Poslednje jesenje kolo: TSC naplatio dug Vojvodini, Zmajevi izleteli iz ivanjičke magle, Proleter našao izlaz iz mraka

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.12.19. | 17:02

Novosađani posle pet poraza u ligi srušili Brđane

Na sjajan način je TSC otvorio svoju debitantsku polusezonu u eliti, a na jednako blistav način je i završio. Na stadionu u Senti igrao se vojvođanski derbi u poslednjem, 20. kolu jesenjeg dela prvenstva i u njemu su plavo-beli savladali Vojvodinu sa 2:0.

Bila je to svojevrsna naplata duga iz septembra, kada se Vojvodina golom u poslednjem minutu spasla poraza od TSC-a na svom Karađorđu. Ovog puta za tim Nenada Lalatovića nije bilo spasa u poslednji čas, ekipa iz Bačke Topole je bila bolji rival i bez problema je pobedom spustila zavesu na uspešnu jesen. Kako god da se završe poslednje tri utakmice u polusezoni, zaostale iz ranijih kola, tim Zoltana Saba će zimovati na petom mestu, što je lep uspeh za klub koji je prvi put u istoriji član Superlige.

Izabrane vesti

Posle pet uzastopnih poraza, Proleter je zablistao utakmicu pre kraja polusezone i kod kuće je savladao Čukarički – 2:1. Novosađani su mogli i sa manje drame da dođu do bodova da je Siniša Babić u poslednjem minutu poluvremena, kod rezultata 1:0, iskoristio penal.

Brđani su uspeli sredinom drugog dela da izjednače, kod njih je Docić bio precizan sa bele tačke, ali je taj rezultat kratko bio na snazi, pošto se Babić iskupio u 72. minutu, kada je pogodio za novo vođstvo, ispostavilo se i za pobedu Proletera. Novosađani će narednog vikenda igrati sa Radničkim zaostalu utakmicu, dok ni Čukarički ne može još na pauzu, jer ga čeka gostovanje kod Crvene zvezde naredne subote.

Agonija Javora u Ivanjici se nastavlja. Posle sedam komada koliko je primio od Radničkog pre dva kola, sva tri boda sa stadiona pod Golijom odneo je i Voždovac i to posle preokreta – 2:1.

Inače, drugo poluvreme meča u Ivanjici se igralo pod velikom maglom, uslovi za igru su bili na ivici regularnosti, ali se ispostavilo da je to više prijalo Zmajevima, koji su u drugom delu meča i došli do pobedonosnog gola. Strelac je bio mladi makedonski reprezentativav Đorđijevski. Javoru je ovo peta uzastopna utakmica bez pobede, nakon remija sa Zvezdom vezao je četiri poraza, dok je Voždovac još jednom pokazao da je jedna od najnepredvidivijih ekipa u ligi.

Napredak je overio pobedom protiv Mačve tri velika boda koja je u prošlom kolu osvojio u Humskoj – 2:1. Blistao je Bjeloš, koji je bio strelac i protiv Partizana, a ovog puta je postigao oba pogotka za Čarapane.

Mačva će zimovati na poslednjem mestu tabele, biće vlasnik “fenjera” sve do sredine februara, za kada je zakazan nastavak prvenstva.

Crnu seriju prekinuo je Radnik i to u derbiju začelja protiv Inđije. Pet utakmica bez pobede imao je sastav iz Surdulice do danas, ali je u okršaju sa zeleno-belima pronašao put do trijumfa. U pravom trenutku, da se malo odlepi od samog superligaškog dna – 2:0.

Oba gola viđena su u drugom poluvremenu, Pavlov je doveo Radnik do vođstva čim je lopta krenula s centra, a trijumf je overio Tomić iz penala u 61. minutu. Inđija je u prethodna dva kola imala dve pobede, ali u Surdulici je ostala kratkih rukava. Za Radnik jesenja polusezona nije gotova, pošto će za vikend u zaostalom meču 6. kola dočekati Partizan.

Radnički se posle dva kola vratio na svoj teren i obradovao je navijače pobedom protiv Mladosti – 3:0.

Nišlije su u slaboj formi dočekale završnicu polusezone, u poslednjih šest kola ovo im je tek druga pobeda, ali dovoljna da ostane u gornjem delu tabele, na poziciji koja vodi u plej-of. Đorđević je u 21. minutu doveo Radnički do prednosti, duplirao je vođstvo Ostojić u 70. minutu, a Noma je tri minuta pre kraja pečatirao trijumf domaćeg tima. Ni za Real sa Nišave ovo nije kraj jeseni, pošto i oni imaju jednu odloženu utakmicu, protiv Proletera na Čairu.

Inače, sve ekipe u današnjem kolu su izašle na teren sa majicama "Stop nasilju nad ženama", što je akcija koju zajedničkim snagama sprovode kompanija MOZZART i Fudbalski savez Srbije.

Foto: Starsport

SRBIJA 1 - 20. KOLO

Subota
Crvena zvezda - Spartak Subotica 3:1 (2:1)
/Žander 31, Tekijaški 40ag, Tomane 51 - Denković 21/

Nedelja
Rad – Partizan  1:2 (1:1)
/Riznić 35 – Sadik 33, Suma 53/

TSC – Vojvodina  2:0 (1:0)
/Duronjić 33, Silađi 85/

Javor – Voždovac  1:2 (1:1)
/Petković 23 – Stanisavljević 43, Đorđijevski 60/

Napredak – Mačva 2:1 (1:0)
/Bjeloš 17, 70 – Božić 48/

Proleter Novi Sad – Čukarički  2:1 (1:0)
/Mirosavljev 33, Babić 72 – Docić 67p/

Radnički Niš – Mladost Lučani  3:0 (1:0)
/Đorđević 21, Ostojić 70, Noma 87/

Radnik – Inđija  2:0 (0:0)
/Pavlov 46, Tomić 61p/


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara