Partizan - Crvena zvezda 9:8

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.10.18. | 16:48

Odnos pozvanih reprezentativaca u nadolazećoj pauzi

Početak reprezentativne pauze otvorio je temu koju fudbalsku javnost u Srbiji uvek rado zanima - koliko igrača po nacionalnim timovima širom planete imaju beogradski večiti rivali?

Posle temeljnog skeniranja po A selekcijama, ali i mlađim kategorijama, računica je sledeća - Partizan ima devetoricu, a Crvena zvezda osmoricu igrača sa pozivom u džepu. Tu smo računali one koji su ujedno prijavljeni za Superligu Srbije. 

Izabrane vesti

Što se srpskog šampiona tiče, situacija se donekle izmenjala u odnosu na septembarske utakmice u Ligi nacija. Iz Ljutice Bogdana opremu Srbije za susrete protiv Crne Gore i Rumunije obući će Milan Rodić, Nenad Krstičić i debitant Branko Jovičić. U vreme kucanja teksta nije bilo poznato da je Krstičić otpao sa spiska zbog bolesti, kako je naveo selektor Mladen Krstajić.

Kanadski reprezentativac Milan Borjan ovog puta nije se našao na spisku Džona Herdmana pošto je u zajedničkom dogovoru odlučeno da iskusni golman propusti meč protiv Dominike 16. oktobra u Ligi nacija. Razlog tome je želja selektora Herdmana da u nacionalni tim uključi mladog golmana Juventusa Alesandra Bustija i veže ga za kanadski tim, pošto ovaj ima i italijanski pasoš.

Srđan Babić se ovog puta nije se našao na listi Gorana Đorovića u mladoj reprezentaciji Srbije za mečeve protiv Jermenije i Austrije, iako je bio u kombinaciji na prethodnom okupljanju. Opet, na spisku se našao mladi bek Aleksa Terzić.

Rašid Sumaila neće biti u A timu Gane, dok je Ričmond Boaći vraćen u ekipu nakon pauze, a protivnik je Sijera Leone. Miloš Degenek će biti u sastavu Australije za prijateljski susret sa Kuvajtom 15. oktobra, dok će Filip Stojković verovatno ukrstiti koplja u dresu Crne Gore protiv Srbije. Na kraju El Fardu Ben je dobio poziv za susrete kvalifikacija za afrički Kup Nacija protiv Maroka 13. i 16. oktobra.  

Činjenica da je Nemanja R. Miletić dobio naknadni poziv u A reprezentaciju Srbije za gostovanja u Podgorici i Bukureštu znači da Partizan tokom predstojeće dvonedeljne pauze ima osmoricu igrača po raznim selekcijama.

Svetozar Marković i Danilo Pantić su u mladoj reprezentaciji Srbije za duele sa Austrijom i Jermenijom, poslednje u okviru kvalifikacija za EP, Rikardo Gomeš se javio selektoru Zelenortskih Ostrva za dvomeč sa Tanzanijom u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, Goran Zakarić konkuriše za dres BiH za prijateljski susret sa Turskom i duel sa Severnom Irskom u Ligi nacija, dok se Marko Janković, Nebojša Kosović i Aleksandar Šćekić sa Crnom Gorom spremaju za okršaje sa Srbijom i Litvanijom istom takmičenju. Možda im se u budućnosti priključi Nemanja Nikolić, koga želi Ljubiša Tumbaković.

Talentovani ofanzivac crno-belih Jovan Kokir dobio je poziv selektora omladinske reprezentacije Srbije Nenada Sakića za pripremne utakmice protiv Rusije 11. i 13. oktobra. Iako ove sezone još nije odigrao ni minut u prvom timu, on je prijavljen za Superligu, a u dva meča kvalifikacija za Ligu Evrope bio je na klupi. 

Napomena: Zvezdin Miloš Gordić i defanzivac Damjan Daničić su pozvani na spisak Nenada Sakića, ali nisu prijavljeni za prvi tim crveno-belih. Ista je priča sa Bojanom Balažom i Urošem Pavlovićem iz Partizana.

Foto: MN Press, Star Sport


tagovi

Milan BorjanSrđan BabićRašid SumailaFilip StojkovićMilan RodićNenad KrstičićBranko JovičićMiloš DegenekNemanja R. MiletićSvetozar MarkovićDanilo PantićRikardo GomešAleksandar ŠćekićGoran ZakarićMarko JankovićNebojša KosovićNemanja Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara