Oživele Zvezdine nade! Stigao poklon od Legije i Ludogoreca, ponovo kuva u Poljskoj i Bugarskoj

Vreme čitanja: 2min | sub. 04.05.19. | 22:24

Porazi lidera poljskog i bugarskog prvenstva vratili crveno-bele u igru za povlašćeni status u drugom kolu kvalifikacija za elitno takmičenje

Prošle nedelje je delovalo da su nade izgubljene i da Crvena zvezda neće imati nikakve šanse da bude nosilac u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, ali su nade ovog vikenda ponovo oživele u Ljutice Bogdana.

Za to su zaslužni neplanirani kiksevi Legije i Ludogoreca, pa su bitke za šampionsku titulu u Poljskoj i Bugarskoj ponovo otvorene. Da podsetimo, Crvenoj zvezdi je neophodno da jedan od ova dva tima ne osvoji šampionsku titulu svojoj zemlji, uz uslov da titulu u Rumuniji osvoji aktuelni lider Kluž. Tačnije, da to ne bude FCSB, koji baš kao i Legija i Ludogorec ima bolji koeficijent od srpskog šampiona.

Izabrane vesti

Ludogorec je remizirao u Staroj Zagori sa Beroeom (1:1) i potvrdio lošu formu nakon porauza od Černog Mora, pa sada ima samo tri boda više od drugoplasiranog CSKA iz Sofije, sa kojim će odmeriti snage naredne subote. O konačnom plasmanu odlučuje međusobni skor, a dve ekipe su se već tri puta sastale u prvenstvu. Ludogorec ima jednu minimalnu pobedu (1:0), dok su dva meča završena nerešenim rezultatom (1:1 i 0:0). Jasno je da bi ekipa Ljuboslava Peneva u slučaju pobede od dva gola razlike bila u prilici da preuzme lidersku poziciju na tabeli. Treba napomenuti da će nakon derbija biti odigrana još tri prvenstvena kola, gde će takođe moći još mnogo toga da se promeni.

Legija je večeras pucala sama sebi u noge. Ekipa Aleksandra Vukovića izgubila je u Varšavi od Pjasta (0:1), čime je večerašnjem protivniku omogućila da dođe na samo bod zaostatka. Ono što je još važnije za srpskog šampion jeste da bi sutra u slučaju pobede u Krakovu na lidersko mesto mogla Lehija, koja u ovom trenutku ima tri boda manje od Legije, ali i bolji plasman na kraju prvog dela sezone, koji predstavlja odlučujući faktor kada su dva tima izjednačena po učinku na tabeli.

Dakle, pristalice Crvene zvezde imaju mnogo razloga da sutra od 18 časova pored proslave šampionske titule svog tima, pomno prate i šta se dešava u Krakovu.

Situacija u Rumuniji u ovom trenutku deluje potpuno čisto. Kluž tri kola pre kraja ima ogromnih pet bodova prednosti u odnosu na tim iz Bukurešta, a u ponedeljak ide na noge Astri. Sutra uveče FCSB će imati ozbiljan izazov u Krajovi, gde ga čeka vrlo raspoložena Univerzitatea.

Foto: Shutterstock


tagovi

Legija VaršavaLegijaLudogorec

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara