Poništen tender – ništa od nacionalnog stadiona

Vreme čitanja: 1min | pon. 01.06.20. | 17:36

Vlada Srbije, piše portal Insajder, posle krize izazvane korona virusom odustala od izgradnje objekta

Velika želja Fudbalskog saveza Srbije da državni tim dobije stadion na kome će igrati reprezentacija moraće da sačeka neka srećnija vremena. Prema saznanjima portala Insajder tender za izradu dokumentacije za dizajn novog stadiona je poništen, potvrđeno je tom sajtu u kancelariji UNDP-a koja je trebalo da tender sprovede u delo.

Kako navodi Insajder, Vlada Srbije je obavestila kancelariju Programa ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) da zbog krize izazvane virusom kovid-19 nije u mogućnosti da preuzima nove financijske obaveze.

Izabrane vesti

Tender za prikupljanje ponuda za izradu Tehničke dokumentacije za igradnju novog stadiona je inače raspisan 25. oktobra 2019, a pre toga je Vlada u junu formirala i Radnu grupu za praćenje realizacije projekta o kome se priča još otkako je Tomislav Karadžić bio prvi čovek Fudbalskog saveza Srbije.

Prema rečima ministra finansija Siniše Malog, inače i zamenika predsednika pomenute Radne grupe, izradnja nacionalnog stadiona zahtevala bi i ulaganje od 250.000.000 evra. Novac bi se sakupio zaduživanjem, sada se od toga odustalo.

Ostaje sada pitanje da li ovo pomeranje rokova – ili definitivno odustajanje? – znači i da se Srbija povlači iz kandidature za organizaciju Evropskog prvenstva 2028. i Mundijala 2030. Podsetimo, planirano je da zajedničku kandidaturu podnesu Rumunija, Bugarska, Grčka i Srbija.

(Foto: ©Starsport)


tagovi

FSSFudbalski savez SrbijeNacionalni stadion

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara