Dragan Antić
Dragan Antić

PLS: Recko može sve! Za dva meseca uveo Radnički u Evropu, a Dinamo u Superligu

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.05.18. | 19:27

Fešta u Vranju, ispali Piroćanci

Dva debitanta u Superligi! Tačno 67 godina od osnivanja Proleter iz Novog Sada će ugledati elitnu pozornicu, a danas mu se pridružio i Dinamo iz Vranja, ostarivši najveći uspeh u 71-godišnjoj klupskoj istoriji. Tim sa juga države je odigrao 1:1 sa Novim Pazarom i kolo pre kraja Prve lige Srbije matematički potvrdio plasman u viši rang.

Domaćinu je na stadionu „Jumko“ bio dovoljan bod i osvojio je taman toliko koliko mu je bilo potrebno. Strelac gola za veliko slavlje lokalne publike, pred krcatim tribinama, odakle su štimung davali truibači, bio je Lazar Ranđelović u 28. minutu, poništivši tako vođstvo Pazaraca iz 13. minuta, preko Irfana Vusljanina.

Izabrane vesti

Veći deo prvenstva na klupi Dinama sedeo je Dragan Antić, ujedno i predsednik kluba, koji je pred kraj sezone ostvario transfer u Radnički, pomogao Nišlijama da obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope, a onda se vratio u Vranje. U međuvremenu  ga je menjao Radmilo Ivanović, da bi popularnI Recko samo završio posao i tako u istoj takmičarskoj godini napravio istorijske rezultate sa dva kluba. Čudo neveđeno u fudbalskoj Srbiji.

Osim plasmana Dinama u Superligu, u pretposlednjem kolu rešena je i preostala dilema, pošto je u Srpsku ligu ispao Radnički iz Pirota. Tim trenera Gorana Lazarevića odigrao je samo 0:0 protiv Inđije na svom stadionu i tako propustio priliku da pritisne užičku Slobodu, koja uoči poslednje runde ima šest bodova više i tako je sačuvala status.

Podsećamo da su iz Prve lige ranije ispali Jagodina, ČSK Pivara i Temnić, a da su im se danas pridružili Piroćanci.

PRVA LIGA SRBIJE - 29. KOLO

Subota

ČSK Pivara - TSK 0:3 (0:0)

Metalac - Jagodina 1:0 (0:0)

Budućnost - Sinđelić 0:3 (0:1)

Dinamo - Novi Pazar 1:1 (1:1)
/Ranđelović 28 - Vusljanin 13/

Bežanija - Radnički 1923 3:2 (1:1)

Proleter - Teleoptik 2:0 (0:0)

Radnički Pirot - Inđija 0:0

Temnić - Sloboda 0:0

TABELA:

FOTO: Star sport


tagovi

Dragan Antićdragan antić recko

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara