Partizan pikirao desnog beka Vojvodine, transfer pod jednim uslovom

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.01.20. | 07:56

Otvorena dilema na poziciji desnog beka u Humskoj...

Letos se razmišljalo o Martinu Milecu iz Maribora, ove zime o Eriku Boaćiju iz ljubljanske Olimpije, ali je sva prilika da će Partizan novog desnog beka morati da potraži na domaćem tržištu. Ako ga uopšte bude dovodio.

Slovenac iz Ljudskog vrta bi narušio već postojeću kvotu stranaca, fudbaler iz Gane osim tog ima ograničavajući faktor u vidu cene (na „Stožicama za njega i štopera Franka Makija Banjaka navodno tražili 1.000.000 evra), zbog čega su u Partizanu promenili kurs i fokusirali se na fudbalere iz Superlige. Odatle im se, prema saznanjima MOZZART Sporta, najviše dopada Aranđel Stojković.

Izabrane vesti

U pitanju je prvotimac Vojvodine, standardan u ekipi Nenada Lalatovića, u finišu jeseni zaslužan i za golove Novosađana (protiv Mačve i Napretka asisatirao, protiv Rada pogodio), te ispunjava neke uslove da se preseli u Humsku. Povoljna okolnost za osvajača kupa je u činjenici da 25-godišnjem Stojkoviću na leto ističe ugovor, te može nesmetano da pregovara sa drugim klubovima. Samim tim i obeštećenje bi bilo prihvatljivo za čelnike Parnog valjka.

Mada, na crno-beloj strani Topčiderskog brda još nema zvanične potvrde „kupujemo novog desnog beka“. Razlog prvi: na adresu Nemanje Miletića, iako je pred kraj 2019. jedini iz aktuelnog sastava dobio zeleno svetlo za odlazak, nije stigla ponuda koja bi zadovoljila i njega i klub. Razlog drugi: na početku priprema Aleksandar Lutovac je zaveden kao desni bek. Što se uklapa u najavu trenera Miloševića da će bivšeg kapitena Rada prekomandovati u odbranu, tako da se odlazak planirane alternative, Periše Pešukića, u Budućnost, ne bi osetio.

Tek u slučaju da Miletić do kraja januara napusti Partizan, klub bi aktivirao opciju novog desnog beka i pokušao da dovede Aranđela Stojkovića.

Bio bi to, na neki način, povratak Stojkovića među crno-bele. Karijeru je počeo da gradi u mlađim kategorijama Teleoptika, kasnije je bio član BSK Borče, OFK Beograda i subotičkog Spartaka, pre nego što je leta 2018. prešao na stadion „Karađorđe“ i za Vošu odigrao 49 utakmica, dao četiri i namesito dva gola.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara