"Vulićević, Živković, Božinov, Fabrisio i Ostojić "
"Vulićević, Živković, Božinov, Fabrisio i Ostojić "

Partizanova januarska čistka: Sedmorica sigurno „lete“

Vreme čitanja: 4min | čet. 12.11.15. | 20:15

Parnom valjku u predstojećem prelaznom roku sledi kompletan remont

Vulićević, Živković, Božinov, Fabrisio i Ostojić Kompletan remont. Ako je suditi na osnovu svega viđenog tokom jesenje sezone, kao i razgovora poslednjih dana vođenih u Humskoj 1, zimski prelazni rok u Partizanu će biti jednako uzbudljiv kad je reč o dolascima, ali i pomeranjima u suprotnom smeru, te sve ukazuje da će u januaru među crno-belima da radi - metla!

Spisak igrača koji nisu zadovoljili kriterijume stručnog štaba i rukovodilaca je već sad podugačak i mada ne postoji klasična transfer lista jasno je da će Parni valjak da pretrpi ozbiljne promene. To se naročito odnosi na poslednju liniju tima, koja ove jeseni „briljira“ u rušenju negativnih rekorda, a veliki broj primljenih golova i panične reakcije navele su ljude koji brinu o sportskom sektoru, pre svih Ivicu Ilieva, na radikalan rez. Prvi fudbaler iz defanzive, označen kao nedovoljno dobar za Partizan, je Fabrisio Dornelas. Brazilac je naročito na početku iritirao navijače, grešio u procenama, unosio nervozu među saigrače i bez obzira što se u međuvremenu popravio i igra redovno to mu neće biti dovoljno da ostane u Srbiji. Traži se model rastanka, verovatno će biti u pitanju sporazumni raskid saradnje o jednogodišnoj pozajmici, pa će se štoper vratiti u drugoligaš Bragantino. Naravno, ako u preostalih šest utakmica do pauze fudbalski ne vaskrsne.

Izabrane vesti

Prema našim sazanjima, u Partizanu ozbiljno razmišljaju da na isti način okončaju još jednu pozajmicu, jer se Nikola Leković za tri meseca, koliko je prošlo od dolaska iz Lehije, nije proslavio na poziciji levog beka. Kako sad stvari stoje mogao bi tokom zime da se vrati u Poljsku, a na njegovom mestu klub planira da forsira Aleksandra Subića, jednog od retkih igrača angažovanih letos, koji je doneo kakav-takav boljitak.

Od startera protiv Bilbaa mnogi neće biti i u Humskoj na prolećeIz Partizana će, izvesno, otići i Ivan Bandalovski. Prvo, zbog toga što je izgubio mesto u ekipi, a čak i kad se u njoj pojavi ne igra ni približno kao Miroslav Vulićević, a zatim što je i njemu jasno da u ovom timu nema mesta. Povremeni bugarski reprezentativac još je letos tražio da napusti klub, tad u toj nameri nije uspeo, ali će se na zimu i sami crno-beli postarati da mu pronaću sredinu, kako bi - između ostalog - rasteretili svoj budžet.

Spisak odbrambenih igrača kojima, kako se to obično u ovakvim prlikama sroči, „klub neće praviti probleme da promene sredinu“, kompletiraće Miloš Ostojić i Lazar Ćirković, koji se u ono malo utakmica na kojima su dobijali šansu istu nisu koristili. Umesto njih Partizan će angažovati najmanje dvojicu novih štopera, od kojih je jedan Marko Jovanović iz Voždovca.

Status nedodirljivog u poslednjoj liniji ima desni bek Miroslav Vulićević, u koga Partizan ima poverenja, shvatajući da je pad forme posledica činjenice da je prvih šest meseci 2015. bio van terena, zbog povrede.

Što se tiče veznog reda, o statusu kapitena Saše Ilića, njegovog zamenika Stefana Babovića, zatim zadnjeg veznog Marka Jevtovića i krila Alena Stevanovića neće se raspravljati, jer u njima i Ljubinko Drulović i Ivica Iliev vide oslonac za nastavak sezone, ali su ostali „na ledu“. Iz te grupe valja izuzeti mlade snage poput Saše Lukića, Nemanje Glavčića, Marka Golubovića i letošnjeg novajlije Nebojše Kosovića, označenih kao budućnost kluba, dok će preostali morati da se snalaze. Tu spadaju Ivan Petrović i Predrag Luka, koji ionako treniraju odvojeno od ekipe i na zimu će potražiti novu sredinu, a iznenađujuće je da u Partizanovim planovima na duge staze nema Darka Brašanca, jer posle dobrih igara pre povrede klub planira da ga proda i tim transferom izvuče neku dobit, kao ni Petra Grbića, koji se posle dugotrajnog „hlađenja“ nedavno vratio na teren. Neizvesno je šta će biti i sa Nikolom Ninkovićem, koji čas igra, čas ga nema ni u 18, a činjenica da mu ne leto ističe ugovor ostavlja mu mogućnost da već sad potpiše za neki drugi klub.

Bandalovski može da traži klub, Šaponjić je neizvestanU napadu je siguran samo Abubakar Oumaru. Bilo da igra u Srbiji ili Evropi, Kamerunac je uglavnom bio na dovoljno visokom nivou i njegova konstantnost zadovoljila je kriterijume struke. Ostali imaju tačno šest utakmica da ubede Ljubinka Drulovića da i oni zaslužuju crno-beli dres. Doduše, neki imaju i objektivan problem, jer na primer Nikoli Trujiću, iz nekog čudnog razloga, ni Zoran Milinković ranije, ni Drulovć sad ne daju previše minuta, u neke poput Ivana Šaponjića treneri nemaju previše poverenja, dok je najveća misterija Valeri Božinov. Crno-beli objektivno nisu impresionirani učinkom bugarskog napadača, pre svega u Evropi, ali su zbog činjenice da je u Srbiji dao sedam golova spremni da mu pruže još jednu šansu.

Tokom predstojećeg prelaznog roka Partizan će pokušati da angažuje golmana Vladimira Stojkovića i u tom slučaju neizvesno je šta će biti sa Živkom Živkovićem i(li) Filipom Kljajićem, u planu su najmanje dva štopera, bar jedan zadnji vezni (možda Mohamed Kamara) i napadač, a ključna će biti potraga za fudbalerom koji igra na mestu desnokrilnog veziste, jer bez obzira što se u Humskoj 1 nadaju da će Andrija Živković ostati njihov do leta, jasno je da od juna na najboljeg igrača neće moći da računaju, pa će morati da mu traže zamenu.

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

Valeri BožinovSuperligaSrbijaPredrag LukaFK PartizanNikola TrujićNikola LekovićMiloš OstojićLazar ĆirkovićIvan ŠaponjićIvan PetrovićIvan BandalovskiFabrisio Silva DornelasDarko Brašanac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara