Miralem Sulejmani
Miralem Sulejmani

Oro i Sulejmani pod znakom pitanja za Zvezdu, Jang Bojs bez sedmorice od 10 najstandardnijih iz prošle sezone?

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.19. | 16:24

Trka s vremenom

Kopenhagen je ostavio navijače Crvene zvezde da i u ovom oblačnom danu uživaju kao da su okupani suncem. Ali iako je ostvarila prioritetni cilj obezbedivši jesen u Evropi, Zvezda još nije završila kvalifikacioni period. Lepo je u Ligi Evrope. Još lepše u Ligi šampiona. A na putu ka njoj samo još jedna prepreka – šampion Švajcarske Jang Bojs. U problemima.

Ima ih doduše i Crvena zvezda. Nemanja Milunović i Dušan Jovančić neće igrati zbog suspenzija, Milan Pavkov je pod znakom pitanja. Ali ima i Jang Bojs svoje muke i tiču se ponajviše najboljeg strelca ekipe Gijoma Oroa i bivšeg srpskog reprezentativca Miralema Sulejmanija, uz Rožera Asalea ponajboljih igrača Jang Bojsa iz prošle sezone.

Izabrane vesti

Oro je 2. avgusta povredio zadnju ložu, procenjeno je tada da će pauzirati između dve i tri nedelje. Miralema Sulejmanija muči mišić još od 21. jula i sudara sa Servetom na startu prvenstvene sezone. I jedan i drugi su na terapijama i u Bernu se nadaju da će se staviti na raspolaganju treneru Žerarda Seoana. Nije sigurno. Trka s vremenom za njih dvojicu.

Van stroja je i Kristijan Fasnaht, kome su 10. jula stradale prepone, tada je rečeno da će pauzirati samo tri nedelje, ali još ga nema na terenu, spekuliše se i da želi da ide iz Berna.

Štoper Mohamed Kamara i Sandro Lauper, koji se rotirao na pozicijama centralnog beka i zadnjeg veznog, od ranije su u ambulanti zbog mnogo ozbiljnijih povreda i oni će sigurno da propuste dvomeč sa beogradskim crveno-belima.

A kad na sve ovo dodamo i da je Jang Bojs za po 9.000.000 evra prodao vezistu Đibrila Soa Ajntrahtu, te desnog spoljnjeg Kevina Mbabua Volfzburgu, dolazimo do toga da bi lako moglo da se desi  da Švajcarci, bar u prvom meču sa Zvezdom, budu bez sedmorice od 10 najstandardnijih igrača iz protekle sezone.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara