Mikola Balakin
Mikola Balakin

Portugalac sudi Partizanu, a Ukrajinac Čukaričkom

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.07.19. | 08:23

Balakin dobro poznat srpskim klubovima

Odredila je Evropska fudbalska unija sudije za revanš mečeve drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Portugalcu Godinju dodeljen je duel između Partizana i Konahsa, dok će Ukrajinac Balakin voditi meč između Čukaričkog i Moldea.

Portugalac Luis Miguel Godinjo iako ima 34 godine, prilično je neiskusan arbitar za evropske kupove. Uglavnom je do sada vodio mečeve mlađih kategorija reprezentacija, gde je četiri puta delio pravdu na susretima srpske selekcije do 17 godina. Od te četiri utakmice, Orlići su tri dobili.

Izabrane vesti

Partizan pred revanš ima prednost od 1:0, stečenu u prvom duelu u Velsu.

Ukrajinac Mikola Balakin ima 30 godina, spada u grupu najmlađih evropskih sudija, a dodeljen mu je vrlo neizvestan revanš između Čukaričkog i Moldea. Prvi duel u Norveškoj završen je bez golova.

Balakin, ipak, ima iskustvo sa srpskim klubovima, pošto je pre godinu dana sudio utakmicu Spartaks Jurmala – Crvena zvezda u Letoniji, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je završena bez pogodaka. Takođe, bio je glavni arbitar na utakmici Inter Baku – Mladost Lučani u kvalifikacijama za Ligu Evrope, koju je tim iz Azerbejdžana dobio sa 2:0.

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara