Veljko Paunović ©Reuters
Veljko Paunović ©Reuters

Paunov Reding ponovo gazi, Barnsli nastavlja da sanja o Premijer ligi, Norič će teško neko zaustaviti (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 06.03.21. | 18:09

Treća vezana pobeda ekipe sa Madejski stadiona bez primljenog gola, sastav iz Južnog Jorkšira vezao i sedmu pobedu, Kanarinci na dobrom putu da se ekspresno vrate u elitu

Pronašao je Veljko Paunović ponovo dobitnu kombinaciju, ekipa Redinga je vezala i treći trijumf u Čempionšipu. U okviru 35. kola je u Berkširu savladan Šefild Venzdej, koji će naredne sezone po svemu sudeći igrati u trećem rangu (3:0). Olakšao je posao Rojalsima Julijan Borner, kada je u 29. minutu skrivio penal i tom prilikom zaradio isključenje, pa su Sove pretrpele i šesti vezani poraz i sede na pretposlednjem mestu na tabeli.

Reding je trijumfom zadržao petu poziciju na tabeli, Paunovićeva ekipa ima 60 bodova, šest manje od drugoplasiranog Votforda i četiri više od sedmoplasiranog Bornmuta. Dominirali su izabranici srpskog stručnjaka i dok je brojčano stanje na terenu bilo jednako, ali Borner je domaćinu učinio uslugu.

Izabrane vesti

Srušio je nemački defanzivac Georga Puškaša u svom kaznenom prostoru i to kao poslednji igrač odbrane, pa su Rojalsi dobili penal i igrača više. Loptu je na kreč stavio Mikael Olize, bio je siguran i domaćin je stigao do prednosti. Do odmora nije bilo promene rezultata, a sve je postalo jasno na Madejski stadionu u 65. minutu, kada je sjajni Lukas Žoao postigao svoj 18. gol u sezoni.

Tačku na susret Redinga i Šefilda stavio je Jiadom u 88. minutu.


Barnsli je pravi hit Čempionšipa, ovoga puta je sastav iz Južnog Jorkšira bio bolji od Birmingema (1:0). Trijumf je Kolijersima obezbedio skok na šesto mesto na tabeli, izabranici Valerijena Ismaela su uspeli da upišu i sedmi trijumf u nizu.

Američki napadač Deril Dajk je najzaslužniji za novu pobedu, kako je na asistenciju Morisa u 49. minutu pronašao put do mreže rivala. Bio je to pravi projektil fudbalera domaće ekipe, šutirao je sa ivice kaznenog prostira u bliži ugao, ali golman Birmingema nije imao šansu.

Barnsli je poslednji put u elitnom rangu igrao 1998. godine, a od tada gotovo da nije imao pravu priliku da se vrati u elitu, minulu sezonu je okončao na čak 21. mestu na tabeli i jedva je opstao u Čempionšipu.


Dok Barnsli sanja o povratku u najviši rang, Norič se sprema da se ekspresno vrati u Premijer ligu. Ekipa Danijela Farkea je na krilima Temua Pukija takođe vezala sedmu pobedu u prvenstvu i trenutno sedi na čelu tabele sa 10 bodova više od drugoplasiranog Votforda. Ovoga puta je oružje pred Kanaricima položila ekipa Lutona (3:0).

Totalna dominacija domaćina na Kerou roudu, bez većih problema je pretvorena u tri boda. Puki je već u 12. minutu načeo mrežu rivala, da bi u finišu prvog poluvremena i duplirao prednost svoje ekipe i tako došao do svog 20. pogotka u sezoni. Sve je postalo jasno u 73. minutu, kada je Tod Kantvel povosio na 3:0.


ČEMPIONŠIP – 35. KOLO

Petak

Hadersfild - Kardif 0:0

Subota

Votford - Notingem 1:0 (1:0)

/Masina 17/

Barnsli - Birmingem 1:0 (0:0)

/Dajk 49/

Bristol Siti - KPR 0:2 (0:2)

/Čer 11, Diki 22/

Koventri - Derbi 1:0 (1:0)

/Biamu 11/

Milvol - Blekbern 0:2 (0:1)

/Dek 16, Galager 75/

Norič - Luton 3:0 (2:0)

/Puki 12, 43, Kantvel 73/

Preston - Bornmut 1:1 (0:1)

/Džonson 70 - Danjuma 37/

Reding - Šefild V. 3:0 (1:0)

/Olize 30 p, Žoao 65, Jiadom 88 - Borner 29 c.k./

Stouk - Vikomb 2:0 (0:0)

/Nortington Dejvis 64, Sutar 69/

Svonsi - Midlzbro 2:1 (1:0)

/Aju 40, 90+7 p - Morsi 90+1/

Odloženo

Brentford - Roteram

***kvote su podložne promenama



tagovi

Tod KantvelTemu PukiŽoao LukasVeljko PaunovićValerijen IsmaelDanijel Farke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara