Radost crno-belih (© Star sport)
Radost crno-belih (© Star sport)

Noga je i dalje na gasu: Laka trojka Partizana pred derbi, Suma se kandidovao za startera protiv Zvezde (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | sub. 03.04.21. | 20:51

Crno-beli se revanširali Metalcu za remi iz prvog dela sezone - 3:0

Kako tokom celog proleća, tako u osvit večitog derbija. Čvrsto drže crno-beli papučicu gasa, voze sigurno, brzo i uverljivo, još jednu stanicu, poslednju pred gostovanje Crvenoj zvezdi, prošli su neokrznuti. Nastavio je Parni valjak da juri superligaškim drumovima, pretekao Metalac (3:0) i pokazao da spreman odlazi na stadion „Rajko Mitić“ u pokušaju da naredne srede prvenstvenu trku učini dramatičnijom.

Put Marakane će raspucan, zato što je opet došao do izražaj ogroman potencijal u ofanzivnom delu tima. I siguran pozadi, jer je u 2021. matiran samo jednom. Kad se pogledaju rezultati deluje sa je tim Aleksandra Stanojevića u savršenom stanju, u šta se uverila i ekipa iz Gornjeg Milanovca, iako je povremeno više od ostalih prolećnih rivala mučila favorita. Ne i namučila...

Izabrane vesti

Dobar ambijent u Humskoj pred 164. prvenstveni kreirao je ponajviše Lazar Marković. Bivšem reprezentativcu je duel sa Metalcem došao kao „naručen“ da pokaže kako je ozbiljnije nego jesenas shvatio obaveze: iznudio je jedanaesterac za inicijalno vođstvo, dovršio sjajnu timsku akciju za treći gol i petom egzekucijom u nastavku sezone – na proigravanje Aleksandra Miljkovića – potvrdio da je u formi kakvu Grobari priželjkuju. Osim toga, prodorima po boku često je pravio višak u korist crno-belih i nije slučajno bio centralna figura utakmice kojoj je Partizan pobedio 19. put zaredom.

Pogodak Sume iz jedanaesterca (© Star sport)Pogodak Sume iz jedanaesterca (© Star sport)

Ka tom ostvarenju lansirao ga je Sejduba Suma. Pre desetak dana odveo je Gvineju na završni turnir Kupa afričkih nacija, da bi u završnici prvog poluvremena iskoristio jedanaesterac (Bojan Mlađović srušio Lazara Markovića, minut ranije isti igrač je oborio i Filipa Holendera samo što se sudija Danilo Grujić nije oglasio) i kandidovao sebe za startera u utakmici koja se čeka mesecima, jer je non-stop tražio loptu, delio pasove i pokazao koliko je gladan fudbala. Šesti ovosezonski pogodak Sume omogućio je domaćinu da relaksiran ode na veliki odmor, iako u polju nije delovao ubedljivo kao, na primer, protiv Rada, Voždovca, Zlatibora ili OFK Bačke. Ruku na srce, mogao je ranije da povede da je Holender sam završio akciju umesto što je stavio Lazara Markovića u ofsajd ili da je reprezentativac Mađarske na pas crno-bele „pedesetice“ uhvatio makazice.

A onda taj poklon Bojana Mlađovića, pa dar Marka Zoćevića kome je u rizičnoj zoni loptu oteo Miloš Jojić i bez problema matirao Dušana Puletića, prelomivši meč u korist Stanojevićevog sastava. Do kraja je igrao u brzini ili dva menja, štedeći energiju za večiti derbi. Igrače je svakako sačuvao: Bibars Natho i Igor Vujačić su predahnuli, Takuma Asano igrao samo poluvreme, Aleksandar Šćekić pola sata, a svi bi trebalo da budu starteri u sredu.

U rezultatskom smislu, Metalac nije uspeo da naudi Partizanu kao u oktobarskom susretu u Gornjem Milanovcu (1:1), ali je pokazao da želi da igra prsa u prsa. Za razliku od većine timova koji na crno-beloj strani Topčiderskog brda iskopaju rov i nemaju ambiciju da napadu, gosti su predstavili stil do noge, nekoliko puta lako dolazili do kaznenog prostora, pretili preko Damijana Krajišnika i Aleksandra Katanića, u drugom delu trener Žarko Lazetić je predstavio javnosti talente Iliju Milićevića (štoper, 19 godina) i Ognjena Lukovića (vezista, 17 godina).

Jedino što su ih dve nesmotrenosti Mlađovića i Zoćevića koštali boljeg utiska...


SUPERLIGA SRBIJE, 29. KOLO

PARTIZAN – METALAC 3:0 (1:0)

/Suma 44pen, Jojić 54, L. Marković 60/

Stadion: Partizana

Sudija: Danilo Grujić

Žuti kartoni: Lazar Marković, Pavlović (Partizan), Mladović (Metalac)


PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Ostojić, Obradović (od 67. Urošević) – Zdjelar (od 61. Šćekić), Jojić – Marković (od 61. Stevanović), Suma (od 66. Pavlović), Jović (od 46. Asano) – Holender. Trener: Aleksandar Stanojević

METALAC (4-1-4-1): Puletić – Vlalukin, Rogač, Pecelj (od 59. Grbović), Vasiljević (od 72. Milićević) – Krajišnik – Cvetković, Maksimović (od 59. Jokić), Zoćević (od 59. Kokir), Mlađović – Katanić (od 72. Luković). Trener: Žarko Lazetić.

SUPERLIGA - 29. KOLO

Petak

TSC - Proleter 2:0 (1:0)

/Banjac 33, Lukić 89/

Vojvodina - Novi Pazar 1:0 (0:0)

/Mrkaić 67/

Voždovac - Mačva 0:0

Mladost - Radnički 4:1(0:0)

/Bojović 62, 71, Jovanović 74, 84 - Trifunović 82/

Čukarički - Spartak 5:1 (2:1)

/Jovanović 8, 30, Savić 47, 58, Tanasijević 54 - Šimura 45+2/

Nedelja

Inđija – Rad 1:0 (0:0)

/Bastajić 63/

Javor – Bačka 1:1 (0:1)

/Luković 77p - Pantić 4/

Radnik – Zlatibor 2:1 (0:0)

/Makarić 57p, 59 – Krstić 82/

Napredak - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Milunović 73 - Katai 21 pen, Falčineli 27, Ben 71, Pavkov 76/

Partizan - Metalac 3:0 (1:0)

/Suma 44 pen, Jojić 54, Marković 59/



tagovi

Lazar MarkovićMiloš JojićSejduba Suma

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara