Slavlje Crvenih đavola, © AFP
Slavlje Crvenih đavola, © AFP

Old Traford spreman za Ligu šampiona: Lepo, lepše, Mančester junajted – kao nekad (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.07.20. | 17:59

Crveni đavoli protiv Bornmuta niz nepobedivosti produžili na 16 utakmica, Lester prvi put pobedio posle korone

Kad je zamenio Žozea Murinja tražio je vreme. Čak i kad su posle početnih dobrih rezultata navijači bili u euforiji nije leteo. Niti je delovao uplašeno kad se činilo da njegovi pitomci ne mogu s loptom da se sastave. A izgleda da je Ole Gunar Solskjer stvarno bio u pravu kad se latio misije izgradnje novog Mančester junajteda, sa dosta mladih igrača u prvom timu, pošto je na sjajnom putu da ih dovede do Lige šampiona. Možda će neko reći da ubedljiva pobeda nad Bornmutom (5:2) u 33. kolu Premijer lige nije odgovarajuće merilo kvaliteta, imajući u vidu poziciju gostiju sa juga Engleske, međutim, za Crvene đavole je najvažnije da su bar do večeras preskočili Čelsi i zaposeli „kotu četiri“ koja garantuje plasman u Ligu šampiona, nezavisno da li će Sud za sportsku arbitražu u Lozani prihvatiti žalbu Mančester Sitija vezanu za izbacivanje iz Evrope.

Na kraju krajeva, to i ne bi trebalo da interesuje ljude iz crvenog dela Mančestera, pošto im tim igra kao nekad. Razigrano, ubedljivo, efikasno. Bilo bi pretenciozno da se kaže da je kao u eri ser Aleksa Fergusona, mada je podsetio na slavni period. Dao je pet golova, od kojih su četiri bila toliko efektna da je jedina šteta što nije bilo publike da uživo isprati kanonadu favorita.

Izabrane vesti

Za razliku od nekih ranijih susreta, kad bi se totalno pogubio kad primi gol, Mančester je pokazao i da sazreva, nije dozvolio da ga uzdrma rano i iznenađujuće vođstvo Bornmuta – Stanislas je stavio na poster Harija Megvajera, ponizivši ga probacivanjem lopte kroz noge – što je samo razljutilo Junajtedove igrače, pa su već do odlaska na odmor ne samo preokrenuli rezultat, već suštinski osigurali bodove.

Ne zna se ko je bio bolji. Da li Mejson Grinvud koji je postigao dva spektakularna gola, da li sjajni Antoni Marsija, pošto je zavrnuo „kiflu“ u rašlje, da li Bruno Fernandeš pod čijom palicom velikan sa Teatra snova deluje kao preporođen? Sve je u ofanzivnom delu funkcionisalo kao po loju, možda ponajviše zahvaljujući Portugalcu čiji je zimski dolazak iz Sportinga iz korena promenio mentalitet tima. Bruno je i danas vezivao rivale u čvor, pišu mu se dve asistencije, na kraju je odličnu partiju začinio pogotkom iz slobodnog udarca. Na devet utakmica otkako je stigao u Premijer ligu dao je šest i namesito pet golova. Čovek je zaslužan za više pogodaka nego što je odigrao prvenstvenih mečeva. Kakvo pojačanje!

Uz razigranog Bruna, ostali fudbaleri Mančestera mogu samo da uživaju na terenu. Tako je i velika nada kluba, Mejson Grinvud odapeo dve strele i stigao do osmog ligaškog pogotka ove sezone. Rašford i Marsijal su postali prvi klupski tandem još od Kristijana Ronalda i Karlosa Teveza sa najmanje deset premijerligaških hitaca u jednoj sezoni, Nemanja Matić je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu, a Mančester junajted jezdi ka Ligi šampiona, jer je niz nepobedivosti produžio na 16 utakmica. Još ako popravi izdanje u odbrani – jer nije baš pohvalno primiti dva gola od ekipe koja se bori za opstanak – može da se nada velikim ostvarenjima. Do kraja ima gostovanja Aston Vili, Kristal Palasu i Lesteru, mečeve kod kuće sa Sautemptonom u Vest Hemom i deluje da će se muševa od jeseni ponovo zatresti na Old Trafordu.

Verovatno i na King pauer stadionu, bude li Lester u završnici sezone igrao mudro kado danas protiv Kristal Palasa (3:0). Izabranici Brendana Rodžersa zabeležili su prvu pobedu posle pauze izazvane pandemijom virusa korona, tako što je napadački dvojac Keleči Ihenačo – Džejmi Vardi (stigao do 100. premijerligaškog gola u karijeri) razoružao goste iz Londona (Luka Milivojević 90 minuta na terenu) i tako se učvrstio na trećem mestu, sa tri boda više od Junajteda. Mada, Lisice imaju znatno nepovoljni raspored: Arsenal, Bornmut i Totenhem na strani, a Šefild i Mančester junajted kod kuće.

Plus, tu su Čelsi, Vulverhempton, u nekim varijantama Šefild i Arsenal... Tek kreće luda trka.

PREMIJER LIGA - 33. KOLO

Subota

Norič – Brajton 0:1 (0:1)

/Trosard 25/

Mančester junajted – Bornmut 5:2 (3:1)

/Grinvud 29, 54, Rašford 35 pen, Marsijal 45+2, Fernandeš 59 – Stanislas 15, King 50 pen/

Lester – Kristal Palas 2:0 (0:0)

/Ihenačo 49, Vardi 77, 90+4/

18.30: (2,50) Vulverhempton (3,10) Arsenal (3,00)

21.00: (1,45) Čelsi (4,40) Votford (7,50)

Nedelja

13.00: (2,90) Barnli (2,90) Šefild Junajted (2,75)

15.15: (2,75) Njukasl (3,05) Vest Hem (2,75)

17.30: (1,35) Liverpul (5,30) Aston Vila (8,00)

20.00: (8,00) Sautempton (5,30) Mančester Siti (1,35)

Ponedeljak

21.00: (2,25) Totenhem (3,35) Everton (3,20)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mančester JunajtedOle Gunar SolskjerBruno FernandešAntoni MarsijalMarkus Rašford

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara