"Nikola Leković (levo) i Lazar Ćirković"
"Nikola Leković (levo) i Lazar Ćirković"

Partizan pred Bilbao: Bez Saleta, Leković levi bek, Petrović u vezi, možemo do pobede

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.10.15. | 13:05

"Gledaćemo da osvojimo tri, u krajnjem slučaju, zadovoljićemo se i jednim bodom", kaže Ljubinko Drulović

Nikola Leković (levo) i Lazar Ćirković

Veliki problemi i velika šansa. Ophrvan kadrovskim nevoljama Partizan ulazi u utakmicu koja može da mu donese proleće u Evropi. Možda ne matematički, ali praktično bi pobeda nad Atletik Bilbaom približila crno-bele ostvarenju decenijskog sna, da prezime na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Pred duel u Humskoj (četvrtak, 19 časova, RTS) novi trener Ljubinko Drulović prinuđen je da prebrojava povređene i uporedo sa smišljanjem taktike očekuje povratnu informaciju iz lekarskog tima na koga sve može da računa. Sigurno neće igrati na poslednjem meču povređeni Darko Brašanac i Marko Jevtović, isključeni u Augzburgu Aleksandar Subić, ali tu se ne završava spisak odsutnih.
"Saša Ilić je van stroja, a tokom dana videćemo da li mogu da računam na Gregora Balažica, Abubakara Oumarua i Stefana Babovića, koji su bili odsutni minulih sedmica", poručio je Drulović.

Činjenica da mora da "krpi" tim traži i iznuđena rešenja, pa će tako doći do promena u srednjem redu. Naročito na pozicijama zadnjih veznih, jednu će verovatno pokriti Saša Lukić, a drugu Nemanja Petrović, koji se vrlo dobro snašao u toj ulozi protiv Javora. A to dalje znači i promenu na levom beku.

"Subić ima crveni, zbog čega je možda Nikola Leković bliži poziciji levog beka. Iskusan je igrač. Verujem i da će Petrović imati funkciju u timu. Nedostaju nam dva važna igrača na sredini terena, mada ukoliko budemo taktički disciplinovani mislim da možemo da se suprotstavimo Bilbau. Ovo je šansa za neke druge momke da pokažu da su pravi".

Kao lideri Grupe L, crno-beli imaju izvanredne šanse da se domognu nokaut faze, ali usled podatka da su petorica prvotimaca "ranjena" i ambicije postaju realnije.
"Kadrovska slika nije onakva kakvu želimo, ali ko god da počne ili uđe s klupe prikazaće se u najboljem svetlu. Verujem i da će navijači podržati  mlade momke. Ako tako bude imamo šanse za pobedu. One u procentima iznose 50:50, a presudiće detalji. Verujem, ipak, da možemo do tri boda. Pobeda bi bila fantastična, a gledamo tabelu i nerešen rezultat bi bio dobar za nas. Gledaćemo da osvojimo tri, u krajnjem slučaju zadovoljićemo se i jednim bodom".

Otkrio je novi strateg Partizana da je u pripremi meča razgovarao i sa bivšim, Zoranom Milinkovićem.
"Taj razgovor je bio dosta koristan za mene, preneo mi je informacije vezane za ekipu, ostavio šest bodova, što je fantastično, međutim, kao veliki klub Partizan ima ambiciju da nastavi da pobeđuje kako bi i na proleće igrao u Evropi".

Za kraju, malo i o Baskima...
"Bilbao je pobeđivao velike španske ekipe, možda ove sezone malo lošije rezultate beleži na strani, možda je menjao igrače, ali je uvek ostajao veran svom sistemu igre. Iako su gosti favoriti, pokušaćemo da iskoristimo njihove slabosti i pobedimo ih", optimista je Ljubinko Drulović.

(FOTO: MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaŠpanijaSaša IlićPrimeraFK PartizanNikola LekovićNemanja PetrovićLiga EvropeAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara