Penal rulet stao na crveno: Čile je u polufinalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 29.06.19. | 09:09

Sančez odveo Crvene među četiri najbolja

Majstori za belu tačku! Dva puta su u poslednjih pet godina Čileanci osvajali Kup Amerike pobedama na penale u finalu, uz samo jedan promašen šut iz ukupno devet pokušaja, a sinoć su još jednom demonstrirali da sa 11 metara gađaju kao da imaju snajpere u nogama.

Kolumbija nije izdržala pritisak i izbačena je sa Kupa Amerike šutiranjem jedanaesteraca (5:4) posle 0:0 u 120 minuta igre.

Izabrane vesti

Čile se plasirao u polufinale a sa kim će se boriti za finale znaće posle današnjeg okršaja Urugvaja i Perua (21.00). Drugi polufinalni par čine Brazil i Argentina u pravom južnoameričkom Superklasiku.

Zaslužili su Čileanci da prođu dalje. Crveni su potpuno kontrolisali utakmicu protiv Kolumbije, koju je golman Ospina u nekoliko navrata spasao da ne ispadne pre jedanaesteraca.

Imali su puleni Rejnalda Ruede i više udaraca na gol i bili su generalno bolji na terenu, međutim, Kolumbija je uspela da odvede meč do penala, gde je pala u poslednjoj seriji.

U prve četiri serije precizni su bili Rodrigez, Kardona, Kvadrado i Mina za Kolumbiju, a Vidal, Vargas, Pulgar i Aranguiz za Čile. I onda odluka. Defanzivac Vilijam Tesiljo promašio je ceo gol, a Aleksis Sančez je bio neumoljiv i Čile je prošao dalje.

Šampionski trofej je i dalje u rukama Crvenih i planiraju da se s njim vrate u domovinu.

Foto: Reuters

KUP AMERIKE - četvrtfinale

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara