PARTIZAN - TIM ZA MALATIJU: Mali Fića upravlja Parnim valjkom

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.08.19. | 20:45

Prati se Miletićevo stanje, Sadik pre Ožegovića, Asano na klupi...

Partizan je spreman za najveći izazov ovog leta na evrosceni. Spreman da se u pravom svetlu pokaže svojoj publici i dođe do pravog rezultata u prvoj utakmici trećeg kola Lige Evrope protiv turske Malatije (četvrtak 21.00).

Savo Milošević nema previše dilema za ovaj meč, sve neizvesnosti su uglavnom vezane isključivo za fizičko stanje igrača, a onda najveća se tiče desnog beka Nemanje Miletića. Defanzivac reprezentativnog kalibra trenirao je danas sa ekipom, pa se stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Parnog valjka za ovaj meč. Njegovo stanje će se pratiti večeras i tokom sutrašnjeg dana, ali verujemo da će na kraju preovladati ogromna volja igrača da se nađe na terenu. U slučaju da se problemi sa povredom ponovo pojave, spreman da iskoči na veliku scenu biće Periša Pešukić.

Izabrane vesti

Na veliko zadovoljstvo Partizanovo publike, mesto u startnoj postavi zaslužio je supertalentovani Filip Stevanović, koji će biti u prilici da odmeri snage i sa iskusnim internacionalcima iz redova Malatije. Mladi krilni vezista oduševio je načinom na koji je igrao prvo protiv Konahsa, a potom i protiv Mačve, pa je Milošević odlučio da ga gurne u vatru i protiv turskog kluba.

Umar Sadik je probio led protiv Šapčana, pa se u Humskoj nadaju da bi to mogao da učini i u Evropi. Dobio je poverenje pre Ognjena Ožegovića, koji bi na teren mogao u nastavku, samo je pitanje u kom trenutku. Ako se Nigerijac ne bude snašao protiv odbrane Malatije, Milošević bi ubrzo u drugom poluvremenu mogao da posegne za izmenom u samom špicu napada.

Zacementirana mesta u startnoj postavi imaju golman Stojković, štoperski tandem Ostojić-Pavlović, par zadnjih veznih Zdjelar-Šćekić, kao i dva člana ofanzivne trojke, Tošić kao desno krilo i Suma u centrali. Urošević se svojim zapaženim partijama s početka sezone izborio da i u ovom meču ima prednost u odnosu na Brežančića, pa je izvesno da ćemo njega gledati kako dejstvuje po levoj aut linii osvajača Kupa Srbije.

Takuma Asano je već na prvim treninzima nagovestio da bi mogao da bude više nego značajno pojačanje crno-belih u ovoj sezoni. Spreman je odmah uleti u vatru, ali Milošević neće preterano žuriti. Brzonogi Japanac će meč početi sa klupe za rezervne igrače i dobiti šansu da se predstavi Partizanovoj publici u drugom poluvremenu. Najveći kvalitet doskorašnjeg igrača Arsenala je to što može da bude upotrebljen na više pozicija u navali. Najbolje se snalazi u ulozi drugog napadača, a zbog svoje brzine može da zaigra i kao levo krilo, što će Miloševiću pružiti različite mogućnosti.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara