Slavlje posle gola (©MN Press)
Slavlje posle gola (©MN Press)

Orlovi hvale Piksija: Možemo mnogo da naučimo od mistera, samo treba da slušamo i upijamo

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.03.21. | 10:48

Izjave srpskih reprezentativaca posle remija sa Portugalom

Remi 2:2 sa evropskim prvakom zvuči lepo. Posebno kada se ima u vidu da je Portugal vodio 2:0 na poluvremenu. U mnogim ranijim slučajevima i protiv slabijih rivala takav rezultat nakon 45 minuta značio bi poraz, ali u subotu smo na stadionu Rajko Mitić videli neki novi karakter fudbalske reprezentacije Srbije.

Orlovi nisu odustali, ulaskom Nemanje Radonjića raširili su krila i visoko poleteli. Uspeli su da izjednače i budu potpuno ravnopravan rival jednoj od najboljih svetskih selekcija. I pored toga, gosti su u nadoknadi stigli do još jednog gola, ali on - srećom po našu selekciju - nije priznat. Odluka holandskog sudije Danija Makelija razbesnela je Kristijana Ronalda, koji je poput uvređenog deteta krenuo da izlazi sa terena pre poslednjeg zvižduka.

Izabrane vesti

O tom potezu jednog od najboljih golgetera u istoriji fudbala, kao i tome šta im je selektor Dragan Stojković rekao u pauzi, govorili su reprezentativci Srbije.

Kapiten Dušan Tadić je konstatovao da sreća prati hrabre.

"Portugal je bio bolji prvo poluvreme. Nismo dobili nijednu dugu loptu, trebalo nam je vremena da spojimo tri-četiri pasa, što je mister zahtevao od nas. Trebalo je da budemo mirniji na terenu, ali dobro smo otvorili drugo poluvreme, golom. Mislim da ima dosta dobrih, ali i negativnih stvari iz kojih moramo da izvučemo pouke i da napredujemo. Možemo mnogo da naučimo od mistera, samo treba da slušamo i upijamo šta govori. On od prvog dana pokušava da nam usadi njegovo samopouzdanje i samouverenost, da se nikada ne predajemo i verujemo u nas bez obzira ko je protivnik", istakao je Tadić.

Osvrnuo se sjajni vezista na poslednje trenutke utakmice, kada sudije nisu videle da je lopta prešla gol-liniju.

"Jeste bila baš nezgodna situacija, ali sreća prati hrabre... Ronaldo je bio frustriran, ali to pokazuje njegov karakter da je stalno gladan golova i da je pobednik".

Brojnim asistencijama u ranijim utakmicama Tadić je doprineo da Aleksandar Mitrović postane najbolji strelac u istoriji našeg nacionalnog tima. I u subotu je imao važan udeo u akciji iz koje je Srbija postigla prvi gol, a Mitrović postao rekorder.

"Drago mi je baš zbog Mitra, zezali smo se da li će biti prvi na listi. Bila je dobra akcija, žao mi je što ih nije bilo više, jer mislim da smo mogli još više da ih ugrozimo", smatra Dušan Tadić.

Da se moglo do sva tri boda uveren je i Aleksandar Mitrović, koji je preneo šta je selektor rekao igračima u pauzi.

"Na poluvremenu se moglo videti da je pun samopouzdanja, da i dalje veruje, To nam je i rekao, da nas jedan gol vraća, što se i dogodilo. Uz malo sreće mogli smo da napravimo i bolji rezultat".

Ulazak Nemanje Radonjića uneo je živost u igru Orlova.

"Imamo dosta igrača koji mogu da uđu sa klupe i naprave razliku, to je veliki plus", naglasio je napadač našeg tima.

Mitrović se osvrnuo i na gostovanje koje sledi u utorak u Azerbejdžanu.

"Jako su nezgodna ekipa sa selektorom Italijanom, jako dobro stoje taktički na terenu. Moramo da se spremimo dobro, ne smemo da se opustimo, moramo da uđemo i bolje nego u utakmicu sa Portugalom i da dobijemo tu utakmicu".

Kraj utakmice sa kapitenskom trakom oko ruke dočekao je Stefan Mitrović. Upravo je jedan od najiskusnijih među Orlovima bio taj koji je intervenisao u spornoj situaciji. Potom i pokušao da ubedi Ronalda da ne napušta teren.

"On ima svoje viđenje situacije, ali ja mislim da lopta nije ušla. Može da bude ljut...".

Srbija je protiv Portugala igrala sa trojicom štopera, a videćemo kako će to izgledati u sledećoj utakmici. Sigurno je da u timu neće biti Nikole Milenkovića zbog crvenog kartona u finišu jučerašnjeg duela.

"Šteta, ali imamo dosta igrača u rotaciji, imamo igrače koji mogu da popune tu prazninu. Bleki nam mnogo znači. ali treba da digne glavu i da izvuče pouke. Kao ja što sam imao grešku protiv Irske, ali digao sam glavu i vratilo mi se tako što sam spasio gol protiv Portugala. Tako i on treba da uradi", savetuje Mitrović mlađeg saigrača.

Treći u toj defanzivnoj liniji bio je najmlađi, Strahinja Pavlović.

"Ovo su utakmice koje su jako bitne za nas mlade igrače. Ja sam uživao", konstatovao je.

Dobro se štoper Monaka na pozajmici u Serkl Brižu nosio sa jednim od najboljih svetskih napada.

"Jedna jako teška utakmica, sa dosta trčanja, pogotovo meni, možda i najteža u karijeri. Morao sam da pokrivam i sa strane i unutra... Videli ste o kakvoj je ekipi reči, sigurno jednoj od najboljih na svetu".

Osvrnuo se mladi fudbaler i na trenutke slabosti srpske odbrane u duelu sa Portugalom.

"Loše smo počeli, najniži igrač nam je dao dva gola glavom. Nismo smeli to da dopustimo, ali šta je - tu je. Bitno je da smo izvukli bod, da nismo izgubili utakmicu i da smo na dobrom putu".

I Pavlović je preneo šta je Piksi pričao igračima posle prvog poluvremena.

"Rekao nam je da probamo da igramo kao što smo se dogovorili. Dao nam je motivaciju i pogurao nas napred".

Izneo je i svoje viđenje Ronaldovog ponašanja.

"Nije profesionalno. Bila je jako teška situacija, pogotovo što nema VAR. Ne bih znao šta da kažem, da li je ušla ili nije. Dmitar je fantastično branio, on je bio heroj u ovoj utakmici", pohvalio je Pavlović saigrača na golu.


tagovi

Dušan TadićStrahinja PavlovićAleksandar MitrovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara