Piksi potvrdio: Samardžić će igrati za Srbiju

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.09.22. | 12:14

Selektor otkrio da će Udinezeov vezista obući dres Orlova

Odličnim igrama u dresu Udinezea mladi vezista Lazar Samardžić je skrenuo pažnju na sebe. Momak srpskog porekla rođen u Berlinu je prošao sve mlađe selekcije Nemačke a našao se i na poslednjem spisku njihove mlade reprezentacije.

Iako je odranije isticao želju da zaigra za A tim Srbije, poziv nije stizao. Ali njegove igre nisu promakle srpskom selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju koji je danas otvoreno i konkretno objasnio situaciju sa Samardžićem. Srbija računa na njega. Ali tek posle Katara...

Izabrane vesti

“Bio sam u Milanu da gledam utakmicu između Rosonera i Udinezea. Ne da bih gledao Krunića, već da bih video Samardžića. Imali smo telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio koje su nam namere i želje, a koliko sam primetio u tom razgovoru, kod njega nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Opredeljen je da igra za Srbiju. Dogovor je da debituje u narednom kvalifikacionom ciklusu, od marta. Naravmo, ako bude igrao dobro i nastavio da se dokazuje...”, rekao je danas strateg Orlova.

Potom je detaljno objasnio kako vidi 20-godišnjeg vezistu i šta su njegovi kvaliteti.

"On je član Udinezea, igra u jednoj od najjačih liga. Igrač je koji poseduje potencijal. Prošao je mlađe selekcije Nemačke. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio, ne samo u ovoj utakmici, već duži period, te njegove igre i anticipacije u igri, zaista zaslužuje pažnju. Ofanzivni je igrač koji voli da ima loptu u nogama, vrlo je mlad, njegovo godište je takvo da je tek na početku fudbalske karijere. Nema tu velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove i šta ja znam. Važno je da budu zdravi i da su opredeljeni da igraju za Srbiju. Treba misliti i o budućnosti, jer smo ostajali bez nekih igrača, jer smo verovatno bili nemarni. Ja ne želim da pravim neke greške u startu. Na meni je da uputim poziv, da pokažem da nam je stalo, a da oni odluče sutra za koga će. Ali mislim da tu neće biti problema".

Potom je objasnio i pozive debitantima Sđanu Babiću i Stefanu Mitroviću za predstojeće mečeve u Ligi nacija.

“Trebalo je da bude trojica debitanata, ali za sada su ih dvojica. To su igrači koji imaju potencijal i talenat. Babić je na poziciji na kojoj igra, kapiten svog tima, bio je član šampionske generacije omaldinaca na Novom Zelandu. Moja želja je da ga vidim uživo i kako to izgleda na terenu. Ima talenat, a njegove konstantne igre u Primeri zaslužuju svaku pažnju”.

Što se Mitrovića iz Crvene zvezde tiče…

"Stefan Mitrović je igrač koji predstavlja budućnost srpskog fudbala. Još je mlad, ali njegove karakteristike meni izgledaju odlično. Ima brzinu i hrabrost da situacije “jedan na jedan” rešava sa autoritetom. Postojala je mogućnost da bira između dve zemlje, a moja procena i mojih saradnika je bila da su to igrači koji treba da igraju za Srbiju, svoju zemlju, svoju otadžbinu”.


tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022Lazar SamardžićSrđan BabićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara