ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA - Edin Džeko: Srbija mora pre Brazila da obezbedi prolaz

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.06.18. | 10:08

Napadač Rome za MOZZART Sport o šansama Orlova na Svetskom prvenstvu, i glavnim favoritima za pehar

Iza Edina Džeka je još jedna sjajna sezona. Dao je 24 gola za Romu, stigao do polufinala Lige šampiona... Na njegovu žalost, neće imati priliku da začini sve to igrajući na Svetskom prvenstvu, pošto Bosna i Hercegovina, za razliku od 2014. godine, nije uspela da se plasira u Rusiju.

Ali Džeko je dobar poznavalac velikog broja igrača koji će biti u Rusiji, saigrač kapitena Srbije Aleksandra Kolarova, samim tim i dobar sagovornik u „Odbrojavanju do Mundijala“...

Izabrane vesti

Da poslušamo Džeka...

MIŠLJENJE O REPREZENTACIJI SRBIJE?

Gledao sam dosta utakmica, bio je drugi selektor, igrali su sa tri nazad, mislim da će sad biti neka druga formacija, možda neki drugi igrači... Biće mali Savić iz Lacija, tako da će sigurno biti kvalitetniji. Treba malo i sreće da se poklope rezultati... Sve je moguće, ali mislim da Srbija ima kvalitet da prođe.

ŠTA OČEKUJETE OD GRUPE U KOJOJ SE NALAZI SRBIJA?

Kad igraš na velikom takmičenju protiv velesile kao što je Brazil, to je nešto posebno. Što se grupe tiče, mislim da Srbija može da prođe jer ne vidim u njoj nijednu bolju reprezentaciju, osim Brazila. Ali Brazil je tek treća utakmica, u prve dve moraju da se naprave pozitivni rezultati, i da se osigura prolaz. Ako dođeš da tražiš prolaz protiv Brazila, to nije baš jednostavno. Jer ja baš njih vidim kao jedne od favorita celog takmičenja.

GLAVNI FAVORIT ZA OSVAJANJE SP?

Brazil, zatim Nemačka koja može da napravi tri jake reprezentacije. To su dve sleekcije, uz Argentinu, koja ima sjajne igrače, i tu je Francuska. Moje mišljenje je da će jedna od te četiri da osvoji.

MIŠLJENJE O ŠANSAMA HRVATSKE KOJU DOBRO POZNAJE?

Argentina će verovatno biti prva u grupi, ali Hrvatska ima odlične igrače, mislim da će ići dalje. Oni imaju možda i najbolju selekciju na prostorima Balkana, kad vidimo u kojim sve klubovima igraju njihovi igrači, sve nam je jasno. Ali nikad se ne zna... Tri utakmice po 90 minuta, uz malo sreće možeš lako da prođeš, uz malo nesreće da ispadneš... S Nigerijom nikad ne znaš. Imaju dosta mlade, brze igrači. Ali ako Hrvatska bude na nivou, treba bez problema da prođe grupu.

POTENCIJALNO IZNENAĐENJE?

Ja ću najviše gledati Hrvatsku i Srbiju, daj brže da pomrse neke račune... A ne znam osim četiri pomenute selekcije ko bi mogao da dođe do kraja. Nadam se pre svega kao fudbalski fan da će biti dosta dobrih utakmica.

Sve prognoze za SP pogledajte u našoj rubrici ODBROJAVANJE DO MUNDIJALA.

Foto: mozzartbet.com


tagovi

Edin DžekoOdbrojavanje do MundijalaRusija2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara