Paragvaj odoleo, apatična Argentina se igra sa živcima nacije! Hamesova umetnost, Zapatin trzaj i gol za miran san Kolumbije (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 20.06.19. | 08:52

Kafeterosi minimalcem dobili Katar i overili prvo mesto, Gaučosi u ozbiljnom problemu

Argentina je umalo ponovo doživela fijasko! Pokušao je sve Lionel Skaloni, da na sve načine trgne ekipu vođenu možda i najboljim igračem planete u ovom trenutku, napravio četiri promene u odnosu na težak poraz od Kolumbije, ali ne vredi... Samo jedan trenutak lucidnosti Derlisa Gonzaleza nedostajao je da Gaučosi postanu otpisani već danas! Ovako, posle remija (1:1) i prvog boda Argentina i dalje ima dobru šansu da se plasira u drugu fazu, ali za to MORA da pobedi Katar! U suprotnom, dalje neće proći čak ni kroz tabelu dva najbolja trećeplasirana sastava...

Posle utakmice stručna javnost uglas je prokomentarisala: "Ovo je najgora verzija Argentine u poslednjih 50 godina!" Albiseleste ovako loše nisu izgledale još od sedamdesetih godina prošlog veka. 

Izabrane vesti

A, da je Gonzalez bio samo malo spretniji kod udarca s penala u 73. minutu, Argentina bi se našla na stubu srama. Ovako je udarac Lionela Mesija s istog mesta doneo je bod nade pred utakmicu odluke protiv Katara!

Morao je Skaloni da napravi nekoliko konkretnih i taktičkih promena kako bi pokušao da nađe pravu formulu. Užasnog Saraviju na desnom boku odmenio je Kasko, Roberto Pereira je uskočio umesto Gvida Rodrigeza, pa se Đovani Lo Selso pomerio više u sredinu gde je bio partner Paredesu, na suprotnom boku Anhela di Mariju zamenio je Rodrigo de Paul, dok je Lautaro Martinez počeo ispred Serhija Aguera.

I pored toga Argentina je pokazala igru bez ikakve suštine, energije ili reda. Odbrana Paragvaja je za Mesija, Lautara, kasnije i Aguera bila kao potporni zid koji ne može da bude srušen. Čak je i kazneni udarac koji je Mesi pretvorio u gol došao tek posle intervencije iz VAR sobe, kada je arbitar Vilton Sampajo pregledao snimak i konstatovao da je Ivan Piris igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Argentina je u tom drugom poluvremenu još i pokazala nešto. Prvi deo susreta delovao je košmarno. Paragvaj je do vođstva došao zahvaljujući dobroj saradnji razigranog Almirona i njegovoj dobroj saradnji s Ričardom Sančezom. Pereira je ispao potpuno naivan, dozvolio je da lopta bez problema dođe do Sančeza, koji je poslao nezaustavljivu otrovnu strelicu pravo u mrežu Argentine. Armani je bio nemoćan, a samo nekoliko trenutaka kasnije i najsrećniji čovek na svetu jer je izbegao čist crveni karton. Iskusni golman je loše iskontrolisao loptu izvan svog kaznenog prostora, što je odlično pročitao Gonzalez, posle čega je usledio kontakt i ceo stadion u Belo Orizonteu bio je siguran da je to kraj za Argentininog čuvara mreže! Ali, dobio je pomilovanje od Sampaja. Da je brazilski sudija izvukao crveni karton, bio bi to verovatno i kraj za i ovako užasnu Argentinu.

Zbog lošeg izdanja u prvih 45 minuta Skaloni je morao ekspresno da reaguje i na teren pošalje Serhija Aguera umesto nevidljivog Pereire. Bio je to korak u pravom smeru. Najbolju šansu na utakmici Argentina je propustila upravo posle kombinacije Aguera i De Paula. Igrao se 66. minut kada je Sitijev napad odlično primirio loptu grudima i prosledio je do svog mlađeg kolege, ali se na putu do radosti isprečila prečka! Bilo je to samo nekoliko trenutaka ranije Gonzalez je loptu s kreča poslao direktno u Armanija, posle čega je Skaloni pokušao dodatno da razdrma ekipu uvođenjem Di Marije umesto Lautara, ali su Gaučosi ostali nedorečeni.

Paragvaj je odoleo i sada će se sve rešiti u okršaju s Katarom zakazanim za nedelju u Porto Alegreu.


ARGENTINA – PARAGVAJ 1:1 (0:1)
/Mesi 57 penal – Sančez 37/

Stadion: Mineirao, Belo Horizonte;
Gledalaca: 38.018;
Sudija: Vilton Sampajo (Brazil).

ARGENTINA (4-4-2): Armani – Kasko, Pecelja, Otamendi, Taljafiko – Pereira (od 46. Aguero), Lo Selso, Paredes, De Paul (od 87. Suarez) – Mesi, Martinez (od 67. Di Marija).

PARAGVAJ: (4-4-1-1): Fernandez – Piris, Gomez, Alonso, Arzamendija – Gonzalez (od 90. Eskobar), Sančez R. Rohas, M. Rohas – Almiron (od 87. Ortiz) – Santander (od 72. Romero).


A, Katar je i u drugom meču grupne faze Kopa Amerika pokazao da je tvrd orah i umalo je šokirao Kolumbiju!

Za to je nedostajalo samo pet minuta hladnokrvnosti, mada teško da bi i to moglo da spreči suvo majstorstvo Hamesa Rodrigeza! Izvesno novi fudbaler Napolija igra kao da se ponovo rodio! Ne samo što je ponovo bio odlučujući faktor utakmice i dirigovao igrom Kafeterosa, već je u minimalnoj pobedi nad Katarom (1:0) prosuo magiju. Jednim podizanjem lopte u maniru najvećih fudbalskih majstora Hames je sasekao kompletnu odbranu Katara i proigrao džokera Karlosa Keiroša Duvana Zapatu, koji je svojim drugim golom na turniru overio Kolumbiji prolaz u nokaut fazu i prvo mesto na tabeli.

Kafeterosi bi sada mogli dodatno da otežaju posao ljutom rivalu Argentini. Ako bi Paragvaj dobio i obezbedio drugo mesto, Argentina bi, pod uslovom da dobije Katar, otišla dalje s trećeg mesta i u četvrtfinalu možda čak išla na Brazil!


KOLUMBIJA – KATAR 1:0 (0:0)
/Zapata 86/

Stadion: Morumbi, Sao Paulo;
Gledalaca: 22.079;
Sudija: Aleksis Erera (Venecuela).

KOLUMBIJA (4-3-3): Ospina – Medina, Mina, D. Sančez, Tesiljo – Kvadrado, Barios, Uribe – Martinez, Rodrigez, Zapata.

KATAR (3-5-1-1): Al Šeb – Al Ravi, Huhi, Salman – Ro-Ro, Al Haidos, Madibo, Hatem, Hasan – Afif – Ali.


KOPA AMERIKA - GRUPNA FAZA

Grupa B

Sreda

Kolumbija – Katar 1:0 (1:0)
/Zapata 86/

Četvrtak

Argentina – Paragvaj 1:1 (0:1)
/Mesi 57 penal – R. Sančez 37/

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara