Poketino dobio i džokera za Mančester Siti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.19. | 15:10

Totenhem blista na novom stadionu

Treći meč na novom stadionu – treća pobeda!

Totenhemu je svanulo otkako je sa Vemblija prešao na svoj supermoderni stadion. Posle pobeda nad Kristal Palasom i Mančester Sitijem, danas je pao i Hadersfild. Poketinove rezerve su pregazile slabašnog fenjeraša sa 4:0 i dodatno podigle moral ekipe uoči dva mnogo teška gostovanja Mančester Sitiju.

Izabrane vesti

Ono što se često navodilo kao rak rana Totenhema, danas je bila prednost – duža klupa. Poketino je u odnosu na meč sa Sitijem izveo tim sa čak sedam promena. U prvoj postavi su ostali samo Loris, Fertongen, Eriksen i Sisoko. Šansu su dobili rezervisti Voker Piters, Fojt, Dejvis, Vanjama, Lukas Moura, Ljorente... I uzvratili na Poketinovo poverenje na pravi način. Pre svih Lukas Moura koji je upisao het-trik.

Istina, rival je bio najslabiji mogući u Premijer ligi, ali je isto tako ovo bio bitan meč za Spurse jer su osvojili tri neophodna boda u borbi za Ligu šampiona i zadržali prednost u odnosu na Arsenal i Junajted.

A Poketino je dobio i opciju o kojoj će morati ozbiljno da razmisli pred revanš sa Sitijem u Ligi šampiona u sredu, a potom i prvenstveno gostovanje na Etihadu u subotu. Lukas Moura je sjajno iskoristio šansu i sa tri gola se preporučio kao ozbiljno rešenje za tim koji će na Etihadu braniti 1:0 iz prvog meča, ali će morat i da napada. U odsustvu povređenog Kejna, Moura bi mogao da bude Poketinov džoker iz rukava.

Doduše, danas je Hadersfild načeo Viktor Vanjama. Kenijcu nije u opisu posla da postiže golove, ali je to uradio jako lepo u 24. minutu kada je na asistenciju Ljorentea iazašao pred golmana, predriblao golmana i šutnuo loptu u gol. A onda Moura! U 27. minutu beži odbrani Terijera, sjajno se namešta na šut iskosa i šalje projektil u suprotan ugao. U 87. minutu se opet sjajno kretao i ispratio dodavanje Eriksena. Dva kontakta sa loptom su mu bila dovoljna za drugi gol. A onda u nadoknadi vremena još jedan gol. Preslikan kao prvi, s tim što je ovoga puta zavario loptu pod prečku.

Poketino nije mogao da zamisli bolji scenario u utakmici u kojoj je želeo da odmori igrače. I dobio je Mouru kao ozbiljnu opciju uz Sona za revanš u kojem će napasti istorijsko polufinale Lige šampiona za londonski klub.

Mančester Siti ima još jedan razlog da strepi...

ENGLESKA 1 - 34. kolo

Petak
Lester - Njukasl 0:1 (0:1)
/A. Perez 32/

Subota
Totenhem - Hadersfild 4:0 (2:0)
/Vanjama 24, Moura 27, 87, 90+3/

Barnli – Kardif  2:0 (1:0)
/Vud 31, Vud 92/

Brajton – Bornmut  0:5 (0:1)
/Gosling 33, Frejzer 54, Bruks 74, Vilson 81, Stanislav 92/

Fulam - Everton  2:0 (0:0)
/Kerni 46, Babel 69/

Sautempton – Vulverhempton  3:1 (2:1)
/Redmond 2, 30, Long 71 – Boli 28/

Nedelja
15.05: (9,50) Kristal Palas (5,30) Mančester Siti (1,32)
17.30: (1,60) Liverpul (4,00) Čelsi (5,70)

Ponedeljak
21.00: (3,35) Votford (3,45) Arsenal (2,15)

*** kvote su podložne promenama

(FOTO: reuters)


tagovi

Lukas MouraViktor Vanjama

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara