Miloš Gordić, golman Srbije
Miloš Gordić, golman Srbije

Opet primismo dva gola: Roberto Pikoli ispratio Orliće iz Italije

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.03.19. | 17:00

Srpski omladinci porazom okončala učešće na kvalifikacionom turniru za EP

Ništa od senzacije. Srbija će propustiti Prvenstvo Evrope omladinskih reprezentacija, pošto ni u trećem kolu završnog kvalifikacionog turnira nije uspela da slavi, pa je takmičenmje u Grupi 7 završila na poslednjem mestu.

Naš tim je u Padovi poražen od domaće selekcije Italije (0:2), iako je prikazao bolji fudbal u odnosu na prve dve runde, kad je igrao nerešeno sa Ukrajinom (2:2) i pretrpeo poraz od Belgije (0:2). Na tim mečevima rano je primao golove, dok je danas pokelao tek u finišu.

Izabrane vesti

Strelac oba gola za Azurine bio je napadač Atalante Roberto Pikoli iz Atalante, koji ove sezone blista na terenima Primavere – takmičenja mladih timova – o čemu svedoči podatak da je bio strelac 12 prvenstvenih i dva gola u Kupu. Potvrdio je talenat i sa dva pogotka osigurao domaćinu plasman na završni turnir koji je na programu u Jermeniji.

Selektor Nenad Sakić nije mogao da računa na suspendovane Zvekanova, Pavlovića i Tedića, u ekipu se vratio Beljić, u odnosu na prethodni meč starteri nisu bili Jakovljević i Bosić, ali je uprkos promenama Srbija imala nekoliko obećavajućih akcija i pretila preko kapitena Vlahovića i Vidosavljevića. Sve do pred kraj „nulu“ je našem timu čuvao golman Gordić, da bi na kraju i sam poklekao, pa turnir završavamo na poslednjem mestu.

U drugom meču poslednjeg kola Ukrajina je sa tri gola u poslednjih pet minuta savladala Belgiju 5:2, međutim, trijumf joj na kraju ništa nije doneo, jer u Jermeniju idu Italijani. Jedini scenario po kome je to mogla da bude Srbija podrazumevao je naše slavlje od dva ili više golova razlike i pobedu Ukrajinaca istim rezultatom. Nismo bili ni blizu.

Srbija je igrala u sledećem sastavu: Gordić – Janković, Jeličić, Kamenović, Šehović – Terzić, Belić, Nešković (od 87. Lukić) – Vidosavljević, Gavrić (od 72. Bosić) – Vlahović (od 90+2. Jakovljević).

KVALIFIKACIJE ZA EP - 3. KOLO

Utorak

Srbija M19 - Italija M19 0:2 (0:0)

Belgija M19 - Ukrajina M19 2:5 (1:1)

FOTO: MN Press


tagovi

orlićiNenad Sakićomladinska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara