Pao i Pančev posle 27 godina, Napoli doveo najskupljeg Makedonca u istoriji

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.07.19. | 16:12

Eljif Elmas obukao dres Napolitanaca

Sećaju se navijači Crvene zvezde dana kada je odlazio Darko Pančev. Inter je te davne 1992. godine za makedonsku Kobru platio cenu koja je ekvivalent današnjoj sumi od 12.000.000 evra. Tada je svojevremeno najbolji strelac Evrope postao i najskuplje plaćeni Makedonac u istoriji fudbala i na toj poziciji ostao je sve do danas kada ga je pretekao supertalentovani Eljif Elmas.

Stara turska porodica iz Severne Makedonije podarila je tamošnjem fudbalu igrača koji bi trebalo da nosi veliki teret u reprezentaciji naših južnih suseda, ali i Napolija za koji je danas zvanično potpisao petogodišnji ugovor. Posle nekoliko sedmica ubeđivanja Elmas je konačno stigao u Napulj u rekordnom poslu vrednom 16.000.000 evra, plus još oko 1.500.000 evra u raznim bonusima. Radi se o 19-godišnjem momku, univerzalcu u veznom redu koji se ipak najbolje snalazi kao centralni vezista. 

Izabrane vesti

TRANSFERI UŽIVO - sreda, 24. jul

O kakvom se talentu radi možda i najbolje govori to da ga je Fudbalski savez Turske ubeđivao do 15. godine da zaigra za njihovu reprezentaciju, a da je Fatih Terim dolazio u Elmasovu porodičnu kuću da ga moli da se predomisli i obuče dres Turske. 

Elmas je blago skopskog Rabotničkog, a sa 14 godina zaigrao je za Herenvenov tim do 17 godina godina. Ali, posle samo četiri meseca se vratio u Rabotničkih iz kojeg je za 180.000 evra. Za dve godine u Feneru odigrao je 40 utakmica u svim takmičenjima, a postigao je četiri pogotka. Privukao je pažnju na sebe, a Napoli ga je pokupio pre drugih klubova. 

Da vidimo sad kako će se snaći u Seriji A.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara