imao mnogo posla do tog 70. minuta kada je Mugoša utišao Marakanu. Izuzev te situacije, kada nije mogao da spreči pogodak gostiju, branio je dobro sa nekoliko istaknutih parada kojima je sačuvao tri boda Srbiji. Pokazao da je solidna alternativa za povređenog Dmitrovića.

ANTONIO RUKAVINA 6 - Iskusni desni bek nastavlja da koristi činjenicu da je faktički nezamenljiv u ovom timu u odsustvu adekvatnih alternativa na desnoj strani. Njegove partije u poslednjih nekoliko utakmica su standardne, bez zapaženijeg učinka u ofanzivi.

Izabrane vesti

NIKOLA MILENKOVIĆ 6,5 - Bez obzira na to što je srušen mit da kada Milenković igra u Ligi nacija Srbija ne prima gol, defanzivac Fiorentine je još jednom pružio za njega standardnu partiju, bez ispadanja, zaletanja i ostalih grešaka, kojima su štoperi vični. Nema šta, izrasta u pravog defanzivnog šefa.

MILOŠ VELJKOVIĆ 6 - I štoper Verdera nastavlja da skuplja iskustvo. Olako primljen gol u nastavku pokvario je njegov učinak bez obzira što zajedno sa Milenkovićem izrasta u pristojan štoperski tandem. Kod njega uvek ima prostora za određene korekcije i na to će mu Krstajić sigurno ukazati.

ALEKSANDAR KOLAROV 7 - Kapiten je još jednom bio na svom prepoznatljivom nivou. Napadao je, probijao, posebno u prvom poluvremenu onako kako to čini i u dresu Rome, a majstorski pas za Mitrovića kod drugog gola samo je šlag na još jednu solidnu partiju.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ 6,5 - Za razliku od nekih prethodnih izdanja, večeras je bio malo slabiji, posebno u prvom poluvremenu. Imao je nekoliko bespotrebno izgubljenih lopti, ali su ga i štoperi sačuvali. U nastavku se znatno popravio, pa će mu i ova utakmica biti dobra škola za ubuduće.

NEMANJA MATIĆ 7,5 - Posle dosta vremena videli smo pravog Nelmanju u dresu Orlova. Gladan fudbala i igre pred svojim narodom, as Mančester Junajteda je bio jedan od najboljih pojedinaca u selekciji Srbije. Majstorski je pokretao akcije i komandovao igrom Orlova pokazavši da je mnogo lakše s njim nego bez njega. Srbija ne može bez njega, a očigledno ni on bez nje.

DUŠAN TADIĆ 7 - Još jedna standardna partija za kapitena Ajaksa. Asistencijom za 1:0 ispunio je svoju kotu i doprineo još jednom trijumfu Orlova. Mogao je bolje u nekim situacijama, ali generalno ispunio jer ono što se od njega očekuje.

ADEM LJAJIĆ 7,5 - Konačno Adem kakav nam treba. Veseo, razigran, borben, ima valjda nešto i u tome što, kada mu prvih nekoliko pasova prođe, dobije želju za fudbalom. Majstorski je krunisao asistenciju Tadića i slomio otpor Crnogoraca, faktički iz prvog ozbiljnog napada Srbje. Trudio se dosta tokom utakmice, pretio gomanu Crne Gore i bio jedan od najboljih večeras.

MIJAT GAĆINOVIĆ 6 - Nije bio na svom prepoznatljivom nivou. Izgubio se u većem delu utakmice, tamo negde na levoj strani na koju ga je poslao selektor. Nije probijao kako zna, nije ulazio u prilike kao što ume u dresu Ajntrahta, pa jedna bleda partija ostaje mu kao opomena, da mora i može bolje. Pametan je momak, shvatiće to.

ALEKSANDAR MITROVIĆ 7 - Umesto da sa dva gola na kontu suvereno zauzme vrh liste strelaca u Ligi nacija, napadač Fulama je olako sve shvatio i ispoljio nezrelost. Sada, kada smo pobedili, možemo da kažemo "ako je pobao panenku", ali on još nije golgeter svetske klase da bi rutinski izvodio takve udarce. Time je i pokvario utisak, koji je ostavio tim sjajnim golom iz 32. minuta na pas Kolarova.

IZMENE

SAŠA LUKIĆ 6 (Od 70. minuta) - Nije bio primetan mladi vezista od ulaska u igru, ali je valjda odradio ono što se od njega očekivalo. Da uspori Crnogorce na sredini, valjda je to bio plan selektora i to se i dogodilo.

LUKA JOVIĆ (Od 82. minuta) - Prekratko na terenu da bi bio ocenjen.

NEMANJA RADONJIĆ (Od 90. minuta) - Prekratko na terenu da bi bio ocenjen.

SELEKTOR MLADEN KRSTAJIĆ 6,5 - Još jedna pobeda u Ligi nacija za srpskog selektora koji se oslonio na individualni kvalitet svog tima. Osetio je dobro u trenucima kada su Crnogorci oko 65. minuta krenuli u napad da mu je potreban neko da umrtvi igru na sredini terena pa je ubacivanjem Saše Lukića u tome uspeo i pripisao sebi nova tri boda. Opet, ima dosta stvari za analizu, posebno u odbrani koja bi morala da bude sigurnija.

Foto: Star Sport


tagovi

oceneAleksandar MitrovićDušan TadićNemanja Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara