"Voždovac ubedljiv protiv Voše"
"Voždovac ubedljiv protiv Voše"

Planićevo isključenje i debakl koji je Vošu izbacio iz šampionske trke, Voždovac na dva koraka od plej-ofa

Vreme čitanja: 2min | sub. 01.04.17. | 18:51

Rad savladao Borac, Radnik prekinuo crnu seriju protiv Bačke

Voždovac ubedljiv protiv VošeDevet je još kola ostalo do kraja sezone, ali u prvenstvu kakvo je srpsko malo je verovatno da će Vojvodina u nastavku sezone uspeti da makar izađe na crtu beogradskim večitim rivalima u šampionskoj trci. Jer u 28. kolu Superlige isključenje Bogdana Planića uslovilo je poraz Voše od 1:4 na krovu tržnog centra i promovisalo Voždovac u ozbiljnog kandidata za mesto u plej-ofu.

Kobna četiri minuta odlučila su utakmicu, jer sve interesantno pre toga dešavalo se pred golom domaćeg tima, ali Novosađani nisu umeli da materijaluzuju inicijalnu dominaciju. I onda 33. minut i direktan crveni karton za Bogdana Planića zbog prekršaja sa pozicije poslednjeg igrača odbrane.

Izabrane vesti

Da sve bude još gore, već u sledećem minutu Nemanja Nikolić iz slobodnog udarca gađa same rašlje gole Emila Rockova. Voša u nokdaunu, Voždovac nadahnut. Nisu se gosti ni osvestili, a još jedna lopta završila je u njihovoj mreži. Ognjen Krasić je bio egzekutor.

Očekivano, trebalo je Novosađanima vremena da se osveste, ali da to nije tim koji odustaje videlo se u 73. minutu kada je Nikola Trujić brzu kontru završio pogotkom za 1:2. Sa igračem manje ipak, Voša nije izdržala. Đuro Zec joj je presudio u 85. minutu, da bi Stefan Dražić u nadoknadi sipao šlag na tortu, pa Vojvodina sada ima čak 16 bodova manje od Zvezde što je, bez obzira na podelu bodova pred plej-of, zaista ogroman zaostatak u neujednačenom šampinatu kakva je Superliga.

U donjem domu, Vladimir Rodić je Radu doneo minimalac protiv Borca u Čačku, a istim rezultatom je i Radnik savladao Bačku i prekinuo crnu seriju od pet uzastopnih poraza. Što je najbitnije - u sudaru sa direktnim rivalom u borbi za opstanak. Strelac je bio Miloš Trifunović, pa su Radnik i Bačka sada poravnati na koti od 24 boda. Novi Pazar je sakupio 20.

Superliga, 28. kolo:

Metalac - Čukarički 0:3 (0:2)
/Ožegović 3pen, 10, Zorić 66/

Subota:

Crvena zvezda - Spartak 2:1 (1:0)
/Vujaklija 2, 58 - Ivanović 54/

Radnik - Bačka 1:0 (1:0)
/Trifunović 36/

Voždovac - Vojvodina 4:1 (2:0)
/Nikolić 34, Krasić 36, Zec 85, Dražić 91 - Trujić 73/

Borac - Rad 0:1 (0:1)
/Rodić 35/

18.00: Napredak - Novi Pazar
18.00: Mladost - Javor
18.30: Radnički Niš - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

fk voždovacVojvodinaVladimir RodićSuperligaSrbijaRadnikRadOgnjen KrasićNikola TrujićNemanja NikolićMiloš TrifunovićĐuro ZecBorac ČačakBogdan PlanićBačka Palanka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara